Opublikowano 28 lipca 20213 l A to już jakiś czas są na ryneczku. Dark beer > chipotle > whisky, ale i tak każdy bardzo dobry ino whisky trochę za rzadki. 36 minut temu, Rozi napisał: Przepyszny. Są jeszcze inne z serii.
Opublikowano 30 lipca 20213 l O to musze te inne sprawdzić, bo po przygodzie z lejącym się whisky się zniechęciłem.
Opublikowano 12 sierpnia 20213 l Ta seria Streed Food Azja od Roleskiego Dodałem wczoraj tajski z mango do chińszczyzny z makaronem i było wyborne. Bardziej słodki niż ostry, ale smak bardzo mi podpasował. Na swoją kolej czeka jeszcze Red Thai, ale Roleski ma taką passe z sosami, że spodziewam się również sztosa.
Opublikowano 12 sierpnia 20213 l No jadą nieźle. Z tych mega ostrych to zostaje na habanero. Próbowałem lvl wyżej chyba caroline i już za wysokie progi, a ten habanero fajnie wlatuje do sosów i marynat.
Opublikowano 12 sierpnia 20213 l W dniu 29.01.2021 o 18:01, Il Brutto napisał: W ogole jakiekolwiek sosy niemieckie to jakby porownywac Bundeslige z Ekstraklasa, jak gdzies bedziecie mieli okazje to polecam te serie: Jakie to jest dobre to bym mog lyzkami je wpierdalac Namówiłeś Panie kolego, kupiłem na próbę i naprawdę czuć, że to produkt premium. Podejrzewam, że zbiorę kolekcje, bo w lidelu przecenili z 16coś na 11coś. Wziąłem musztardę z miodkiem
Opublikowano 18 sierpnia 20213 l Zamówiłem sobie sos, który każdy zna z zapiekanek, hot dogów i hamburgerów z bud:
Opublikowano 4 września 20213 l Roleski trochę się rozdrabnia z ilością sosów ostatnio, bo wybór jest przytłaczający, ale smakowo im to bardzo dobrze wychodzi. Nadsos. 10/10, zostawia w tyle większość tego co jest na rynku. Gęsta konsystencja, idealny do sajgonek albo po prostu do kanapki. Wzorzec sosu sweet chili. 9/10, bardzo dobrze doprawiony, czuć fajnie sos sojowy przełamany słodkością, do tego sezam i czosnek, super nawet na szybkie danie z makaronem. 8/10, czuć chińszczyzną, ale mogłoby być trochę więcej pieprzu syczuańskiego, aromat chili i pasty z bobu, dobry do warzyw z patelni albo mieszanki chińskiej. 8/10 ostrość przełamana słodyczą, w tle kolendra, świeży, dobry do zimnych dań i sajgonek. 5/10, coś nie mogę się przekonać. Niby jest tam nuta czerwonego curry ale zabita przez zbyt dużą proporcję ananasa. Trudno powiedzieć do czego bo jak do zupy tajskiej to raczej średnio. 6/10 niby ok, ale mało wyrazisty, mógłby być bardziej pikantny bo tak to ananas jest na pierwszym planie. Może do drobiu się nada. Tak czy inaczej Sweet chili i Korean to must have. A teraz na sporych przecenach w Biedronce więc warto spróbować. Edytowane 4 września 20213 l przez Rudiok
Opublikowano 4 września 20213 l 1 godzinę temu, Rudiok napisał: Roleski trochę się rozdrabnia z ilością sosów ostatnio, bo wybór jest przytłaczający, ale smakowo im to bardzo dobrze wychodzi. Nadsos. 10/10, zostawia w tyle większość tego co jest na rynku. Gęsta konsystencja, idealny do sajgonek albo po prostu do kanapki. Wzorzec sosu sweet chili. 9/10, bardzo dobrze doprawiony, czuć fajnie sos sojowy przełamany słodkością, do tego sezam i czosnek, super nawet na szybkie danie z makaronem. 8/10, czuć chińszczyzną, ale mogłoby być trochę więcej pieprzu syczuańskiego, aromat chili i pasty z bobu, dobry do warzyw z patelni albo mieszanki chińskiej. 8/10 ostrość przełamana słodyczą, w tle kolendra, świeży, dobry do zimnych dań i sajgonek. 5/10, coś nie mogę się przekonać. Niby jest tam nuta czerwonego curry ale zabita przez zbyt dużą proporcję ananasa. Trudno powiedzieć do czego bo jak do zupy tajskiej to raczej średnio. 6/10 niby ok, ale mało wyrazisty, mógłby być bardziej pikantny bo tak to ananas jest na pierwszym planie. Może do drobiu się nada. Tak czy inaczej Sweet chili i Korean to must have. A teraz na sporych przecenach w Biedronce więc warto spróbować. Jak dla mnie za tłusty, z przewagą majonezu. Nic szczególnego, często gęsto w budach z lat 90-20 były na podobnym poziomie lub lepszym. Dosyć kwaśny. Mało kojarzy się z wrapami i kebabami. Jak dla mnie pieniądze w błoto. Mimo wszystko wielkie propsy dla roleskiego bo to chyba jedyna firma, w rozsądnej cenie, gdzie wybór sosów ich jakość jest na wysokim poziomie. Wiadomo, każdy ma swoje kubki smakowe i to co mi nie smakuje to innemu podpisuje. Jak dla mnie wielki plus dla Rola.
Opublikowano 4 września 20213 l Szukalem dobrgo sweet chili odkad posmakowalem go w macu dodawanego do nugettsow. Ale wycofali. Dzieki Rudiok, na bank wezme na sprobowanie.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Nowość od Faneksa. Niestety znów tylko w dużej butli Fajnie, że coś próbują, ale do sosików Roleskiego IMO nie mają podjazdu. Jakiś czas temu próbowałem ich sosu z Caroliny Reaper i poza paleniem mordy smakowo niewiele sobą dawał, a i lekko chemiczny posmak nie pomagał
Opublikowano 8 lutego 20223 l Z takich lekko ostrych to ten jest najlepszy, tylko ciezko u mnie dostac w sklepach, znowu paczke bede musial zrobic z allegro
Opublikowano 10 lutego 20223 l W dniu 8.02.2022 o 15:11, Shen napisał: Z takich lekko ostrych to ten jest najlepszy, tylko ciezko u mnie dostac w sklepach, znowu paczke bede musial zrobic z allegro W Carrefour są na bank a i u mnie w biedzie wysypało Roleskim.
Opublikowano 20 lutego 20223 l Nie pamiętam nazwy ale w auchan mają serię hot i ten najmocniejszy postawiłem w pracy na stołówce, jak ktos za dużo polal do kanapki to ciekawą miał minę.
Opublikowano 26 kwietnia 20222 l Roleski znowu dostarczył kozacki produkt. Lekko słodkawy, dlatego fanom Kieleckiego może nie podejść
Opublikowano 27 kwietnia 20222 l Roleski też ostatnio dostarczył kozak musztardy z brzoskwiniami, malinami i ananasem. Jadłem z ananasem i jest mega dobra.
Opublikowano 27 kwietnia 20222 l 14 godzin temu, krupek napisał: Roleski też ostatnio dostarczył kozak musztardy z brzoskwiniami, malinami i ananasem. Jadłem z ananasem i jest mega dobra. Dla mnie te owocowe smaki są niejadalne. Nie wiem jak tutaj, ale mam ketchup roleski z limonka czy jakimiś cytrusowymi smakami i butla stoi. A później kupiłem roleski triniad scorpion i już polowy nie ma
Opublikowano 27 kwietnia 20222 l 34 minuty temu, grzybiarz napisał: roleski triniad scorpion i już polowy nie ma nadsos, najlepsze co jest na polskim rynku, ostatnio do lidla rzucili, to wzialem kilka, zebym nie musial znowu z allegro zamawiac, dodaje go do wszystkiego
Opublikowano 28 kwietnia 20222 l 9 godzin temu, grzybiarz napisał: Dla mnie te owocowe smaki są niejadalne. Nie wiem jak tutaj, ale mam ketchup roleski z limonka czy jakimiś cytrusowymi smakami i butla stoi. A później kupiłem roleski triniad scorpion i już polowy nie ma A ketchup też wolę w tradycyjnej formie, ale te musztardy to trochę taka miodowa musztarda, albo sos słodko-kwaśny z Maka, więc moje smaki.
Opublikowano 28 kwietnia 20222 l Te musztary maja dobre jeszcze te chce sprobowac, ale nigdzie jej nie widzialem, trzeba bedzie z neta zamowic
Opublikowano 28 kwietnia 20222 l polecam spróbować musztardę angielską, nie pamiętam dokładnie firmy, ale smarki od razu gwarantowane zdjęcie poglądowe, a od siebie dodam że ciężko znaleźć, raczej Polacy na grilla jedzą klasyczną sarepską, ot biedy rosyjską (sorry Faka).
Opublikowano 30 kwietnia 20222 l Ostatnio na tosty leje podkład z Madero Sos do Hamburgerów (jogurtowo-majonezowo-pomidorowy) i na to sriracha. Dopiero na to składniki i cheddarek. Niebo w ryju te sosy, jednocześnie lagodne i palące combo, a smaki mi się nie gryzą.
Opublikowano 30 kwietnia 20222 l Chyba rudiok albo milan polecał tutaj kiedyś mix majonezu ze srirachą, ja już inaczej nie jem srirachy