Skocz do zawartości

Pogadanki przy stole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Świetny trailer, bez walki xD

Ładnie wyglada, ale na razie podchodzę z rezerwą. Wyglada trochę jak MH spinoff dopasowany do każułali, tylko nie wiem czy to im wypali, bo reakcja na zwiastun była zerowa ;/

Tam był nawet tryb detektywistyczny z podświetleniem i chowanie w krzakach. No szanujmy się.

Edytowane przez ragus
Opublikowano

i że w japonii tego od razu nie zapowiedzieli? oj coś mi tu śmierdzi.

Opublikowano

akurat chowanie sie w krzakach mi nie przeszkadza - MH od początku miał tryb skradania który praktycznie wcale nie działał, więc jeśli teraz będzie działać to nie mam nic przeciwko

Opublikowano

po pierwsze to wkurzyłem sie bo jestem prawdziwym fanem monstera, nie to co ty

po drugie jak ci sie micha cieszy z cudzego nieszczęścia to pójdziesz do piekła

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Chcialbym poznac Wasza opinie. Jaki macie stosunek do hi rankowych zbroi? Chodzi mi o to czy jak już jesteśmy na endgame, to czy wykuwacie zbroje np.rank 6, czy już tylko te rank 8? Czy majac taka zbroje rank 6, ktora była augmentowana i poziom armora dopakowany na maksa, to przezywalnosc jest taka sama jak augmentowana zbroja rank8? Dopiero co uaktywnilem opcje wzmocnienia rynsztunku,wiec nie wiem. Zbroja z bazelgeza nie tylko kozacko wyglada, ale ma bardzo użyteczne skille...tylko że jest rank 6....warto w nią inwestować?

Edytowane przez genjuro
Opublikowano (edytowane)

Ja zawsze w każdym monsterze robię jedną z pierwszych możliwych zbroi HR które dodają do attack UP. Potem robię tę jaką sobie upatrzę full set. Na końcu bawię się w składanie. Czyli w World biegałem na początku HR chyba w Dober bo dodaje do ataku.

Nie jestem fanem full setów ale jak ktoś już musi to w MH World polecam następujące:

Początkowy HR - Dober, Odogaron
Późniejszy HR - Nergigante, 

Endgamowy - Kulve Taroth, Drachen, Lunastra na przeżywalność

Rank zbroi 6 czy 8 na HR nie ma znaczenia, full augmentowane mają zbliżoną przeżywalność. Zbroja tak naprawdę nie chroni przed niczym w tej grze chyba, że ma skille zwiększające przeżywalność (HP, Guard, element res) Trzeba po prostu znać ruchy i ataki potwora żeby przeżyć.

Edytowane przez devilbot
  • 8 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

20 kwietnia planszówka na kickstarterze:

https://steamforged.com/games/monster-hunter-world-board-game

Na pewno będę się przyglądał, kuszą tymi figurkami

Jakby kogoś ciekawił temat, to całkiem niedawno ufundowano inną planszówkę inspirowaną tematem monster huntera, bez licencji i z odrobinę bardziej magicznymi bestiami, ale klimat z grafik i figurek bohaterów się wylewa:

• 1 rok później...
Opublikowano

Nie widzę nigdzie tematu, o Wild hearts, czyli odpowiedzi ea na capcomowego mh. Jako że gra trafi tylko do fanów mh, nie widzę sensu zakładać tematu. Generalnie wiele elementów jest zapożyczonych z mh jak, samo polowanie na wielkie bestie, wycinanie składników z truchła, śledzenie bestii... Nowe elementy to rozbudowa obozu, budowanie różnych konstrukcji. Oprawa av jest świetna, ale te konstrukcje właśnie niekoniecznie mnie przekonują. Obserwuję tytuł i ciekawy jestem finału. A wy? 

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...