raven_raven 12 013 Opublikowano 21 października 2011 Opublikowano 21 października 2011 (edytowane) Hahaha, ale śmieszne to jest . To praktycznie mini-gierka, czysta walka z wybranymi potworami, które na dodatek zachowują się jak totalne downy . Jakieś tam pozory MH są zachowane, menusy, muzyczki, questy, jakieś tam nagrody po przeciwnikach - to wszystko przypomina duże Monster Huntery. Sterowanie jest nawet ciekawie rozwiązane, wszystko obsługuje się odpowiednimi gestami. Do tramwaju, jako apetizer przed prawdziwą rozgrywką na PS2/Wii/PSP jest nawet nawet. Mimo wszystko to tylko pozory, bo z samego gameplayu mało co jest podobne do dużych braci. O większych taktykach czy róznych sposobach na walkę można zapomnieć. Pamiętam jak z Yian Kut-Ku na PSP męczylem się dobrych kilka dni, by pierwszy raz skubaniec padł, a tutaj w jakąś minutę za pierwszym razem bez większych strat ścierwo leży u stóp. Za 3 zł chyba warto było spróbować . Edytowane 21 października 2011 przez raven_raven Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) nowy trailer z MH3G na 3DSa chamy dostaną nową biało-dragonową jinouge, czerownego dobolbeka, fioletowej jhena i chyba nowego deviljoe... i mase pixelozy kurnaa niech to zrobia tez na psp http://www.youtube.com/watch?v=CBFE1MGaezU Edytowane 22 października 2011 przez Yano Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 Nie wiem o co Ci chodzi z tą pikselozą, 3DS jest chyba mocniejszy od PSP. W każdym razie na trailerze wygląda to bardzo dobrze, poziom PSP jak nic . Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 22 października 2011 Opublikowano 22 października 2011 (edytowane) wszystko jest ząbkowane, 3ds chyba ma mniejszą rozdziałke Edytowane 22 października 2011 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 niech zrobia MHF3 w koncu a nie Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 23 października 2011 Autor Opublikowano 23 października 2011 A ten Monster Hunter z D3 to jest jednoręczny ;p Myślę, że jakiś game designer w Activision-Blizzard jest po prostu fanem MH'a Nie ma sensu wydawać już MH na PSP, bo obecnie wszyscy pompują w PSV. Na 3DS chyba łatwiej jest im zrobić tego MH'a, bo oni wzbraniają się jak mogą przed next gen'ową grafiką, a PSV to już prawie PS 3 Prędzej na Wii U wyjdzie port, niż na PS 3 cokolwiek z tej serii ;p Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 23 października 2011 Opublikowano 23 października 2011 dziwi mnie to wstrzymywanie przed ps3, w koncu mają 100% pewności że w samej japonii zrobią 3-4 miliony kopii na ps3 MH, skoro zrobili nawet lost planet 2 ktore niestety mocno niedocenione pewnie ledwo im sie zwrocilo, a tutaj mają murowany hit i lecą w kulki, a ja bym byl w pelni zadowolony gdyby MH na ps3 miał grafe "jedynie" jak lost planet 2, to mi wystarczy , nie musi stawać w szranki z jakims uncharted3 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 Tu może być problem z tym, że musieli by tak naprawdę całą grę od nowa napisać. Silnik z PS2 zapewne jest wykorzystywany w dotychczasowych grach, bo wystarczył. Ale nie ma szans, by taki wałek przeszedł przy wersji na wiele razy potężniejszą konsolę. Chłopakom pewnie się nie chce/nie czują się na siłach/nie mają zasobów by się za coś takiego zabrać. Gra musiałaby naprawdę przejść wielką metamorfozę. A tak to im łatwiej wziąć poprzednią część, podnieść numerek, dodać trochę rzeczy i znowu zgarnąć miliony . Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 29 października 2011 Opublikowano 29 października 2011 no ale jak moze im sie nie chciec skoro gra w smaje japoni sprzedaje sie ponad 4mln, przeciez masa gier nie dobija nawet do miliona a tworcom sie chce robic ich kontunuacje i inne pierdoły , dlatego mnie to tak dziwi co innego robic nowy silnik (chociaz mogli by uzyc tego z LP2) dla jakiejś niepewnej gry na ktorej mozna stracic, a co innego wpakowac troche trudu w pewniaka i murowany hit (przynajmniej w japonii, ale nie ma znaczenia, 4mln to 4mln) Cytuj
Fizz 11 Opublikowano 24 listopada 2011 Opublikowano 24 listopada 2011 Nadal brak info o 3rd na psp/ps3 w angielskiej wersji? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 (edytowane) pare nowych obrazkow z 3G na 3DS, potwory ktore byly pokazane na trailerze, np czarnobiała jinouga z dragon elementem zarmiast thunder http://www.capcom.co...G/shinka01.html czerwony-kamienny doborubek http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/3G/monster06.html fiolerowy jhen http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/3G/monster08.html w sumie to mi sie akurat ten nie podoba, wyglada sztucznie, mogli by dać zimowego, a pustynie zamienic na wielka powierzchnie sniegu/lodu po ktorej sie slizgaja statki, a jhen jest "lodołamaczem" , troche wiecej roboty ale bylo by o wiele ciekawiej Edytowane 28 listopada 2011 przez Yano Cytuj
Fizz 11 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 (edytowane) Sama gra mi średnio leży na Wii, walka w wodzie nudna i mało dynamiczna. Przy mh unite wypada straszie blado, mało potworów, map i sprzętu, tylko multi ratuje sytuacje. Do tego 3ds jako konsola też mnie nie kręci. Poczekam na jakieś mh na ps3/vite, moze kiedys sie doczekam. Widze ze chyba Plesiotha dodali? Edytowane 28 listopada 2011 przez Fizz Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 dodali dodali, dziwny był jego brak w mh3tri w ktorym była wlasnie walka podwodna, teraz wroci ogolnie mh3tri jest bardzo okrojony, lepsza grafa i nowe potwory, ale ogolnego "contentu" jest malutko, 18 potworów-bossów, a w unite było 58, wiec widac ogromna roznice, 3tri, to troche coś takiego jakby "nowy MH1" , bo jedynka też miała dosyc mało potworów i wszystkiego, potem z każdą częscią dodawali coraz wiecej i wiecej, a 3tri to był taki reset, niby nowe potwory ale mało ich portable 3 troche polepszyło sytuacje bo mialo i nowe i część starych , jak widać 3g na DS nadal idzie w kierunku powiekszania, ale chyba nie przebije unite wielkością (chociaż moze byc bardzo blisko, bo powracają wodne stwory z 3tri ktorych nie bylo w portable3) mnie niestety też 3DS nie podnieca i nie chce go kupować, bardzo żałuje ze 3G wychodzi na DSa a nie na psp też czekam (i to baaaaardzo) az w koncu zrobią na ps3, albo chociaż na PSV (wtedy zastanowie sie nad jej kupnem) Cytuj
Fizz 11 Opublikowano 28 listopada 2011 Opublikowano 28 listopada 2011 Coś mi się też ostatnio obiło o uszy że to 3g ma wyjść tylko na rynku japońskim a dopiero mh4 wyjdzie u nas? Sama walka z Plesiothem pod wodą może nie będzie tak irytująca jak na lądzie. Pamiętam że nie zawsze chciał wyskoczyć z wody jak sie bombki skończyły, do tego jego przegięty atak ogonem i atak "z bara". Może jacyś chętni żeby od zera zagrać w unite po necie? Chętnie bym odświeżył sobie jak skończe grać na wii. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 listopada 2011 Opublikowano 30 listopada 2011 intro MH3triG , i na samym koncu widać jakiegos nowego nieznanego potwora kurde, capcom wydaj to na psp (pipi)u1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 grudnia 2011 Opublikowano 2 grudnia 2011 (edytowane) a deviljoe zapuścił grzywe xD http://www.capcom.co.jp/monsterhunter/3G/monster09.html Edytowane 2 grudnia 2011 przez Yano Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Nagranie z wersji demo, w którą można zagrać w japońskich sklepach http://www.youtube.com/watch?v=7XPxgDIdgAo Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 capcom to (pipi), dlaczego? bo za kase sprzedają swoje ciało i dusze tak cudowna serie wrzucaja na jakies (pipi) gdzie nawet nie da sie sensownie obracac kamery (co widac na filmiku). a to mogla byc kolejna za(pipi)ista gra na psp ktora spokojnie zrobi 4miliony. ale nie , te (pipi)iszony postanowily zrobic (pipi) i pewnie sprzeda sie max 1-2mln .... nienawidze ninetendo za to ze podkupuje monstera! a capcom tez ma ogeomnego minusa 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 3 grudnia 2011 Opublikowano 3 grudnia 2011 Wiesz, typ kamerę trzyma w dłoni, także trudno, żeby jedną wolną ręką sensownie obracał kamerą w grze. Obracanie kamerą wygląda spoko, na pewno lepiej niż na PSP. Sprzedając się w 1-2 milionach egzemplarzy, umocni tylko zaplecze posiadaczy 3DS'a, którzy w przyszłości rzucą się na 4 część serii, która też wychodzi na tą konsolę (tygodniowo schodzi około 120 tys. egzemplarzy 3DS'ów, także spoko - będzie komu brać). Skąd ta złość? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 napisalem - stąd ze capcom sie sprzedał nintendo i zamiast wydawac monstery na sprawdzona konsole to wrzuca je na wii/3ds żeby podbić im sprzedaż (za co N musialo sporo wybulić) i nie mow ze dotykowy ekran jest wygodniejszy niż prawdziwy krzyżak, wie to kazdy kto gra w gry na komorkach, zawsze prawdziwe guziki sa lepsze bo mozna je wyczuc palcem pozatym w psp swietnie sie dalo obracac kamere palcem wskazującym, mając reszte palców na gałce i na guzikach do walki, wiec dalo sie robic wszystkiego jednoczesnie - biegac, atakować i obracac kemere, tutaj sie nie bedzie dało bo trzeba zdjąc palec z guzików , chociazby to jest gorsze, juz nawet pomijajac ekran dodtykowy (juz widze to przypadkowe naciskanie góry i dołu zamiast lewo/prawo) Cytuj
Fizz 11 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 Z tym świetnym obracaniem kamery na psp to bym nie przeszadzał, na Wii z dwoma analogami gra sie dużo wygodniej. Dlatego na vite by mogli coś wydać ;/ Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 lern 2 play xD serio spokojnie da sie obracac kamere palcem wskazującym jednoczesnie biagajac i atakujac chociaz pewnie jak ktoś ma ogromne łapy to moze miec trudniej (na zdjęciu to nie moja ręka, znalazlem to w necie) Cytuj
Fizz 11 Opublikowano 4 grudnia 2011 Opublikowano 4 grudnia 2011 Wiem że się da, przeszedłem całe Unite sam, ale przy drugim analogu i tak to rozwiązanie wypada słabo. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 grudnia 2011 Opublikowano 18 grudnia 2011 walka z nowym bossem wyglada calkiem kozacko, wygląda to na wariacje fatalisa ale na tyle zmienili wygląd że jest calkiem spoko dziwne tylko czemu smoko-wulkan siedzi w wodzie, capcom chyba bardzo chcial zeby walka odbywala sie w wodzie ale nie mail pomyslu na wodnego potworda, to smutne, bo z takim typem fajniej by bylo powalczyc w wulkanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi