Skocz do zawartości

Energy Drinki

Zetsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja musialem sobie na bombille nawlekac pusta torebeczke po herbacie expresowej bo to metalowe go.wno przepuszczalo wszystkie drobiny. Swiat poszedl do przodu i jest jakis sprzet zeby przepuszczal tylko napar czy wciaz gorzkie resztki miedzy zebami?

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja musialem sobie na bombille nawlekac pusta torebeczke po herbacie expresowej bo to metalowe go.wno przepuszczalo wszystkie drobiny. Swiat poszedl do przodu i jest jakis sprzet zeby przepuszczal tylko napar czy wciaz gorzkie resztki miedzy zebami?

To jakiegoś kiepsiego bombilla miałeś :gayos: z mojego nic nie leci do zębów, chyba, że oczywiście zaczniesz mieszać nim napar, wtedy jasne, że się zatka i coś się przedostanie do środka. Zależy też od samego suszu, jak bardzo drobny jest, no ale tak jak mówiłem - mi się nie zdarzyło. 

Opublikowano (edytowane)

Sam się zaopatruję w tym sklepie, mam niedaleko do niego i czasem nawet do selectu idę od nich zlbo z selectu do nich bo praktycznie sąsiadują ze sobą :lapka:

zwykła tykwa, muszę kupić sobie drugą

https://dobreziele.pl/sklep/naczynia/tykwy/pampa-300ml

taka bombilla:

https://dobreziele.pl/sklep/bombille/nierdzewne/gonzo-175cm

pije glownie klasyczne pajarito seleccion

https://dobreziele.pl/sklep/yerba-mate/yerba-klasyczna/pajarito-seleccion-especial-500g

aczkolwiek czasem coś owocowego jak np:

https://dobreziele.pl/sklep/yerba-mate/yerba-z-dodatkami/cbse-pomelo-500g

Edytowane przez Lord Astmer
  • Plusik 2
Opublikowano

A czy do pełnej imersji trzeba pić ją na bosaka, jak Cejrowski?

Tak, najlepiej siedząc na ziemi po turecku, polecam

I oczywiscie wrzatek tylko z termosu dolewany.

Opublikowano

A czy do pełnej imersji trzeba pić ją na bosaka, jak Cejrowski?

Tak, najlepiej siedząc na ziemi po turecku, polecam

I oczywiscie wrzatek tylko z termosu dolewany.

jaki gurwa wrzatek, nie można yerby wrzatkiem zalewać :[ 

Opublikowano

Tak samo jak zwykła herbata, zielona, zalewana wrzątkiem traci dużo właściwości, głównie przeciwutleniaczy.

Dzięki za linki, Rayosek, dam znać jak coś wezmę.

Opublikowano

Czarna mozna zalewac 100C, tak pisza na opakowaniu. Reszta to faktycznie 70-90 ale nie wiedzialem, ze yerby tez to dotyczy. Kurde chyba az sobie kupie bo nie pilem tego go.wna z 9 lat.

Opublikowano (edytowane)

Czarna mozna zalewac 100C, tak pisza na opakowaniu. Reszta to faktycznie 70-90 ale nie wiedzialem, ze yerby tez to dotyczy. Kurde chyba az sobie kupie bo nie pilem tego go.wna z 9 lat.

yerbę się powinno zalewać woda o temp około 80 stopni bo inaczej traci właściwości, tak jak krupek prawi :sorcerer:

Tak samo jak zwykła herbata, zielona, zalewana wrzątkiem traci dużo właściwości, głównie przeciwutleniaczy.

Dzięki za linki, Rayosek, dam znać jak coś wezmę.

do usług  :hi:
Edytowane przez Lord Astmer
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Z energetykow trawie tylko mohito albo limonka/cytryna mieta, ale chcialem sprobowac czegos nowego zamiast piwa bo bede kierowal w halołin :P Tego Blacka to nigdzie nie widzialem. Obok mnie w polomarkecie jest jeszcze zielony Monster, ale to pewnie klasyk limonka mieta.