Skocz do zawartości

Energy Drinki

Zetsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naturalna kofeina z kawy mi służy, dobrze się czuję, poprawia mi samopoczucie, nie pobudza mnie nadmiernie i nie mam zjazdów, do tego lubię smak mocnej kawy, szczególnie dobrego espresso. Po syntetycznej kofeinie w połączeniu z tauryną i dużą ilością witamin B w energolach dziwnie się czułem, nie pobudzało, a byłem rozdrażniony i miałem mdłości. Kilka razy się to powtórzyło po np Monsterach i odstawiłem, zapomniałem o nich w ogóle. Dziś mnie ten Tiger skusił w sklepie, ale to dla sprawdzenia smaku, bo byłem ciekawy. W sumie, energole nigdy na mnie pozytywnie nie działały, ale zawsze jakoś miałem smaka, szczególnie do konsoli, a teraz mi przeszło kompletnie.

• This 1
  • Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Energole to taka woda i kawa w jednym dla busiarzy (tych co lecą renault traficem przez Europę po 22 godziny bez snu). Kierowcom się nie dziwię bo łatwiej jest w trasie otworzyć puszkę niż zaparzyć sobie kawę/yerba mate, dzieciakom też się nie dziwię bo zwykle dzieciaki nie mają gustu ale całej reszcie, która codziennie pobudza się tymi oranżadkami o smaku przerwy w gimnazjum to już nie mogę się nadziwić :kekw: Mmm... Pyszny niebieski napój o smaku gunabana-kumwkat-persymona-salak z domieszką PIORUNA I DYMU SPOD KÓŁ F1 :kratoswoke: Bus musi latać

Jajcuje sobie tylko :rayos:

• Haha 1
  • WTF 1
Opublikowano (edytowane)

Ja codziennie rano podwójne espresso i koło 18 znowu podwójne espresso. Niby człowiek do kofeiny przyzwyczajony ale wczoraj red bull 473 ml odjął chęć spania o wiele lepiej niz poranna kawa. Jakoś ten red bull o wiele lepiej na mnie działa niż cała reszta tych energoli. Może jakość tych składników jest lepsza.

Edytowane przez PanKamil
Opublikowano

Te tigery to nie są całkiem bez cukru, tylko 'bez dodatku cukru' (mają chyab 2g na 100).
Ogólnie wkurwiające jest to, że może być na opakowaniu taki wielki napis NO SUGAR i gdzieś tam małym druczkiem 'added' bo to jest wprowadzanie klienta w błąd.

Opublikowano

No one czasami wynikają z dodanego soku owocowego, albo są węglami z polioli. Ważne, że piszą na etykiecie, a szczegóły można sprawdzić w tabeli wartości odżywczych.

Opublikowano

image.png.3394f7fcd6805cfc12a6276a578246a7.png
Wiadomo, że zawsze można sprawdzić skład itp. Ale jak patrzysz z daleko na puszke to widzisz jedynie, że bez cukru. Dla mnie to lekko lecą w chuja, jeśli opis wygląda tak jak tutaj (added w kolorze który zlewa się z kolorem puszki).

Opublikowano

Wiadomo, że przemysł spożywczy stoi marketingiem i warto być czujnym, chociaż tutaj bym tego tak nie odebrał. Ot styl graficzny, który zresztą w energolach często jest bardzo miły dla oka i pewnie mocno zachęca do zakupu.

Opublikowano

Wziąłem na próbę Red Bulla Red Edition o smaku arbuza, przynajmniej w teorii bo smak jest chuj wie jaki, ale na pewno nie ma tam nawet wyczuwalnego arbuza. Nie jest to poziom smakowych Monsterów. Szkoda kasy, już chyba lepszą opcją jest gamepass, a jeszcze trochę grosza zostanie w kieszeni. 

Opublikowano

Ten z prawej to klasyczny czarny w wersji bez cukru, są w Lewiatanie i na Orlenach.

W Żabce widziałem Tigera Placebo bez kofeiny. Szkoda, że z cukrem.

Opublikowano
2 minuty temu, Mejm napisał:

Shen, wpadnij do tematu Schorzen po 30ce :) Mozliwe spoilery.

Czytałem, ja nie jestem ulanym graczem z cukrzycą, tylko młodym, wysportowanym mezczyzną.

Opublikowano

Będąc w USA, niemal w każdym dużym sklepie widziałem taki regał:

Z5x1xdS.jpg

Do wyboru, do koloru. Lubię od czasu do czasu wypić napój energetyczny i starałem się wybierać pozycje, których u nas, bądź innych krajach nie próbowałem.

Padło na te skurczybyki:

o7S4Z6Z.jpg
DqZe9cw.jpg
T1eMqhF.jpg

Wiadomo, doznania smakowe są subiektywne. Jednemu taka propozycja podejdzie, inny stwierdzi, że takie sobie.
Mnie one smakowały.

Ten z tego co widziałem, jest już w rodzimym kraju od jakiegoś czasu.

LZgGgPl.jpg

Opublikowano

Widziałem dziś w Żabce, że jest Tiger... bez kofeiny. W sumie, niegłupie, bo czasami ma się ochotę na smak energola, ale nie potrzebuje się, albo powinno się unikać kofeiny z takich napojów, a smak jednak bardzo specyficzny. No i do drinków z alkoholem spoko opcja. Ciekawe, czy zostanie na dłużej.

• This 1