gkihdghdhj 354 Opublikowano 29 stycznia 2012 Opublikowano 29 stycznia 2012 4 poza Japanią to nic pewnego Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 stycznia 2012 Opublikowano 30 stycznia 2012 oto co powiedział jakiś francuz z SCEE na temat premiery PSV itp "Gry, które były dostępne w momencie premiery PlayStation Vita w Japonii nie bardzo zgrywały się z zainteresowaniami japońskich graczy. Brakowało tej jednej gry - Monster Hunter, która ma pojawić się w przeciągu najbliższych miesięcy. Jeśli ukazała by się od razu, sprawa wyglądała by inaczej. Myślę, że premiera w Europie wypadnie dużo lepiej." po pierwsze za(pipi)iscie jesli to prawda , po drugie bardzo wątpie że premira miala by byc juz w "najblizszych miesiacach" bo zawsze nowe mocne gry MH był zapowiadane prawie rok przed premierą (zwykle okolice lutego a premiera byla w grudniu) , nawet konwersja MHP3 z psp na ps3 była zapowiedziana 7 miesiecy wczesniej wiec wątpie żeby nagle cichaczem cos robili, chociaz mam nadzieje że samo info o powstawaniu MH na psv jest prawdą! dlatego że to w koncu nowy MH na normalna konsole a nie jakies 3dsy i wii (mowiło sie że najbliższe 2 gry z MH to exy na 3ds:/) , pozatym psv to dosyc mocna konsola, graficznie mocniejsza od wii , a jak dotej pory najładniejszy MH był na wii, wiec licze że jesli zrobią MH na dosyc mocną konsole zblizoną do ps3, to bedzie krokiem żeby wydac pożegnalny prezent na ps3 Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 stycznia 2012 Opublikowano 30 stycznia 2012 w koncu nowy MH na normalna konsole a nie jakies 3dsy i wii Lubisz obnosić się z ignorancją? Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 Bo wiesz, dopóki nie miałem Wii i 3DS to też byłem antyfan, ale teraz je mam i walczę po ich stronie. Takie growe "Luke, join the dark side". Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 tylko że każdy ma inny gust, ja np zupelnie sie nie interesuje machaniem łapami przez TV, ani nigdy bym nie kupił mario, nawet gdyby jakiś dostał 11/10 , poprostu calkowicie nie moje klimaty, cała otoczka nintendo to nie moje klimaty Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 Zauważ, że na te konsole wyszło w pizdu innych gier, które prezentują poziom, na 3DS można grać w gry z DSa, na którym jest masa genialnych przygodówek i eRPeGów. A Wii ma tak samo z GaCkiem. Ecology tego nowego Dino, nawet niezłe. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 Zauważ, że na te konsole wyszło w pizdu innych gier wymień chociaż 3 a na serio to wiem mniejwiecej co na nie wyszlo i mnie te gry nie podniecają. jedyny wyjątek to MH, ale on mnie bardziej wkurza niż podnieca bo nintendo ukradło go sony Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 31 stycznia 2012 Opublikowano 31 stycznia 2012 Wii: 1 MH3 2 Xenoblade 3 Red Steel 2 4 No more heroes 5 Resident Evil 4 6 Goldeneye 007 7 Pandora's Tower 8 Muramasa 9 House of Dead 10 Parę CoD'ów 3DS 1) 2x Resident Evil 2) Tales of The Abbyss 3)Super Street Fighter cośtam 4) Dead or Alive 5) MHP3G i MH4 Plus gry które dopiero mają się ukazać. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 lutego 2012 Opublikowano 1 lutego 2012 tak jak mowilem te gry mnie nie podniecają , kazdy lubi co innego Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 mysle ze temat Dragons Dogma nadaje sie do tego dzialu ;b gra zapowiada sie jak mega rozbudowana wersja MH, co widac na takich przykladach: Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 ...znaczy, ze koles jak trzyma w lapach duzy miecz, to juz ma podobienstwa z mh?? bez takich jaj prosze. Dragons Dogma mimo ze tworzony przez ta sama firme co MH, jest zupelnie inna gra. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 (edytowane) DD ma pewne podobienstwa do MH ale to jednak inne gry , DD zapowiada sie fajnie, i powinna miec niezły feeling podczas walki , oby inne elementy były na poziomie btw za ten filmik jeszcze bardziej sie napalam na tą gre lubie gry gdzie oprocz fajnych akcji mozna tez sobie pozwiedzac, porobić jakies pierdoły i troche odetchnąć og łownego nurtu akcji Edytowane 5 marca 2012 przez Yano Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 OK, wiec skoro tak, to napiszcie jakie to sa wspolne elementy. Ale zanim wrzucicie ta liste na forum, to spojrzcie na nia i pomyslcie czy te elementy nie sa praktycznie w kazdej grze akcja/rpg. Wg mnie bicie potworkow bronia biala,czy zbieranie/craftowanie zbroji, to zaden wspolny element. To praktycznie jest w kazdej tego typu grze. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 (edytowane) feeling! oczywiscie roznice są ogromne i fundamentalne - otwarty swiat, fabula, gadanie z npcami w miastach itp ale feeling jest podobny, i różne drobiazgi związane z walką - pewna taktyczność rozgrywki, nie można lecieć na pałe i klepac jeden guzik, trzeba szukać moementów w ktorych wróg "odsłonięty" i atakowac go od odpowiedniej strony, stanie na wprost i walenie w X spowoduje ze zostaniemy zmasakrowani, trzeba sie turlac, skakac i ogolnie nieźle natalatać zeby skutecznie walczyc i samemu nie dostawac po (pipi)e - taktyczność tez wymusza powolna animacja ciosów, podobnie jak w MH ciosy są wolne ale jednocześnie mają moc, widać ze zeby wziac zamach wielkim mieczem trzeba troche czasu i wysiłku, wiec tym bardziej sie trzeba zastanowic kiedy warto przywalić a kiedy zrobić unik i odpuścic żeby nie oberwać - widać też że duże potwory zachowuja sie bardzo podobnie do tych z MH, mają pewne style zachowania tak że trzeba wyczuć bezpieczne momenty na własny atak - w MH są bronie a tu klasy postaci - ale w podobny sposob jest pokazana wielka różnica w stylu walki, inny zestaw ciosów , inna prędkosc, inne podejscie do przeciwnika - tak jak mowilem na poczatku - feeling, w obu grach jest bardzo podobny, zupelnie inny niż np w gow, almaur, skyrim, dmc, czy innych grach akcji i lub akcji-rpg, specjalnie wymieniam bardzo różne przykłady - jeden sa bardzo dynamiczne i "gładkie" (combosy wchodzą jak w masło, a postać jest kozakiem ktory wyczynia cuda) , inne są drętwe i ogolnie walka wygląda jak by tworcy nie umieli zrobic animacji i wyciągnąć powera. tutaj zarówno w MH jak i DD, walka nie jest tak dynamiczna kozacka jak w gow albo dmc, ani nie jest drętwa jak w grach "bardziej rpg niż akcji" - jest cos po środku, niby pozorna drętwota z powodu powolnych ciosów i zachowan ale jednoczenie wielki power i swietnie wykonanie animacji i dodatków (dzwięk, efeky) pokazujące że kazdy cios jak juz (pipi)nie to nie ma co zbierać (w GOW mimo że walka jest płynna i dynamiczna to nie ma takiego efektu, mieczyki wirują a wrogowie obrywają i chlapią krwią, ale rzadko kiedy czuć "mięso" bo wiekszosc atakow wchodzi jak w masło a nie jak w mięso) to są w wiekszosc drobiazgi ktore można wyczuć jak sie dużo grało w MH, z tego co pamietam to ty malo grałeś wiec mozesz nie dostrzegać tych smaczków i feelingu Edytowane 5 marca 2012 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 