Zeratul 415 Opublikowano 8 czerwca 2009 Opublikowano 8 czerwca 2009 Autor scenariusza do pierwszego ( i zapewne do calej trylogii) pan Drew Karpyshyn popełnił również dwie książki o Mass Effect - "Revelation" i "Ascension". Pierwsza jest prequelem do jedynki pokazująca jak doszlo do tego, że Saren znalazl Suwerena i w ogóle jakie motywy nim rządziły, a druga ma być prequelem do dwójki i opowiada historię bohaterów jedynki, biotyków, ale przede wszystkim skupia się na Cerberusie. Obie są bardzo dobre, ale nie wybitne. Serdecznie polecam. Jak macie jakieś pytanie odnośnie fabuły to walcie śmiało. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 10 czerwca 2009 Opublikowano 10 czerwca 2009 Ja mam pytanie odnośnie Revelation. Polecasz ją komuś kto nie zna biegle angola? Ja nie znam i zastanawiam się czy aby sięnie pogubię bo z pewnością ze wszystkimi zwrotami w tym języku obyty nie jestm, więc proza po angielsku może mnie przytłoczyć. Mogę ja zamówić w Empiku za, bodajże, 40zł ale nie wiem czy podołam. PS: Angielskiego Fallouta 3 zrozumiałem, powiedzmy, w 90%. jest sens kupowania Revelation jeśli mam spore obawy co do wyłapania wszystkich smaczków zapewne zawartych w książce? Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 10 czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 czerwca 2009 A grales po angielsku w ME? Jak czailes o co biega, to zalapiesz o co chodzi w Revelation. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) To w takim razie łykam. Będę miał co czytać w robocie. W ME po ENG nigdy nie grałem. Tzn nigdy języka nie przestawiłem w dashu żeby mieć wszystko w grze po angielsku. Z książka myślę, że dam radę. mam nadzieję, że moja znajomość angola wystarczy Edytowane 15 czerwca 2009 przez Gooralesko Cytuj
POK 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 No ja też się trochę zastanawiam, czy nie kupić, ale zdecydowanie wolałbym gdyby książka była przetłumaczona. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 16 czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 czerwca 2009 Oczywiście, że przetłumaczone byłyby lepsze, ale prawda jest taka, że one są skierowane stricte do fana uniwersum. Nie są opowieścią która skosi zwykłego czytelnika. To po prostu dobre książki dopowiadające fabułę. W związku z tym, że znacie uniwersum to przez to będzie wam łatwiej zrozumieć książkę. Podstawy języka są minimum, ale ogólnie nie powinniście mieć problemów. No i z dwóch zdecydowanie bardziej polecam jedynkę. Ascension było moim zdaniem słabe, chociaż jest szansa, że zyska w moich oczach po tym jak zapoznam się z grą numero dos Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 13 stycznia 2010 Opublikowano 13 stycznia 2010 BioWare and Del Ray are pleased to announce the next novel set in teh Mass Effect universe, Mass Effect: Retribution. This novel will once again be written by Drew Karpyshyn and will feature the Illusive Man and his attempt to implant a human with the technology of a Reaper! Read a synopsis of the new novel here: http://masseffect.bioware.com/market/books/ Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 13 maja 2010 Autor Opublikowano 13 maja 2010 Premiera 3 ksiazki 27 lipiec 2010 http://search.barnesandnoble.com/Mass-Effect/Drew-Karpyshyn/e/9780345520722/?itm=6&USRI=mass+effect Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Polskie, zbiorcze wydanie 4 komiksów dostępne od 24 czerwca Klik Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 Okładka okropna, liczyłem na coś porządniejszego niż kioskowa gazetka. Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Polskie, zbiorcze wydanie 4 komiksów dostępne od 24 czerwca Klik Coś komuś wiadomo , czy już jest , gdzie można dostać i za ile ? Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 Oficjalna cena - dycha. W kioskach nie mogłem dostać, w empiku też nie, dzisiaj idę do mojej komiksiarni, zobaczymy. Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 A wiadomo chociaż kto to wydaje w Polsce? Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 egmont. serio dychacz za całość? ile stron? jak ktoś będzie miał to prosiłbym o opinie. Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 28 czerwca 2010 Opublikowano 28 czerwca 2010 No to było wydane na typowo amerykański sposób czyli cztery zeszyciki kilkunastokartkowe wiele za takie coś nie można krzyknąć. Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 30 czerwca 2010 Opublikowano 30 czerwca 2010 Po udanej podróży do zacnego przybytku z komiksami zdobyłem swoją sztukę. Są 94 strony, gdzieś w środku poświęcili może ze 2-3 na reklamy. Wydane chyba w troszkę większym formacie niż w Stanach, to i pismo się wygodnie czyta. Poza czasami słabującym przekładem (jest dynamiczna scena walki, a tu tekst "Ona używa biotyki!"), zbyt dosłownym i bez polotu, można obejrzeć bez zażenowania. Nie jest to szczyt sztuki komiksiarskiej, fanowi komiksów bym nie polecił, ale jak ktoś jest spragniony uniwersum ME, chce mieć pomost między jedynką a dwójką i pragnie umilić czekanie co najmniej do przyszłej zimy na finał, to za nie znajdzie za taką śmieszną kasę większej frajdy. Jak nie możecie dorwać komiksu, to można wziąć ze sklepu wysyłkowego, np. Merlin ma komiks w ofercie. Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 30 czerwca 2010 Opublikowano 30 czerwca 2010 A ja nadal szukam, jak na razie bez sukcesów Cytuj
Wojtq 792 Opublikowano 30 czerwca 2010 Opublikowano 30 czerwca 2010 Dostępny ten komiks w Empiku? Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Ja w 3 empikach nie znalazłem, kolesie mówili, że w ogóle nie sprzedają komiksów, ale nie zaszkodzi sprawdzić u Ciebie. Cytuj
Riona 0 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 U mnie w Empiku cała masa tych komiksów była na półce więc lepiej sprawdzić. Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Sprawdzałem na empik.com i nie znalazłem. Na półkach też nie ma. Cytuj
Wojtq 792 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Poradziłem sobie bez Empiku, chociaż było niezwykle ciężko. Udało mi się go znaleźć w 7. kiosku z rzędu, więc chyba mamy do czynienia z rarytasem. Cytuj
B0dz1o 3 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Sprawdzałem na empik.com i nie znalazłem. Na półkach też nie ma. Na empik.com na bank nie będzie bo traktują te komiksy jako prasę, więc trzeba by często aktualizować i dali sobie z tym spokój. I mały niusik - wg facebookowej stronki Fabryka Słów przymierza się do wydania książek po polsku. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 (edytowane) I mały niusik - wg facebookowej stronki Fabryka Słów przymierza się do wydania książek po polsku. Wszystkich książek ME? To jest news! Edytowane 1 lipca 2010 przez Gooral Cytuj
Cethu 13 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 No fajnie by było przeczytać książki jeszcze raz, tym razem już po polsku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi