Cris 120 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Proponuję taki lekki temat. Jaki tytuł miała Twoja pierwsza gra o piłce nożnej? Moja: Ronaldo-V Football Była bardzo prosta i monotonna...ale zagrywałem się w nią bez pamięci (setki, jeśli nie tysiące rozegranych spotkań). Strzelane gole były bardzo podobne do siebie , bramkarze nie do przejścia (bronili niesamowicie mocne strzały łapiąc piłkę w ręce), a największe plusy to zdecydowanie grafika oraz duże,ładne modele piłkarzy. Do dziś używam kombinacji klawiszy z tej gry. 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Microprose Soccer na nieśmiertelne C-64,potem przyszedł Kick Off 2 ale tak naprawdę żadna piłka wtedy nie zatrzymała mnie na dłużej...dopiero na Amidze wpierw była gra Manchester United ,a potem legendarny Sensible Soccer ,w którego grałem do czasu zakupu psx i zagrania w ISS'a. Cytuj
Blaise 3 603 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 FIFA 2001 na PC.Świetna gra,ze wspaniałym soundtrackiem i ładną grafiką.Ehhhh piękna gra. Cytuj
zajman 18 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Na 100% był to Goal 3 :] Ahh co to była za gra ....Na psxa bodajże adidas power soccer, całkiem niezła jak pamietam . Na pcta wiadome że fifa (edycja 1996 )ale nie podobała mi się od początku bo jak zapytałem kumpla jak się celuje on odpowiedział :jak to jak?? Naciskasz odpowiednio mocno kólko i leci zawsze dobrze aha.... Czekałem 2 lata na olśnienie i przyszło w postaci iss98 .Kupiłem z dupala bo szukałem gry na czterech pod świeżutkiego multitapa i zakochałem sie jak zobaczyłem że da się na trójkącie bramkarzem wychodzić i jest cos takiego jak klepa :] Od tego momętu nie przestałem grać do dzisiaj ;] Cytuj
Iron 18 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Podobnie jak kolega wyżej Goal 3 to był miód w czystej postaci, a później to już jakoś poleciało choć najlepszy był ISS pro evo i motyw gdzie dało się zdobyć multum bramek z bańki bo bramkarz był kaleką hehe Cytuj
przema 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 ja też zaczynałem od commodore soccer, potem microprose, sensible na amidze 600, a na psx adidas power soccer 96 Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Pegasus - Goal 3 PSX - chyba FIFA 99 PC - FIFA 96 PS2 - PES Ale pierwszą z pierwszych to chyba jednak Goal 3. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 15 czerwca 2009 Autor Opublikowano 15 czerwca 2009 No a jeśli mają być takie prawdziwie pierwsze , chociaż nie zagrywałem się w nie to : lub lub Nie wiem , która wyszła z nich najwcześniej. Cytuj
Wyso 18 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Pierwsza jakakolwiek piłka kopana to oczywiście Soccer na kartridżu do C-64 Pegsus - Goal PSX - ISS PRO Ps2 - This is Football 2002 Cytuj
Sikor 1 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) Commodore Soccer wpis! Dzisiaj to można wybierać spośród trzech kompletów strojów, a kiedyś to było z 8 alboj więcej ^_^ Najbardziej lubiłem sr-aczkowate. Pierwsza, w którą dużo grałem to World Cup '98, a potem w ISS Pro '98 jeszcze więcej. Edytowane 15 czerwca 2009 przez Sikor Cytuj
teddy 6 887 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Fifa International Soccer Świetne było to, że można było podejść do bramkarza sypnąć mu bułę i uciekać przed sędzią co by kartki nie dostać (nie było wstawek, sędzia musiał dogonić piłkarza żeby sprezentować mu kartonik). Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Była jeszcze na Commodore fajna piłka Italy 90 chyba. Cechą charakterystycznbą gierki było to, że gdy dochodziliśnmy do pola karnego kamera zmieniała się na zza pleców naszego zawodnika i mieliśmy przed sobą bramkę, mniej więcej jak w karnych w PES. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Ano byla. A jak pilka znalazla sie pod naszym polem karnym to mielismy widok zza plecow bramkarza. Na c64 najlepszy byl chyba Microprose Soccer. Byla tez gierka gdzie kierowalo sie tylko jednym zawodnikiem (Libero Grande nie bylo pierwsze w tej kwestii;]) Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Pierwsza w którą grałem to na pegasusie world cup. A najmilej wspominam halówke w fifie 98 szkoda, ze pozniej wyeleminowali ten element gry bo był genialny. Cytuj
humanno 201 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 (edytowane) Jako ze na C64 bardziej pasjonowaly mnie strzelano-adventure to chyba 1sza kopana byla sensible soccer na A500. Potem było juz tylko ISS. Edytowane 15 czerwca 2009 przez humanno Cytuj
Młody 0 Opublikowano 15 czerwca 2009 Opublikowano 15 czerwca 2009 Na pegasusie: Goal 3 (specjale z wyskoku, hehe ;P ) i Tsubasa (choć ciężko to piłką kopaną nazwać, ale odpalenie superstrzału jastrzębiem i rozrywanie siatki, poezja;) ) Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 Ta ja też grałem w Goal 3 ale pod nazwą Heroes Soccer. Strzał rybka był the best Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 27 czerwca 2009 Opublikowano 27 czerwca 2009 Fifa 98 albo ISS. Nie pamiętam co było pierwsze. Cytuj
Gość Oran Opublikowano 27 czerwca 2009 Opublikowano 27 czerwca 2009 (edytowane) SOCCER na pegazusa (nie pamiętam dokładnie, ale albo grałem non - stop jako USA, albo oni mi sprawiali największe trudności, ale chyba to pierwsze i tak się właśnie zastanawiam dlaczego ich tak lubiałem skoro byli tam i Francuzi i Brazole). A potem Goal 3, później nastała era PSX'a i będac niedoinformowanym kupiłem UEFA CHAMPIONS LEAGUE, nie pamiętam z jakim numerkiem ale chyba '98, czy coś koło tego, lecz gdy pożyczyłem od znajomego ISS '98 to nie oddałem go w końcu nigdy, dałem mu za niego mortal kombat trilogy później Edytowane 27 czerwca 2009 przez Oran Cytuj
kamilpolpak 61 Opublikowano 17 lipca 2009 Opublikowano 17 lipca 2009 ja chyba pierwsze w co grałem to chyba w Actua Soccer 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi