Infected 1 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 (edytowane) Jest to kolejny sposob na obejscie tej jakze wkurzajacej blokady przy pomocy VPN (Your-Freedom). Pare spraw na poczatek... GOOD: VPN jest za Free! VPN mozna uzywac 6h dziennie Nigdy sie nie konczy Trial! Dziala na konta UK, USA, DE, CH, CA, SG, HK, FR BAD: VPN jest ograniczony do 64kb/s Jestes automatycznie rozlaczany po godzinie, trzeba ponawiac polaczenie Co jest nam potrzebne: 1x PC 1x X360 2x Karta sieciowa (RJ45, WIFI) 1x Router How To (WIN XP) : 1. Rejestrujemy sie na stronie: Your-Freedom - Po jakims czasie dostajemy od nich e-mail potwierdzajacy rejestracje i postepujemy wedlug wskazowek podanych w mailu. 2. Po udanej rejestracji kierujemy sie do dzialu download i sciagamy ich program do konfiguracji i polaczenia. Your-Freedom - Downloads 3. Sciagamy OpenVPN OpenVPN Downloads 4. Instalujemy oba programy 5. Po zainstalowaniu OpenVPN powinno nam sie pojawic nowe polaczenie sieciowe tzn "Polaczenie Lokalne". - Wchodzimy w polaczenia sieciowe (Start->Ustawienia->Polaczenia Sieciowe) - Naciskamy PPM na nowo utworzonym Polaczeniu Lokalnym (To od VPN!) i wybieramy "Właściwości" - Wybieramy Protokol internetowy TCP/IP i klikamy Wlasciwosci: -> Adres IP zostawiamy automatyczny -> zmieniamy DNS i wpisujemy w preferowany serwer DNS: 85.214.18.161 6. Po uruchomieniu Your Freedom powinien wlaczyc nam sie kreator polaczenia - Proxy Servers -> jesli jakiegos uzywacie wpisujecie go tutaj -> jesli nie jestescie pewni wcisnijcie auto detect -> jesli nie uzywacie to olac = next - Select Protocols zostawiamy tak jak jest dajemy next - Jesli wszystko gra powinien nam teraz wyszukac servery, i wybieramy taki jaki nas interesuje patrzec na Country! (UK, USA itp) Next! - wpisujemy swoj login i haslo ktory sobie wybralismy przy rejestracji - Save & Exit 7. Naciskamy PPM na YourFreedom i wybieramy Configure - przechodzimy na "server selection" i przesuwamy suwak OpenVPN na maxa w strone Require - Save & Exit - Naciskamy PPM na YourFreedom i wybieramy Show Your Freedom Window - przechodzimy na "ports" i zaznaczamy OpenVPN 8. Teraz nalezy udostepnic "Polaczenie Lokalne" (VPN) tak zeby X360 mogl sie przez nie polaczyc - Jesli wasz X360 laczy sie poprzez inne polaczenie nalezy WYLACZYC udostepnianie na tym polaczeniu! - Wchodzimy na router (przez przegladarke zazwyczaj 192.168.0.1) -> ustawiamy LAN IP zeby zaczynalo sie od 10.0.0.1 (adres routera) i Maska podsieci 255.255.255.0 [Jak zmieniamy adres IP routera na 10.0.0.1 to nie podlaczymy sie do niego wpisujac 192.168... tylko wlasnie 10.0.0.1!] - Wchodzimy w polaczenia sieciowe (Start->Ustawienia->Polaczenia Sieciowe) - Naciskamy PPM na Polaczeniu Lokalnym (To od polaczenia X-box360 -> PC) i wybieramy "Właściwości" - Wybieramy Protokol internetowy TCP/IP i klikamy Wlasciwosci: -> Adres IP: 192.168.0.1 -> Maska Podsieci: 255.255.255.0 -> Brama Domyslna: zostawiamy puste pola -> Preferowany server DNS: 192.168.0.1 - Polaczenie Lokalne (PC -> Router) zostawiamy na automatyku - Konfiguracje X360 zostawiamy na automatyku - Wlaczamy udostepnianie polaczenia sieciowego na "Polaczeniu Lokalnym" (VPN) [Trzeba bylo pokombinowac z IP i konfiguracja bo Winda wywalila by blad o konflikcie IP] 9. Wlaczamy Your-Freedom i odpalamy go -> Start Connection 10. Wchodzimy na X360 i dodajemy do sciagania to co nas interesuje (najlepiej jedna rzecz na raz) 11. Jak dojdzie do 1% odlaczamy kabel X360 od komputera i podlaczamy go pod router (dzieki temu przejdziemy na swoje wlasnie polaczenie i bedzie lecialo szybciej ) i logujemy sie raz jeszcze na X360 12. Przy 99% odlaczamy kabel X360 od Routera i podlaczamy go spowrotem na stare miejsce czyli PC, logujemy sie na X360 [Odlaczamy i podlaczamy kabelek od X360 tylko i wylacznie dlatego ze sciaga sie to szybciej na wlasnym laczu, bo VPN ma ograniczenie do 64kb/s] [Gdyby ktos zapomnial i dosciagal do konca i wywalilo mu blad sciagania to jest ratunek... Trzeba zaznaczyc (na VPN) raz jeszcze do sciagania plik ktory chcemy i zacznie sie on sciagac od 99%] 13. Mozna sie nacieszyc brakiem ograniczen Sposob ten dziala zapewne i bez routera (polaczenie bezposrednie od providera do PC) ale nie mialem jak tego przetestowac. Mam nadzieje ze pomoze to paru osoba PS: Jak cos wklejcie to w inny dzial Edytowane 14 czerwca 2009 przez Infected 1 Cytuj
okoolarnik 20 Opublikowano 14 czerwca 2009 Opublikowano 14 czerwca 2009 (edytowane) 64 kilobity? ściąganie z szybkością 8kB/s? ._. no bez jaj Edytowane 14 czerwca 2009 przez okoolarnik Cytuj
Infected 1 Opublikowano 14 czerwca 2009 Autor Opublikowano 14 czerwca 2009 Nie ma takiej tragedii jakby sie wydawalo... u mnie Map Packi do Gyrosow 1 + ciuszki do Dead Rising poszly w 30 minut Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 A nie lepiej zapłacić 7zł za ten sposób z onlinecenter??? O_o Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 do obu sposobów konieczny jest kabel crossowy ? Cytuj
Infected 1 Opublikowano 20 czerwca 2009 Autor Opublikowano 20 czerwca 2009 A nie lepiej zapłacić 7zł za ten sposób z onlinecenter??? O_o Szczerze mowiac nie usmiecha mi sie placenie nawet 2 zeta za dostep przez VPN wystarczy ze oplacam Golda do obu sposobów konieczny jest kabel crossowy ? Nie ma to wiekszego znaczenia... jesli komp/X360 polaczy Ci sie przez router to znaczy ze dziala Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 22 czerwca 2009 Opublikowano 22 czerwca 2009 A nie lepiej zapłacić 7zł za ten sposób z onlinecenter??? O_oSzczerze mowiac nie usmiecha mi sie placenie nawet 2 zeta za dostep przez VPN wystarczy ze oplacam Golda To dolicz sobie koszty naprawy X360 jak spalisz kartę sieciową, czy co gorsze wyrobisz gniazdo. Na co szanse są ogromne, tym większe im więcej przełączeń (sprawdzone osobiście gdy miałem tylko jedno Euro w TV i musiałem zamieniać, a rodzielacz nie dawał czystego obrazu, potem 2 razy spaliłem porty w DC, raz w PSX, podłączając zawsze omyłkowo na żywca). Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 29 czerwca 2009 Opublikowano 29 czerwca 2009 hm, chyba ostatecznie sięgnę po darmowy VPN. wysłałem dziś 5 smsów i za każdym razem wywaliło mi błąd. z jednej strony szczęście, że to nie ja zapłacę za rachunek, ale to już lekka przesada. Cytuj
zimzvm 36 Opublikowano 1 lipca 2009 Opublikowano 1 lipca 2009 (edytowane) nvm. już sobie poradziłem : ] mogę się nareszcie cieszyć z DLC dla GOW2 ! no i sprawdzę demko COD WAW. Edytowane 2 lipca 2009 przez zimzvm Cytuj
rushman 4 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Czy na gry Xbox Originals tez jest jakaś blokada? Nie moge ściągnąć Halo Wyskakuje komunikat, że gra jest niedostepna z bieżącej lokalizacji... (mam konto na UK, 2100 MS Points i kupa... Arcade moge ściągać... nie wiem o co biega... Czy na gry Xbox Originals tez jest jakaś blokada? Nie moge ściągnąć Halo Wyskakuje komunikat, że gra jest niedostepna z bieżącej lokalizacji... (mam konto na UK, 2100 MS Points i kupa... Arcade moge ściągać... nie wiem o co biega... aaaaa... chyba sam sobie odpowiem na to pytanie.... mam nowy HDD... nie orginalny... Cytuj
orion50 632 Opublikowano 6 lipca 2009 Opublikowano 6 lipca 2009 Na Xbox Originals jest blokada. Twój HDD nie ma znaczenia Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 26 lipca 2009 Opublikowano 26 lipca 2009 Zamiast rutera moze byc switch o taki http://www.shopmania.pl/shopping~online-sw...~p-2411533.html? chodzi o internet radiowy i nie wiem czy moge ominac ta blokade Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi