Opublikowano 17 stycznia 201114 l Koniec tego dobrego kiepy. A ty panie S (pipi)j do siebie kulfonie i nie pyskuj bo za krótki w uszach jesteś.
Opublikowano 22 stycznia 201114 l Można rozwinąć wątek miłosny z Kelly (Pani psycholog)? EDIT:Zapomniałem, że mogę to sprawdzić na ME 2 Wiki. Można rozwinąć. Edytowane 22 stycznia 201114 l przez m0rr0s
Opublikowano 26 stycznia 201114 l Czy jak zakupię wersję kolekcjonerską[ANG] będą działać z nią wszystkie dodatki ?
Opublikowano 27 stycznia 201114 l Będą wszystkie bez problemu. Tylko z wersją PL jeden dodatek nie działa (i to ten najważniejszy )
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Czy M2 ma level scaling? Jakiś czas temu przeszedłem grę na X-sie, ale na normalu(wiem, błąd ), więc w sumie nie miałem jakiś wiekszych kłopotów-teraz odswieżam grę na PS3 i wziąłem się za hardcore. Czy przeciwnicy w misji pobocznych uzaleznieni są od naszego levely?To same pytanie dotyczy watku głównego. Acha, czy postacie z DLC mają swoje "lojalki"? I ostatnie pytanie-"Shadow Broker" dostępny jest dopiero po skonczeniu gry, czy po skończeniu misji dla Liary?
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Czy M2 ma level scaling? Jakiś czas temu przeszedłem grę na X-sie, ale na normalu(wiem, błąd ), więc w sumie nie miałem jakiś wiekszych kłopotów-teraz odswieżam grę na PS3 i wziąłem się za hardcore. Czy przeciwnicy w misji pobocznych uzaleznieni są od naszego levely?To same pytanie dotyczy watku głównego. Acha, czy postacie z DLC mają swoje "lojalki"? I ostatnie pytanie-"Shadow Broker" dostępny jest dopiero po skonczeniu gry, czy po skończeniu misji dla Liary? Tak jest level scaling w głównym wątku jak i w zadaniach pobocznych. Kasumi ma swoją lojalkę,Liara nie. W Shadow Brokera możesz zagrać gdy dotrzesz na Ilium i porozmawiasz z Liarą Edytowane 28 stycznia 201114 l przez MYSZa7
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Dzięki z odpowiedż A i jeszcze jedno-po skończeniu misji dla Liary,dawna koleżanka odchodzi ze składu? Czy można przerwać misję jej dedykowaną i robić watek główny z Liarą w drużynie?
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Tak, odchodzi. Nie, nie można. Dodam jeszcze, że różnica pomiędzy hardcore, a normal jest kolosalna. Ja przechodziłem za pierwszym razem na hardcore, potem z ciekawości włączyłem na chwilę normal i byłem w szoku. Toż na normalu można przejść tę grę "na pałę". ;]
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Tak, odchodzi. Nie, nie można. Dodam jeszcze, że różnica pomiędzy hardcore, a normal jest kolosalna. Ja przechodziłem za pierwszym razem na hardcore, potem z ciekawości włączyłem na chwilę normal i byłem w szoku. Toż na normalu można przejść tę grę "na pałę". ;] Fakt, w sumie na normalu nie ma wyzwania, tyle tylko, że za ppierwszym razem grając na Veteranie zmieniłem na normal na Horizonie w miejscu gdzie musimy czekać na uruchomienie dział na Normandii-za nic nie mogłem przejść tego fragmentu.
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Fakt, w sumie na normalu nie ma wyzwania, tyle tylko, że za ppierwszym razem grając na Veteranie zmieniłem na normal na Horizonie w miejscu gdzie musimy czekać na uruchomienie dział na Normandii-za nic nie mogłem przejść tego fragmentu. Wiem coś o tym, na najwyższym poziomie trudności w pewnym momencie przestałem liczyć próby No ale wreszcie się udało
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Taka mała rada - na wszystkie misje ze Zbieraczami bierzecie Kasumi z Improved Flash Grenade - Harbinger po potraktowaniu tym cudem jest prawie że zupełnie bezzębny :-) Niestety nie działa to na Sciony - bieganie po Horizonie w kółko z zombiakami na plecach i dwoma Scionami nawalającymi Shockwave'y jest bardzo frustrujące na najwyższym poziomie trudności
Opublikowano 28 stycznia 201114 l Jakby nie patrzeć jest kilka serio trudnych momentów w grze , a większość z nich to właśnie starcia ze Zbieraczami, natomiast normal jest raczej stworzony dla ludzi chcących ukończyć gre jako vanguard , bo na hardcorze tą klasą to jest PRAWDZIWY HARDCORE :potter:
Opublikowano 28 stycznia 201114 l A ja jak grałem na PS3 od razu na Insanity to o dziwo żaden moment nie sprawił mi problemów,nawet drugie spotkanie ze Zbieraczami na platformach,z którym wcześniej męczyłem się niemiłosiernie na Xboxie. Myślę,że duża w tym zasługa karabinu Mattock i pancerzu Kestrel,które osobiście polecam Ofkoz grałem żołnierzem. Teraz próbuje grać Inflitatorem jakoś idzie
Opublikowano 29 stycznia 201114 l Skończyłem lolajnościówkę Thane'a. Teraz kapitan Bailey powinien być możliwy do zrekrutowania ale nigdzie nie ma takiej opcji dialogowej. Wszystko zrobiłem chyba poprawnie spotkanie z synem się udało, syn pracuje teraz społeczne. Żeby zrekrutować Bailey'a musiałem zrobić coś inaczej?
Opublikowano 29 stycznia 201114 l Teraz kapitan Bailey powinien być możliwy do zrekrutowania Kto ci takich głupot nagadał?
Opublikowano 29 stycznia 201114 l Podsumowanie misji lolajnościowej Thane'a edit:żalozmy że źle zrozumiałem podsumowanie. Kto jest ostatnim członkiem drużyny w takim razie? Edytowane 30 stycznia 201114 l przez m0rr0s
Opublikowano 30 stycznia 201114 l Jak rozwiązać tą łamigłówkę z klockami w bazie Greath, w misji gdzie muszę zniszczyć VI ? Tak poza tym to stwierdzam, że łatwiej jest laskę przekonać do sexu w normalnym życiu niż w dzisiejszym grach komputerowych Edytowane 30 stycznia 201114 l przez wendiego
Opublikowano 30 stycznia 201114 l Podsumowanie misji lolajnościowej Thane'a edit:żalozmy że źle zrozumiałem podsumowanie. Kto jest ostatnim członkiem drużyny w takim razie? Geth o imieniu Legion. Jak rozwiązać tą łamigłówkę z klockami w bazie Greath, w misji gdzie muszę zniszczyć VI ? Tak poza tym to stwierdzam, że łatwiej jest laskę przekonać do sexu w normalnym życiu niż w dzisiejszym grach komputerowych Chodzi o DLC Overlord? I co to jest to Greath? Edytowane 30 stycznia 201114 l przez MYSZa7
Opublikowano 30 stycznia 201114 l Jak rozwiązać tą łamigłówkę z klockami w bazie Greath, w misji gdzie muszę zniszczyć VI ? To w ME2 były jakieś łamigłówki wymagające wysiłku umysłowego? Edytowane 30 stycznia 201114 l przez Hela
Opublikowano 30 stycznia 201114 l Ten ostatni członek drużyny jest rekrutowany po skoku przez przekaźnik (ewentualnie robienia czegoś związanego ze zbieraczami), bo Iluzja nie wysłał mi akt? Edytowane 30 stycznia 201114 l przez m0rr0s
Opublikowano 30 stycznia 201114 l Dowiesz sie w swoim czasie, skoro zostalo Ci jedno miejsce w ekipie. Nie da sie go pominac.
Opublikowano 1 lutego 201114 l Skończyłem przed chwilą grę. Ending miażdżacy. Trzy razy powtarzałem aż wreszcie przetrwałem bez żadnych ofiar. Co lepsze? 1 czy 2? Szczerze to nie umiem powiedzieć. W dwójce brakuje Mako, wielu elementów RPG, kupowania sprzętu. Bardziej za to polubiłem Team z 2, ulepszenia, zadania pobobczne i Interrupty w rozmowie. Brakuje mi tylko Ashley. Nie podoba mi się to, że przez 85 % gry zbierasz team i lolajnośc, a najważniejsze (czyli statek, baza, przekaźnik itp)trwa ok 15 %. Mogli odpuścić dodawanie lojalnośćiówek i wrzucić więcej walki ze zbieraczami. W jedynce pod tym względem było lepiej. Ale koniec już narzekania- obie gry mają swoje wady, ale obie są ZA(pipi)IŚCIE epickie i mają za(pipi)istą fabułę. Są zdecydowanie w czołówce najlepszych gier w jakie grałem. Hipotetycznie:co by się stało jakbym nie miał upgradeów Normandii? EDIT:Ale się podjarałem ilością możliwych zakończeń. Oglądam wszyskie możliwe na jutube. Najbardziej niesamowite jest to, w którym przeżyje tylko Joker- sam na tak dużym statku . Jak będzie z importem postaci do 3? Gra Zaimportuje postać z ostatniego save'a (w którym wszyscy przeżyli)? Czy muszę usunąć wszystkie w którym ktoś zginął, żeby mieć pewność? Edytowane 1 lutego 201114 l przez m0rr0s
Opublikowano 1 lutego 201114 l Zginełoby kilku członków drużyny w trakcie przeprawy przez wraki statków.
Opublikowano 2 lutego 201114 l Co do mnie też miałem problemy z oceną która część stawiam wyżej ale mimo wszystko ME1>ME2 ME1: Lepszy główny, wątek fabularny, elementy RPG, kupowanie sprzętu, muzyka, ME2: postacie, grafika, gameplay, zadania poboczne, support DLC - Lair of the Shadow Broker,Overloard, Kasumi są zdecydowanie lepsze od Bring down the Sky i Pinnacle Station, brak Mako Co do importu postaci nie wiadomo jeszcze jak będzie wyglądał ale jeśli ukonczyłeś grę pare razy i masz z tego sejwy na pewno będziesz mógł z nich wybierać (tak jak przy imporcie do ME2)
Opublikowano 3 lutego 201114 l Nowe DLC do ME 2 o nazwie Alternate Appearance Pack 2 wyjdzie 8 lutego 2011 roku Edytowane 3 lutego 201114 l przez MYSZa7