marca 2012 Opublikowano 5 marca 2012 (edytowane) z innej beczki!!! ten obrazek pokazuje usługe na PSV która skanuje okolice i pokazuje w co grają lub ostatnio grali inni użytkownicy PSV (3ds też ma cos takiego) napis na górze to monster hunter portable 3G!!!!! czy to prawda? nie wiadomo , moze to zwykły fake , ale był już przypadki gdy w menu PS3 ktoś zobaczył że jeden z jego znajomych gra w gre ktora jeszcze nie wyszła, wiec sama możliwość nie jest calkowicie oderwana od rzeczywistosci, mozliwe ze jest juz jakas bardzo wczesna wersja i ktoś z developerów jeżdząc po mieście z psv grał sobie w nią co prawda jest to mało prawdopodobne bo usługe można poprostu wyłaczyć, a nawet jak jest właczona to można wybrać ktore gry mają byc pokazywane a które nie, wiec jesli serio jakis dev gra sobie we wczesną wersje to raczej by nie zaznaczał żeby była widoczna dla wszystkich Edytowane 5 marca 2012 przez Yano Cytuj
=PiT= 13 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 jak w tym DD bedzie mozna jeszcze robic sprzet z kawalkow zapierdalanych przeciwnikow to sie zesram ze szczescia Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 7 marca 2012 Opublikowano 7 marca 2012 jakis sklep wystawil preordera na monstra na Vite, to że gra kiedys wyjdzie jest raczej pewne, ale samo info brzmi srednio, okladka kompletnie z dupy z graviosem i napisaem mosnter hunter 3, obok nazwa monster hunter portable 3 (czyli to co mamy na psp) oczywiscie to moze byc nieudolnosc sklepu i dostaniemy mhp3g nie wiem jak tam z mh4 bo on ma wyjsc na 3dsa i ma miec mzienioną mechanike w bieganie i skakanie po ścianach Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 8 marca 2012 Opublikowano 8 marca 2012 No i okazalo sie ze to fake. Do puki nie ma informacji z oficjalnego zrodla, to nie ma co mlocic slomy i niepotrzebnie sie podniecac. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 25 marca 2012 Opublikowano 25 marca 2012 (edytowane) w koncu jest! walka z tym fajnym kamiennym krabem jak wiadać bardzo łatwo mu rozwalić wierzchnią warstwe http://www.youtube.com/watch?v=1lmpmKU-IEc walka ma kilka faz, na poczatku jest bardzo powolny , potem szybszy pierwszy filmik konczy sie dziwnie szybko śmiercią kraba tutaj drugi filmik, inna osoba walczy ale zaczyna sie mniejwiecej tam gdzie kończy sie powyższy, pokazane są kolejne fazy walki, nie bede zdradzał konkretnie jakie, jak dla mnie świetna akcja i jeden z ciekawszych potworów w całym MH http://www.youtube.com/watch?v=g4pikJV_RTk EDIT jeszcze jeden filmik gdzie 4 graczy masakruje kraba wiec całość dzieje sie o wiele szybciej Edytowane 25 marca 2012 przez Yano Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 26 kwietnia 2012 Opublikowano 26 kwietnia 2012 capcom robi klona supper puzzle fighter w klimacie MH, na psp jak dla mnie fajnie, puzzle fighter to moja ulubiona gra tetriso-podobna, wiec i w taka wersje chetnie popykam Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 4 maja 2012 Opublikowano 4 maja 2012 Na PL PSN wyszły chyba wszystkie przetłumaczone części MH, chyba czas PSP odkurzyć... albo kupić PSVita Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 4 maja 2012 Autor Opublikowano 4 maja 2012 Nadal nie ma Monster Hunter Freedom 3 na PSP Zmuszają ludzi do grania w Unite Co ciekawe to najbardziej oblegana gra na Ad Hoc Party, co wchodzisz na jakiś "świat", to same domki z Monster Hunterem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi