Ewcikson 1 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 (edytowane) Jako ze ostatnio odkrywam swiat japonskiej dramy (z shojo - mangi dla dziwczat bardzo czesto w miejsce anime robiony jest serial) i dlatego ciekawi mnie czy tez ogladacie, lubicie i jakie tytuly polecacie? wlasnie skonczylam Hana Kimi , Gto czy Hana Yori Dango - to bardzo znane tytuly... wiec zapraszam do wyrazania opini ... Edytowane 14 czerwca 2009 przez Ewcikson Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Nie oglądam. Wyjątkiem jest tylko メンドル - do cna głupie a aktorstwo leży... ale wystepują tam dziewczyny z AKB więc przynajmniej jest na co popatrzeć. Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 14 czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 czerwca 2009 Nie oglądam. Wyjątkiem jest tylko メンドル - do cna głupie a aktorstwo leży... ale wystepują tam dziewczyny z AKB więc przynajmniej jest na co popatrzeć. no walsnie mnie nawet nie szlo o aktorstwo latwe lekkie i mozna sie posmiac w Hana Kimi tez raczej malo kobiet jest polecam - usmialam sie jak nigdy...:> no i oczywiscie przypomina troche bollywood takie slodkie i nierealne... ale fajnie sie to oglada... Cytuj
Dante 450 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Obadaj Mukodono albo My Boss My Hero Nobuta wo Produce czy Stand Up jak chcesz się pośmiać. Ogólnie to widziałem dużo serii ale ostatnio jakoś więcej tajwańskich i koreańskich sobie aplikuje. Nie są to jakoś super wybitne rzeczy (doramy a przynajmniej te typu trendy) ale całkiem fajnie się ogląda. Mnie wciągnęło parę lat temu ale może mam zrytą psychikę i dlatego jeszcze to oglądam. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 Czytałem, że 1リットルの涙 jest bardzo dobre (podobnie zresztą jak i film) ale jakoś mam opory przed odpaleniem tej serii. Po Windstruck i A moment to remember miałem gigantycznego doła a obecnie nie mam w planach wpadać w kolejny melancholijny okres. Z drugiej strony - czysto z przekory - wiedząc jak rozpuszczony charakter ma 沢尻 エリカ nie widzi mi się oglądanie jej w takiej a nie innej roli. Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 15 czerwca 2009 Autor Opublikowano 15 czerwca 2009 Czytałem, że 1リットルの涙 jest bardzo dobre (podobnie zresztą jak i film) ale jakoś mam opory przed odpaleniem tej serii. Po Windstruck i A moment to remember miałem gigantycznego doła a obecnie nie mam w planach wpadać w kolejny melancholijny okres. Z drugiej strony - czysto z przekory - wiedząc jak rozpuszczony charakter ma 沢尻 エリカ nie widzi mi się oglądanie jej w takiej a nie innej roli. Tajwanskie hmm jakos denerwuje mnie jezyk.... nie wiem ale zle sie go slucha po tym japonskim... co do zboczenia .. hmm wszyscy jakies mamy:d ja wole j-drame niz bollywood na przyklad... Cytuj
szaden 228 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 (edytowane) Oglądaliście Iryuu? Seria opowiada o losach utalentowanego lekarza Asady Ryuutarou, który kilku latach medycznej banicji zostaje zwerbowany przez bardzo ambitną panią doktor. Według niej tylko on może wykonać ekstremalnie trudną operację serca i wyniku tego pomóc jej wspiąć się wyżej w hierarchii pewnego delikatnie mówiąc skorumpowanego szpitala. Nie oglądałem tej dramy, ale wiem, że bazuje na mandze z którą miałem do czynienia. Niestety nie mogę zdobyć tej serii Z góry wielkie dzięki, gdyby ktoś miał na nią jakieś dokładne namiary. Edytowane 6 lipca 2009 przez szaden Cytuj
Dante 450 Opublikowano 9 lipca 2009 Opublikowano 9 lipca 2009 Proszę http://www.veoh.com/search/videos/q/iryu#w...v3015992KtSEyfR Cytuj
Loki 0 Opublikowano 5 października 2009 Opublikowano 5 października 2009 (edytowane) Ostatnio zaliczylem ?????/ Ai no Uta. Calkiem fajnie sie to ogladalo. Smieszne, czasami wzruszajace - stanowczo za duzo patosu, to napewno ale i tak polecam. Pomimo podobnej tematyce (nieuleczalne chorobsko) napewno nie tak ciezkie jak 1??????, wiec to cos dla osob chcacych sie zdolowac ale tak nie do konca:P Powiedzialbym, ze to mimo wszystko komedia. W rolach glownych ????/Miho Kanno (po raz pierwszy mialem przyjemnosc podziwiac ja az 7 lat temu w ????/Dolls Kitano) - jej miny mnie rozbrajaja za kazdym razem - pikne:). i z reguly artysta estradowy (obecnie na emeryturze ze wzgledu na stan zdrowia - o ironio) ????/Koji Tamaki (jego usmiech powala, gosc jest niesamowity ale ludzie z Hokkaido tak maja:P). pozdro po latach w zaswiatach:) Edytowane 5 października 2009 przez Loki Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 22 grudnia 2009 Autor Opublikowano 22 grudnia 2009 Ostatnio zaliczylem ?????/ Ai no Uta. Calkiem fajnie sie to ogladalo. Smieszne, czasami wzruszajace - stanowczo za duzo patosu, to napewno ale i tak polecam. Pomimo podobnej tematyce (nieuleczalne chorobsko) napewno nie tak ciezkie jak 1??????, wiec to cos dla osob chcacych sie zdolowac ale tak nie do konca:P Powiedzialbym, ze to mimo wszystko komedia. W rolach glownych ????/Miho Kanno (po raz pierwszy mialem przyjemnosc podziwiac ja az 7 lat temu w ????/Dolls Kitano) - jej miny mnie rozbrajaja za kazdym razem - pikne:). i z reguly artysta estradowy (obecnie na emeryturze ze wzgledu na stan zdrowia - o ironio) ????/Koji Tamaki (jego usmiech powala, gosc jest niesamowity ale ludzie z Hokkaido tak maja:P). pozdro po latach w zaswiatach:) A witam Loki:* dawno cie tu nie bylo i ciesze sie ze zagladasz .. jak polecasz to lookne:D brzmi ciekwie:D Cytuj
Roger 2 092 Opublikowano 27 grudnia 2009 Opublikowano 27 grudnia 2009 Ikebukuro Uesuto G?to P?ku (Ikebukuro West Gate Park) jest całkiem ciekawe niedawno skończyłem to oglądać (dobra obsada m.i. Ken Watanabe, Tomoya Nagase i słodziutka Koyuki). Znalazło sie sporo wątków komediowych, trochę mordobicia i oczywiście wplątana we wszystko Yakuza Cytuj
Aralka 0 Opublikowano 31 grudnia 2009 Opublikowano 31 grudnia 2009 O lubię dramy <3 Obecnie oglądam Kamisama Mou Sukoshi Dake. Mam sporo ulubionych, no ale np. Last Friends, Nodame Cantabile, Akai Ito, Litr Łez Cytuj
Ewcikson 1 Opublikowano 23 marca 2011 Autor Opublikowano 23 marca 2011 (edytowane) O lubię dramy <3 Obecnie oglądam Kamisama Mou Sukoshi Dake. Mam sporo ulubionych, no ale np. Last Friends, Nodame Cantabile, Akai Ito, Litr Łez niestety te juz widzialam ostatnio biore sie za koreanskie dramy sa lepiej dopracowane i dluzsze Edytowane 23 marca 2011 przez Ewcikson Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi