Zeratul 415 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 17 sierpnia 2010 (edytowane) I bardzo dobrze. Jak najwiecej ludzi powinno zapoznac sie z ta fantastyczna seria. Swoja droga mowilem o tym w styczniu XD Jestem prawie pewny, ze fabularnie gra jest zrobiona tak by mozna ja wydac rowniez na PS3. Widac to idealnie po poczatku, ale to IMO. Edytowane 17 sierpnia 2010 przez Zeratul Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Opublikowano 17 sierpnia 2010 (edytowane) Powiem wprost tematu o ME na PS3 nie ma bo ktoś mądry go przeniósł do forum ME a jeden już tu istnieje. Nie zostało zrobione łączenie bo by się zrobił burdel. I tak moim zdaniem tego pierdzenia z zachwytu nie było sensu utrwalać. Koniec kropka. Edytowane 17 sierpnia 2010 przez Gooral Cytuj
MaroS 289 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Tyle że teraz dział MF powinien być w kąciku rpg a nie w dziale M$ xD, A tak btw przecież są bliźniacze tematy gier tyle że jedne w dziale m$ a inne w sony ;f Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 17 sierpnia 2010 A temat o MGS w shooterach bo Rising jest multiplatforma... bez przesady Cytuj
Texz 670 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 (edytowane) Przydało by się nowe podforum "Uniwersa growe" czy coś w ten deseń, bo takie szufladkowanie jak widać niczemu dobremu nie służy. Zeratul, działasz. Edytowane 18 sierpnia 2010 przez Texz Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Przydało by się nowe podforum "Uniwersa growe" czy coś w ten deseń, bo takie szufladkowanie jak widać niczemu dobremu nie służy. Zeratul, działasz. Zróbmy jeszcze może tak jak na N+ gdzie fanboye krzyczą: "przenieść do dział!!11". Niech jest sobie tutaj. Cytuj
aux 3 809 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Przydało by się nowe podforum "Uniwersa growe" czy coś w ten deseń, bo takie szufladkowanie jak widać niczemu dobremu nie służy. Zeratul, działasz. Popieram. Mass Effect i Ninja Gaiden przenieść do growych uniwersów, a tu dać Halo i Gearsy. Tak samo można by przenieść MGS, a w jego miejsce np. Uncharted i będzie równowaga w exclusive'ach. Cytuj
Solmath. 23 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Skoro jedynka (podobno) nie zawita na PS3 to jestem bardzo ciekawy jak BioWare rozwiąże problem z decyzjami mającymi wpływ na rozgrywkę w drugiej części. A jest tego trochę (pewnie nie wszystko): spoilery ME 1&2 - Rada on/off - kto w Radzie? Anderson/Udina - Kaidan/Ashley - Wrex on/off - nastawienie Liary - Asari na Illum (Raknii) oraz ta od Toriana - Conrad Verner - Helena Blake - wiadomości Emily Wong - ta dziennikarka od wywiadu (nie pamiętam imienia) - Joker i jego "naprawa" - rozmowy z Tali, Garrusem (Archangel!), Chakwas Część to oczywiście popierdółki, smaczki dla fanów, dają jednak klimat, fajnie wrócić na "stare śmieci" i poczuć, że decyzje podjęte w ME1 miały jakiś wpływ (mniejszy lub większy) na losy (wszech)świata. I teraz tak: BioWare może albo wyciąć wszystkie drobne nawiązania do jedynki, zrobić dłuższy filmik wprowadzający, albo rozwinąć rozmowę z Mirandą i Jacobem. I tak źle i tak niedobrze BTW, nie jestem pewny, ale ME1 na PC wydało chyba EA? Więc co to za problem wydać też na PS3? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 (edytowane) Jak to jak rozwiąże? Jest kilka decyzji, które można ustawić w czasie grania lecąc na pierwszą misję daną nam przez Illusive'a. Sprawa Kaidana/Ashley będzie zapewne zrobiona tak aby grający gościem spotkał Ashley, a kobitką Kaidana. Reszta będzie ustawiona na stałe przez twórców. Nie da się tego inaczej rozwiązać. A nie przepraszam - da się. Można dać listę wyborów z pierwszej części, którą gracz sobie ustawi wedle własnego widzimisię. Edytowane 18 sierpnia 2010 przez Gooral Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 18 sierpnia 2010 Hmm... bedzie to dokladnie tak samo rozwiazane jak jest teraz, oczywiscie w chwili gdy nie importujesz postaci z ME. Fabula z dwojki stanowi osobna historie, setting jest ten sam. Jezeli ktos zagra tylko w dwojke to dla niego bedzie to tylko dobra/bardzo dobra gra. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 BioWare boss Ray Muzyka, speaking in Cologne today, has told VG247 that the PS3 version of Mass Effect 2 is to include introductory content to provide a ?seamless introduction? to the IP?s universe, as well as confirming the inclusion of DLC and access to the Cerburus Network. While confirming the inclusion of an introductory segment for the PS3 SKU, Muzyka was cagey on specifics, refusing to confirm whether or not new gameplay is to be included over the 360 and PS3 version. ?We?re making sure there?s a really seamless introduction to the world of Mass Effect, for players that haven?t experienced it before,? he said. ?So even though it?s Mass Effect 2 specifically, we?re making sured there?s a nice introduction experience, that provides the back-story and the things that have happened up to that point in the universe, and makes it a really seamless introduction.? He added: ?We haven?t revealed what that is yet. It?ll be something that provides a good introduction and provides a lot of the back-story and introduces you well to the story-arc, and kind of makes you feel like you?re part of it all. And then you can jump right into the action in Mass Effect 2.? Liczę na filmik do każdej z "przeszłości" co by przybliżyć historię z jedynki i czyny jakich tam się dokonało. 1 Cytuj
