Skocz do zawartości

Mass Effect 2

Featured Replies

Opublikowano

jako, ze nie jestem fanem polskiego dubbingu (to temat na inna dyskusje ;) ) skusilem sie na wersje angielska (limitka). z tego co pamietam (ale moze zle pamietam) mialo byc tak, ze polska wersja to polski dubbing, a angielska miala zawierac 'wersje kinowa' czyli polskie napisy. tak jak bylo w ME.

Nieprawda. Angielska wersja nie miała zawierać napisów i nie zawiera. Inaczej mówiąc możesz przestawiać język do woli, robić cuda nie widy a i tak z anglika nie wydusisz napisów PL.

Edytowane przez Gooral

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 153,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pogratulować odwagi. Usuwanie niewygodnych postów, obrażanie innych użytkowników. Brawo, chylę czoła.   Jako użytkownik tego forum, chciałbym, żeby odebrano Ci moda z tego subforum.   Pozdrawiam.

• Koniec tego dobrego kiepy. A ty panie S (pipi)j do siebie kulfonie i nie pyskuj bo za krótki w uszach jesteś.

• Fabularnie ME2 > ME3 > ME1    Szukanie drużyny i questy dla nich to naprawdę świetne historie. Sama końcówka mega. ME2 to dla mnie kwintesencja story by bioware. Od 0 do bohatera plus romanse

Opublikowano

dzieki za szybka odpowiedz.

ostatnie pytanie i znikam. wroce najwczesniej po skonczeniu gry ;)

przypomnijcie mi. pierwsze wydanie Mass Effect w polsce bylo wersja kinowa? bo wydaje mi sie, ze w takie gralem, ale nie jestem pewien.

Opublikowano

Nie rozumiem was, przecież ta gra w ogóle nie jest trudna na insanity. Na liczniku mam 30 godzinę i został mi tylko przelot przez przekaźnik Omega4 i narazie w ani jednym miejscu się nie zaciąłem :blink: , a gram pierwszy raz z postacią z ME1 z 59 lvl.

Opublikowano

Pewnie grasz żołnierzem ew infiltratorem, tymi dwoma przejście insane nie jest jakieś straszne, ale spróbuj sobie vanguarda albo biotyka i zaczyna się kombinowanie.

Opublikowano
  • Autor

no nie wiem... mnie sie co chwile amunicja konczy w szczegolnosci gdy jade z kolektorami ktorzy amunicji nie zostawiaja jak inni

Opublikowano

Tak, gram żołnierzem, a co do amunicji to jakoś nigdy mi się nie kończyła, chociaż miałem karabin z ok. 250 nabojami, teraz go zmieniłem na jakiś mniej celny, ale z większym magazynkiem. BTW. którzy to Kolektorzy?

Opublikowano

Gdybyś grał żołnierzem to bym Ci doradził zabranie Mordina(spalenie) i Grunta(pociski zapalające) i karabin M-76 Revenant(pociski zapalające) ...:P Strzał wstrząsowego także warto używać...szczególnie na bariery ;) Spalenie i pociski tylko na pancerze ;)

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

ja gralem żołnierzem z warp ammo, większość gry z Kasumi - dla jej umki z niewidzialnością, a oprócz tego zwykle Mordin. Zresztą skład często zmieniałem wszystko zależy od misji.

Opublikowano
  • Autor

no moim problem, ze zadna z broni poza shotgunem nie sciaga ladnie pancerzu i bariery, a z shotgunem na insanity nie bede sie pchac.

Opublikowano

Dlatego robi się najwyższy poziom trudności sentinelem i spamuje się warp.

Opublikowano

Ja używałem Widow i Vindicator, pancerze schodziły expresowo, a jeszcze z soldierowym spowolnieniem - istne cudo.

Opublikowano

Kiedy dokładnie jest scenka, gdy Shepard się rucha? Przez całą grę może z raz max dwa razy zagadałem do Tali i teraz przed Omega 4 jeszcze raz zagadałem i powiedziała,że mnie kocha itd. ale scenki nie ma. Jedynie gdy przelatuję przez przekaźnik Miranda do mnie mówi coś o misji, jeszcze, gdy stoję przy mapie.

Edytowane przez iJames

Opublikowano

To trzeba było częściej gadać z Tali albo Mirandą ;] Coś za coś nie ;]

Opublikowano

Bez sensu. Przecież Tali powiedziała Shepardowi, że go kocha. No nieważne, grę skończyłem, ale zagram jeszcze raz bo nie miałem 30. levelu.

Opublikowano

Wiecie co jest najlepsze? Że wątek miłosny w ME jest tak namacalny i z punktu widzenia gracza ważny. Dla tych kilku sekund animacji człowiek jest w stanie przechodzić grę od nowa. Nie mówię tutaj o zwyrodniałym podejściu do tematu ale o więzi jaka powstaje pomiędzy postacią którą gramy a towarzyszami. Chyba właśnie o to chodzi w tej grze. Czy właśnie granie na uczuciach gracza nie powinno być w każdym dobry Action RPG? Dzisiaj zapewne wbije w ME 1 60 nową postacią i zacznę przygodę na najwyższym poziomie trudności w ME2. Trochę achów zostało do nabicia. :)

Pytanie za 100 pkt, ile razy już przechodziliście grę? I czy macie spore odczucie niedosytu i chęci grania jeszcze raz. Oraz czy brakuje wam "dziewictwa" Liary w 2 części Mass Effect 2? :D

Opublikowano

Wiecie co jest najlepsze? Że wątek miłosny w ME jest tak namacalny i z punktu widzenia gracza ważny. Dla tych kilku sekund animacji człowiek jest w stanie przechodzić grę od nowa. Nie mówię tutaj o zwyrodniałym podejściu do tematu ale o więzi jaka powstaje pomiędzy postacią którą gramy a towarzyszami. Chyba właśnie o to chodzi w tej grze. Czy właśnie granie na uczuciach gracza nie powinno być w każdym dobry Action RPG? Dzisiaj zapewne wbije w ME 1 60 nową postacią i zacznę przygodę na najwyższym poziomie trudności w ME2. Trochę achów zostało do nabicia. :)

Pytanie za 100 pkt, ile razy już przechodziliście grę? I czy macie spore odczucie niedosytu i chęci grania jeszcze raz. Oraz czy brakuje wam "dziewictwa" Liary w 2 części Mass Effect 2? :D

ME1 siedem razy w róznych odstępach czasowych ;) Me2 2 razy narazie <_< własnie zaczynam misje samobójczą, brak aczika za brak zgonów. zawsze ktoś ginie :angry2:

Opublikowano

Wiesz jeśli zrobiłeś misje z lojalką to powinno być ok. Kwestia dobrego dobrania kompanów. Do pierwszego teamu daj grunta, do drugiego jacoba, do swojego teamu wez mirande i katsumi. Potem do tarczy wybierz samare, do eskortowania morinda a do hakowania tunelu legiona. Powinno być gładko i przyjemnie. Ja w sumie teraz przechodzę 3 raz (na tej konsoli i na tym tagu :)) me1 i powiem szczerze że jednak 2 jest lepsza. Wnerwia mnie spadek FPS ciągły. Poza tym me2 jest bardziej nastawiona na akcję, dużo więcej się dzieje, jest spore zróżnicowanie misji i bardziej do mnie trafia. Tylko czemu moja Liara ubrała w 2 części pas cnoty :P Pewnie jej Turianie kazali xD Normalnie rozłąka nie do wytrzymania  :thumbsup:

Opublikowano
  • Autor

lol zaczalem od nowa... gram importowanym soldierem z ME1( w sumie dobrze bo to play w me1 zrobilem wszystko na renegade)... na insanity w porownaniu do infilitratora to bulka z maslem. Czuje sie jakbym gral na easy

Opublikowano

Czy jeśli nie mam lojalki u Tali (źle pokierowałem dialogi) to mam jakiekolwiek szanse na to, żeby nikt nie zginął czy to już 100% niemożliwe?

Opublikowano

Jeśli masz Paragona na 100% zrobionego i nie będziesz podczas misji dawał jej do "tunelu" tylko dasz legiona to w moim mniemaniu przeżyję :D Wystarczy że dasz ją do eskortowania członków normandii do statku :P

Edytowane przez Adavenan

Opublikowano

EA właśnie ogłosiło na Gamescomie, że ME2 wyjdzie w styczniu 2011 na PS3.