Skocz do zawartości

Energy Drinki

Zetsu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio dostałem takiego z Japoni

s-l300.jpg

Energol życia.

Udało mi się też ostatnio dostać za granicą:

coca-cola-energy-no-sugar-z-guarana-i-wi

No smaczny, trzeba przyznać.

Edytowane przez krupek
Opublikowano

W ramach turystyki energolowej przyszło mi za zachodnią granicą wlać w siebie ładnych kilka litrów bateryjek. Począwszy od przytoczonej wyżej energy coli w wersji ohne zucker. Potwierdzam smak lizaka o smaku coli, całkiem fajne, ale tam też cena większa niż red bulle, więc powodzenia.

Poza tym

red-bull-the-summer-edition.jpg

W smaku trochę podobny do dostępnego u nas białego kokos-acai. Tzn. przebija nuta kokosowa, ale w przeciwieństwie do białego ten jest jakiś mdły i niewyraźny. Nie poletzam.

Dalej dwie niedostępne u nas ultry

71QbQI0BxvL._SY355_.jpg snapshotimagehandler_346085235.jpeg?h=54

O ile sunrise to po prostu pomarańczka, całkiem przyjemna ale bez rewelacji, to już ultrafiolecik niebo w gębie :banderas:Mają też kilka wariantów serii Rehab, która u nas była tylko w jednym wariancie przez chwilę. Spróbowałem wersji z zieloną herbatą i takie sobie to było. Ale i tak jeśli chodzi o monsterki największy hitem bylo to

IMG-20190908-090939.jpg

Myślałem że będę rzigoł, a okazało się, że to bardzo fajna kawa. Do tego dobrze kopie w łeb, 60mg/100ml kofeinki :banana-santa: Jest też wersja z wanilią zamiast mleka, niestety nie udało mi się namierzyć.

Największa różnorodność wariantów niedostępnych u nas występuje u Rockstara. Począwszy od 2 smaków z linii first start

Rockstar-Energy-Drink-First-Start-2-Full

Berry mix smakuje tak jak można by się tego spodziewać, po prostu fajny orzeźwiający posmaczek. Natomiast Guawa i ananas rewelacja :trophy_gold: Jest też oczywiście czysta Guawa, która były jedynym smakiem dostępnym oprócz normalsa gdy Rockstar wchodził na nasz rynek, a po jakimś czasie z niewiadomych przyczyn zniknęła [']

Poza tym przywiozłem sobie do testowania kilka wariantów plus energolowy Dr Pepper :ohboy:

IMG-20190911-202211.jpg

Z generalnych obserwacji to nie widziałem nigdzie rockstarów w małych puszkach. Natomiast to co jest w małych puszkach, często ma pojemność nie 250 a 330 ml. Różnice w podejściu największych marek do obu rynków widać choćby na przykładzie takiego detalu jak zawleczki puszek, które tam mają wycięte/wytłoczone/nadrukowane logo producenta.

Podsumowując: In Polen wie in einem wald :[

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Widziałem, spróbuję, ale one mają 50g cukru w puszce, więc lipa. Monsterki ultra lubię za smak i lekkie pobudzenie, a po takiej dawce cukru to mogę iść spać od razu.

Opublikowano
3 godziny temu, Pupcio napisał:

piłeś tego różowego co jest w żabce od kilku dni? Też pomarańczka 

A nie malinka? Kupilem dwie puszki :nosacz2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.09.2019 o 12:33, Tokar napisał:

Ale i tak jeśli chodzi o monsterki największy hitem bylo to

IMG-20190908-090939.jpg

Myślałem że będę rzigoł, a okazało się, że to bardzo fajna kawa. Do tego dobrze kopie w łeb, 60mg/100ml kofeinki :banana-santa:

Here comes a new challenger

IMG-20190918-191021.jpg

Od czego by tu zacząć. Może od tego, że to kawa jak chuj xd

IMG-20190918-191054.jpg

Akurat jak na tak śladową ilość aromat i posmak kawowy jest dość mocno wyczuwalny i jest całkiem przyjemny, ale na ostrą prowokację i eksperyment społeczny zakrawa fakt, że ktoś postanowił ten kawowy akcent połączyć ze smakiem czegoś na pograniczu tradycyjnego energolowego smaku landrynkowego i najtańszego możliwego cytrusowego napoju gazowanego. Z jednej strony masz ochotę to wylać, a z drugiej kuriozalność tej kompozycji każe brać kolejnego łyka, żeby uwierzyć że to nie jest sen.

Odnośnie enerdowskich rockstarów, to na razie fałszywe mesjasze.

Cherry - ma ten typowy chemiczny posmak tanich słodyczy o smaku wiśniowym.

Ginger - ma ten sam problem co imbirowa pepsi, bo chyba w obu napojach użyty jest ten sam sztuczny dodatek smakowy, który daje aromat i posmak owszem imbiru, ale marynowanego, co powoduje odruchy wymiotne w kontekście napoju gazowanego. 

Mandarynka - poprawnie, ale bez szału. Limitowany mandarynkowy tiger był lepszy.

Zostały smaki, które teoretycznie zapowiadają się najlepiej.

Opublikowano (edytowane)

A u mnie w ten weekend wpadł winogronowy Monsterek Ultra, całkiem ok, ale smakowo mało wyraźny, bardzo zbliżony do czerwonego, tylko lekki posmak winogronowy.

Edytowane przez krupek