Cahir aep Callah 59 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 (edytowane) Skoro jedynka (podobno) nie zawita na PS3 to jestem bardzo ciekawy jak BioWare rozwiąże problem z decyzjami mającymi wpływ na rozgrywkę w drugiej części. A jest tego trochę (pewnie nie wszystko) Tylko że takie cuś już jest w dwójce, tak na iksa jak i na PieCa. Jeśli nie grałeś w poprzednią część gra pyta cię o twoją przeszłość - idealizm (czy jakoś tak), przetrwanie (takie neutralne) i bezwzględność (wszystkie wybory złe). Problemu nie widzę, Bioware zawsze zaznaczał, że "dwójka" jest dla wszystkich - niezależnie od tego czy ktoś grał w poprzednią część. Ja nie grałem w jedynkę, tylko w dwójkę okazjonalnie i problemu ze zrozumiem fabuły nie miałem. Ponieważ gry nie skończyłem, na tą wersję zacieram rączki - zbyt słaby komp. Jezeli ktos zagra tylko w dwojke to dla niego bedzie to tylko dobra/bardzo dobra gra. Ja grałem tylko w "dwójkę", a dla mnie to świetna gra. Edytowane 18 sierpnia 2010 przez Cahir aep Callah 1 Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Liczę na filmik do każdej z "przeszłości" co by przybliżyć historię z jedynki i czyny jakich tam się dokonało. Podobny patent swietnie sie sprawdzil w Shenmue wiec tu tez dalby rade. Najlepiej jednak zagrac w jedynke Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Opublikowano 18 sierpnia 2010 Mi kuzyn mówił,że w ME 2 na PC jest 6 minutowy filmik z fabułą z jedynki Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Jak Muzyka zapewnia, że będzie dobrze to będzie. Bioware się postara. 1 Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 19 sierpnia 2010 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2010 Dobra filmik - filmikiem. Mozna pewnie nawet cala gre na YT wychaczyc, ale to dalej nie jest to samo co zagranie w jedynke. Jak obejrzalem filmik dolaczony do Shenmue 2 to spoko sie ogladalo, ale nie czulem ze jest to cos genialnego. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 20 sierpnia 2010 Opublikowano 20 sierpnia 2010 Ten prolog to bedzie zapewne cos milego, skierowanego do tych, ktorzy w jedynke nie zagrali. Zapowiedz ME2 na PS3 tak na mnie podzialala, ze jadąc do MM w zupełnie innym celu, wróciłem z kolekcjonerką jedynki Mass Effecta. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 http://darkstarsphoto.com/?p=2295 :potter: Cytuj
Solmath. 23 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Słowa-klucze: statek, platformy, insanity, sentinel, miranda, grunt, k.urwica Gdzie bym ich nie postawił to giną od jednego ataku Sciona (Grunt - ok. 500-600hp <_< )a samemu dość ciężko idzie. Brak cooldowna u Harbringera - Jako dodatkową broń wybrałem AR, pancerz tech. na maksa, dodatkowo warp ammo). O dziwo Horizon poszedł całkiem sprawnie. Porady, taktyki, sprawdzone składy (u mnie brak Samary i Tali) much appreciated. Jak tego nie przejdę to X chyba poleci przez okno. Jakby ktoś chciał to może próbować łapać. ^_^ Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Domyślam się , że chodzi ci o to duże latające g.ówno ? Jeśli tak to uroczyście cię informuje , że to najtrudniejszy moment w grze. Najważniejsza rada to bycie w "prawie" ciągłym ruchu. I z tego co pamiętam to dobrze działa broń Collectors'ów , poza tym waliłem ciągle Odkształceniem albo przeciążeniem (nie pamiętam czy miał tarcze czy bariery). Powodzenia Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 nie chce mi się szukać przez 73 strony tematu więc od razu zapytam o import postaci i konsekwencje fabularne straciłem savea z jedynki i nie mogłem zaimportować postaci, strasznie mnie to denerwuje bo uratowałem wrexa, radę, i ogólnie byłem strasznie miły dla każdego , a tu mają mnie za ch**a. jest jakaś szansa żeby to naprawić? bo nie chce mi się 4-ty raz przechodzić ME1. Podobno dużo to nie zmienia, ale już w 3-ciej części ma to mieć znaczenie Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 Ale jak naprawić? Możesz tylko i wyłąćznie znaleźć sejwa od innego usera ale nie wiem czy to zadziała. Trzeba było uważać przy opróżnianiu dysku czy co tam zrobiłeś, że sejwy poszły się je.bać. Cytuj
Kiler8888 0 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 myślałem że może informacje jakie podajemy na początku mają na to wpływ: "przetrwanie" "bohaterstwo" itp. i nie wiem co zrobiłem, nigdy nie kasowałem save-ów a tu dupa Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 8 września 2010 Opublikowano 8 września 2010 Trochę ciekawych statystyk: lubie mass effect ale 28 razy przejść jedna grę to nie jest normalne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi