grzybiarz 10 289 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A do czego pasuje taki sos? Makaron? Pyry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 ryż, kurczak Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 za(pipi)iste za(pipi)isty dodatek do ryżu i kurczaka, dostępny w Tesco Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Próbowałem inne smaki tej firmy i wydawały mi prawie identyczne w smaku z tego co pamiętam. Możecie potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Chocby ten sloik 5 dych kosztowal to bym kupowal. Nie wyobrazam sobie zycia bez tego. Dobra Wujku. Ponieważ w zyciu kieruję się poradami e-kolegów z forumka, to kupiłem ten sos. I co teraz z nim zrobić? Na zimno? Z kurczakiem? z kurczakiem i warzywami? Trochę mały ten słoik. Na dwa małe filety starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Pierś w kostkę i na patelnie. Dorzucasz ugotowany ryż, opcjonalnie jakieś warzywa i na końcu zalewasz sosem i kilka minut czekasz, żeby się ze sobą przegryzło. Druga opcja, kurczak w kostkę i na patelnię, ryż gotujesz, sos osobno gotujesz. Potem mieszasz dopiero na talerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 OK. Tak zrobię. Ale chyba z tylko jednej dużej piersi i jednej małej mrożonki warzywnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 ja też kupuje ten sambal ale używam go jako przyprawe a nie jako danie główne tzn dodaje do różnych dań kilka łyżek a nie wpieprzam całego słoika to jest poprostu ostry (i słony) sos z przecieru z papryczek, pasuje do rzeczy które chcesz żeby były ostre a co konkretnie? to już zależy co lubisz, ja np nie łączył bym go z kurczakiem z warzywami bo nie jestem gejem Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Poszedłem za pierwszą radą i wrąbałem cały słoik na dwa filety i warzywa. Dawno nie jadłem czegoś tak pikantnego. Chyba przesadziłem i powinienem zrobić tak jak Yano. Ogólnie sos bardzo dobry ale podobny do innych chińskich sosów czili z czosnkiem. Mniej sztuczne niż tao tao albo blue dragon ale nie przebije w tej kategorii tego sosu : Najlepsza strategia na jedzenie go, to zrobić kurczaka z warzywami po chińsku (kurkuma, imbir itp.) i potem na talerzu polewać potrawę w trakcie jedzenia ilością wedle uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 no sriraha to dobra rzecz nazwa zobowiązuje xD cały słoik sambala , nieźle musiało być mocno słone;p a co tam dokladnie dodałeś oprócz sosu? bo "kurczak z warzywami" to mi sie kojarzy z jakimś badziewiem warzywa na parze i inne "zdrowe" okropności czy podsmarzyłeś kurczaka i warzywa w nieco chińskim stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Nie właśnie. Żadnego woka nie mam. Kurczaka najpierw pokroiłem, skropiłem trochę oliwą z oliwek, solą i pieprzem i wyciśnietym czosnkiem, i kurkumą bo miałem jej resztkę. Zostawiłem w lodówce na parę godzinek, żeby się trochę zamarynowało. Potem wrzuciłem na patelnię i dodałem mrożonkę orientalną Hortexu. Jak dla mnie bardzo dobra, szczególnie na tle innych mrożonek. Ale nie dodawałem tej przyprawy która była dołączona do mrożonki (za dużo imbiru? tam jest). No i potem dodałem Sambalę. Nie jest to jakieś bardzo słone, albo po prostu ta ostrość wszystko maskuje A ten sos Sriracha to nazwa firmy czy typ sosu? Czy ogólnie wszystkie sosy chili + czosnek się tak nazywają? Bo IMO podobny do Sambali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 wiki pisze ze sriracha to typ sosu, ale prawie zawsze ma on charakterystyczną butelke z czerownymi napisami i z kogutem hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 za(pipi)iste za(pipi)isty dodatek do ryżu i kurczaka, dostępny w Tesco w biedrze teraz maja te sosy za 5,5zl, w almie placilem 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 wiki pisze ze sriracha to typ sosu, ale prawie zawsze ma on charakterystyczną butelke z czerownymi napisami i z kogutem hehe Te z kurczakiem to amerykańskie podróbki, oryginalne z tajwanu mają gęś Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Ostatnio dorwałem sos sambal, świetny do kanapek czy kurczaka, pali jak trzeba i kosztuje tylko 6zł http://www.decare.pl/co-nowego/sambal-oelek-house-of-asia-1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Też uwielbiam sambala (jak i ostre żarcie ogółem). Tylko potem żałuję dwa razy, jak pali przy wejściu i jeszcze mocniej przy wyjściu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 10/10 do spieczonego burgera Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 A jakie keczupy polecacie? Jadłem już sporo, od wodnistej lury za 99gr (za dzieciaka chciało się oszczędzać, to lało się tego litrami na tosty, błech...) po jakieś lepsze (190g pomidora na 100g wyrobu gotowego): - McDonald's z Lidla: najbardziej skoncentrowany - He-he-hellman's pikantny (też solidnie gęsty) - Livio (przez krótki czas był w Almie, ale już go nie widzę).Tortex, Roleski itp. - to przy top 3 woda pomidorowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Najlepszy to oczywiście Kotlin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 jedyny, sluszny nadkeczup Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Właśnie nie potrafiłem sobie przypomnieć czy to Kotlin czy Pudliszki kupiłem ostatnio i był dość słaby. Po fotach z google wygląda na to, że Kotlin (mowa o plastikowej butelce). Dodatkowo konserwowany chemicznie, yuck. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Właśnie Kotlin z piekła rodem >>> Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 jedyny, sluszny nadkeczup Ten keczup się już zmienił. Skład także. Nowa wersja ma bardziej chemiczny posmak. Ten stary włocławek to był bangier. Cytuj Odnośnik do komentarza
erix 303 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Tylko Heinz. Włocławek to najbardziej przereklamowany keczup ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.