Strong 2 Opublikowano 18 marca 2010 Opublikowano 18 marca 2010 Chyba to jest jedyna mozliwosc, nie pamietam juz dokladnie. Przy nastepnym podejsciu zwroce na to uwage. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 18 marca 2010 Opublikowano 18 marca 2010 To jest jedyna możliwość, bo właśnie na odprawie w konferencyjnej wybierasz czy chcesz go sprzedać czy zatrzymać. Cytuj
Masorz 13 200 Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 W dość ekspresowym tempie ukończyłem obie części i oficjalnie zostałem fanbojem uniwersum i gier Mass Effect. Ekspresowym- w sensie, że grałem codziennie po 6 godzin, bo xklocka miałem pożyczonego, ale warto było. Jakkolwiek bym nie preferował Sony, to wiem, że do premiery ME 3 poprostu lepszej gry nie uświadczę, choćby się zes.rali na miętowo. Nic tak nie zmiażdży. Me1- 23 godziny. Me2- 39 godzin. Obie pozycje zasługują na pełne 10/10. Wykreowane przez panów uniwersum, fabuła i lokacje/postacie biją na głowę wszystko co powstało do tej pory i to nie tylko w obrębie gier video. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 Ja ostatnio jak obleciałem wszystkie planety w poszukiwaniu misji pobocznych (po zakończeniu wątku głównego) to wyszło mi pierwsze przejście gry 48h Ciekawe ile Firewalker dorzuci. Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 21 marca 2010 Opublikowano 21 marca 2010 (edytowane) Podobno niewiele, zależy na ile ukończone były misje z przecieku (linki w odpowiednim temacie), bo tam trwały po 3 minuty Jeśli chodzi o gameplay to bardziej liczę na Kasumi. Edytowane 21 marca 2010 przez Cethu Cytuj
[InSaNe] 2 482 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 (edytowane) Krótka piłka ;] Info dla spojlerowych oszołomów - nie graliście, to lepiej nie czytajcie. Sprawa jest następująca: jestem dokładnie przed skorzystaniem z Omega 4. Gram jako "paragon". Mam wszystkie postacie, wszystkie "lojalne", oprócz Jack, bo jak była jej kłótnia z Mirandą, opowiedziałem się po stronie Mirandy i teraz Jack nie chce ze mną gadać. Współczynnik "paragon" mam nabity na prawie sto procent. Misje poboczne i questy zrobiłem już wszystkie, dialogi z załogą też wyczerpałem, wieć nie mam jak podbić sobie "paragon". Podobno, by wszyscy przeżyli finał, oprócz wzmocnień statku wszyscy muszą być "lojalni". Zatem co mam zrobić, by Jack się nie dąsała? Jeżeli muszę mieć "paragon" na maxa, to co zrobić, by jeszcze go podbić? Edytowane 22 marca 2010 przez Gooral Tak ciężko było wziąć ten tekst w spoiler i trzeba było pisać coś o spoilerowych oszołomach? Cytuj
miki77 16 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 Weź opcję dopakowywania postaci od początku, po dojściu jakiejś tam opcji na najwyższy poziom będzie można wybrać drogę zwiększenia siły lub 100% podbicia Paragonu/Renegata. Cytuj
[InSaNe] 2 482 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 Dzięki, przekonałem sucz Ps. Ta gra przywraca radość z grania Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 Może się mylę, ale jeśli być nie przekonał Jack to i tak była by szansa na to, że wszyscy przeżyją. Cytuj
[InSaNe] 2 482 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 Maksuję grę przy tym podejściu, więc wolę nie ryzykować Na Insanity nie będę już robił wszystkich misji pobocznych. Gooral: niektórzy w każdym niepozornym zdaniu doszukują się "spojlerów" (samo to słowo mnie bawi), więc wolałem w ten sposób ostrzec tych forumowych inkwizytorów. Nie mówiąc o tym, że w moim poście nie widzę nic, co by mogło zdradzić fabułę ;] Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 No ale jak piszesz, że to spoiler to walnij spoilera i szafa gra. Nikt nie może być niezadowolony. Cytuj
Firekage 1 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 W dość ekspresowym tempie ukończyłem obie części i oficjalnie zostałem fanbojem uniwersum i gier Mass Effect. Ekspresowym- w sensie, że grałem codziennie po 6 godzin, bo xklocka miałem pożyczonego, ale warto było. Jakkolwiek bym nie preferował Sony, to wiem, że do premiery ME 3 poprostu lepszej gry nie uświadczę, choćby się zes.rali na miętowo. Nic tak nie zmiażdży. Me1- 23 godziny. Me2- 39 godzin. Obie pozycje zasługują na pełne 10/10. Wykreowane przez panów uniwersum, fabuła i lokacje/postacie biją na głowę wszystko co powstało do tej pory i to nie tylko w obrębie gier video. ME1 - cos ponad 40 ME2 - cos ponad 59 Co do ostatniego zdania : MGS3 Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 22 marca 2010 Opublikowano 22 marca 2010 (edytowane) Co do ostatniego zdania : MGS3 Proszę cię, Firekage, proszę cię. Bez jaj Edytowane 22 marca 2010 przez Gooral Cytuj
[InSaNe] 2 482 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Ukończyłem tę świetną grę, ale mam pewien problem. W ostatniej misji ("samobójczej") wydaje mi się, że nikt nie kipnął i achievement No One Left Behind powinien wskoczyć bez problemu. Jednak pod koniec mam jedną trumienkę, więc ktoś musiał zginąć. Nie mam pojęcia kto... Wykupiłem ulepszenia Normandii, misje lojalnościowe wykonałem. Raz tylko nie rozwiązałem konfliktu Jack vs. Miranda, ale potem pogadałem z Jack, by powtórnie zdobyć jej zaufanie. Co do wyborów w ost. misji, wybierałem zgodnie z poradnikami. O co zatem chodzi? Ps. Jedyne, do czego mogę mieć wątpliwości to Zaed, bo w jego misji uratowałem rafinerię, zamiast ubić jego wroga. Ale on chyba się nie liczy? Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Najpierw zidentyfikuj leszcza który ci kipnął. A poźniej pomyślimy. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Przejdź się po statku bo przecież dalej możesz wejść do gry i zobacz kogo nie ma. A to z Zaeedem nie ma znaczenia. Cytuj
[InSaNe] 2 482 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 (edytowane) Zaed A gość w ogóle nie został przeze mnie wybrany podczas ost. misji. Edytowane 23 marca 2010 przez [InSaNe] Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 podczas ostatniej misji wszyscy biorą udział przecież wybierasz ich do poszczególnych misji. Coś musiałeś po drodze nie tak zrobić. Ja też ratowałem ludzi w jego misji lojanościowej i przeżył na końcu. Cytuj
[InSaNe] 2 482 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 A gdzie tam. Do tuneli (na początku) poszła Tali, jako dowódcę wybrałem dwa razy Mirandę, w eskorcie załogi z powrotem na Normandię brał udział Grunt, osłonę biotyczną robiła Samara, a pomagał mi Thane, natomiast głównego bossa ubijałem wraz z Mirandą i Garrusem. W filmikach ciągle mi powtarzał Joker, że wszyscy żyją itd., a na końcu była własnie trumna i potem po wczytaniu save, by grać dalej po zakończeniu gł. wątku na statku nie mam Zaeada. Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 A był lojalny ? Wyczerpałeś wszystkie dialogi ? Cytuj
Firekage 1 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 To jest wlasnie to o czym pisalem wczesniej. Ta gra momentami ma dziwne bugi, ktore wychodza po czasie. Ty masz pod koniec, ja mialem na samym poczatku przy imporcie z ME1, co pozniej wychodzilo w trakcie grania na kazdym kroku : smierc Ash (ta jest...), uratowanie Rady (ta zginela), uratowanie Rachni (nikogo nie ma) itd... Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 23 marca 2010 Opublikowano 23 marca 2010 Jakiś bug najwidoczniej, bo jeśli ktoś "odpada" w ostatniej misji, to zawsze jest wstawka jak obrywa, a nie, że dowiadujesz się po wszystkim. Cytuj
Gość Soul Opublikowano 24 marca 2010 Opublikowano 24 marca 2010 BioWare odlicza, czyżby ME 2 na PS3 ? http://polygamia.pl/Polygamia/1,101109,7697365,BioWare_odlicza.html Cytuj
Gość donsterydo Opublikowano 25 marca 2010 Opublikowano 25 marca 2010 (edytowane) Lepiej, pewnie na Wii. Dzisiaj pojawiło się info, że już pracują nad ME3. Edytowane 25 marca 2010 przez donsterydo Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 25 marca 2010 Opublikowano 25 marca 2010 No rozpoczęcie pracy nad ME3 było logiczne, zresztą już o tym wspominali, że oddzielono team do dodatków a reszta siedzi nad trzecią częścią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi