Skocz do zawartości

Twoja pierwsza gra o piłce

Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuję taki lekki temat.

Jaki tytuł miała Twoja pierwsza gra o piłce nożnej?

Moja:

Ronaldo-V Football

RonaldoVFootballCOVER.jpg

Była bardzo prosta i monotonna...ale zagrywałem się w nią bez pamięci (setki, jeśli nie tysiące rozegranych spotkań).

Strzelane gole były bardzo podobne do siebie , bramkarze nie do przejścia (bronili niesamowicie mocne strzały łapiąc piłkę w ręce), a największe plusy to zdecydowanie grafika oraz duże,ładne modele piłkarzy.

Do dziś używam kombinacji klawiszy z tej gry.

• Minusik 1
  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Microprose Soccer na nieśmiertelne C-64,potem przyszedł Kick Off 2 ale tak naprawdę żadna piłka wtedy nie zatrzymała mnie na dłużej...dopiero na Amidze wpierw była gra Manchester United ,a potem legendarny Sensible Soccer ,w którego grałem do czasu zakupu psx i zagrania w ISS'a.

Opublikowano

Na 100% był to Goal 3 :] Ahh co to była za gra ....Na psxa bodajże adidas power soccer, całkiem niezła jak pamietam . Na pcta wiadome że fifa (edycja 1996 )ale nie podobała mi się od początku bo jak zapytałem kumpla jak się celuje on odpowiedział :jak to jak?? Naciskasz odpowiednio mocno kólko i leci zawsze dobrze :D aha.... Czekałem 2 lata na olśnienie i przyszło w postaci iss98 .Kupiłem z dupala bo szukałem gry na czterech pod świeżutkiego multitapa i zakochałem sie jak zobaczyłem że da się na trójkącie bramkarzem wychodzić i jest cos takiego jak klepa :] Od tego momętu nie przestałem grać do dzisiaj ;]

Opublikowano

Podobnie jak kolega wyżej Goal 3 to był miód w czystej postaci, a później to już jakoś poleciało choć najlepszy był ISS pro evo i motyw gdzie dało się zdobyć multum bramek z bańki bo bramkarz był kaleką hehe

Opublikowano

Pierwsza jakakolwiek piłka kopana to oczywiście Soccer na kartridżu do C-64

InternationalSoccer_Animation.gif

Pegsus - Goal

goal.png

PSX - ISS PRO

ISSS_Pro.jpg

Ps2 - This is Football 2002

59300-large.jpg

Opublikowano (edytowane)
Commodore Soccer

wpis! :D

Dzisiaj to można wybierać spośród trzech kompletów strojów, a kiedyś to było z 8 alboj więcej ^_^ Najbardziej lubiłem sr-aczkowate. Pierwsza, w którą dużo grałem to World Cup '98, a potem w ISS Pro '98 jeszcze więcej.

International_Soccer_Game2.png

Edytowane przez Sikor
Opublikowano

Fifa International Soccer

fifa%20international%20soccer-1.jpg

Świetne było to, że można było podejść do bramkarza sypnąć mu bułę i uciekać przed sędzią co by kartki nie dostać (nie było wstawek, sędzia musiał dogonić piłkarza żeby sprezentować mu kartonik).

Opublikowano

Była jeszcze na Commodore fajna piłka Italy 90 chyba. Cechą charakterystycznbą gierki było to, że gdy dochodziliśnmy do pola karnego kamera zmieniała się na zza pleców naszego zawodnika i mieliśmy przed sobą bramkę, mniej więcej jak w karnych w PES.

Opublikowano

Ano byla. A jak pilka znalazla sie pod naszym polem karnym to mielismy widok zza plecow bramkarza. Na c64 najlepszy byl chyba Microprose Soccer. Byla tez gierka gdzie kierowalo sie tylko jednym zawodnikiem (Libero Grande nie bylo pierwsze w tej kwestii;])

Opublikowano (edytowane)

Jako ze na C64 bardziej pasjonowaly mnie strzelano-adventure ;) to chyba 1sza kopana byla sensible soccer na A500. Potem było juz tylko ISS.

Edytowane przez humanno
Opublikowano

Na pegasusie: Goal 3 (specjale z wyskoku, hehe ;P ) i Tsubasa (choć ciężko to piłką kopaną nazwać, ale odpalenie superstrzału jastrzębiem i rozrywanie siatki, poezja;) )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

SOCCER na pegazusa (nie pamiętam dokładnie, ale albo grałem non - stop jako USA, albo oni mi sprawiali największe trudności, ale chyba to pierwsze i tak się właśnie zastanawiam dlaczego ich tak lubiałem skoro byli tam i Francuzi i Brazole). :D

A potem Goal 3, później nastała era PSX'a i będac niedoinformowanym kupiłem UEFA CHAMPIONS LEAGUE, nie pamiętam z jakim numerkiem ale chyba '98, czy coś koło tego, lecz gdy pożyczyłem od znajomego ISS '98 to nie oddałem go w końcu nigdy, dałem mu za niego mortal kombat trilogy później :D

Edytowane przez Oran
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...