Gość Rozi Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Przepyszny. Są jeszcze inne z serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 A to już jakiś czas są na ryneczku. Dark beer > chipotle > whisky, ale i tak każdy bardzo dobry ino whisky trochę za rzadki. 36 minut temu, Rozi napisał: Przepyszny. Są jeszcze inne z serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 30 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2021 O to musze te inne sprawdzić, bo po przygodzie z lejącym się whisky się zniechęciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Ta seria Streed Food Azja od Roleskiego Dodałem wczoraj tajski z mango do chińszczyzny z makaronem i było wyborne. Bardziej słodki niż ostry, ale smak bardzo mi podpasował. Na swoją kolej czeka jeszcze Red Thai, ale Roleski ma taką passe z sosami, że spodziewam się również sztosa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 No jadą nieźle. Z tych mega ostrych to zostaje na habanero. Próbowałem lvl wyżej chyba caroline i już za wysokie progi, a ten habanero fajnie wlatuje do sosów i marynat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 W dniu 29.01.2021 o 18:01, Il Brutto napisał: W ogole jakiekolwiek sosy niemieckie to jakby porownywac Bundeslige z Ekstraklasa, jak gdzies bedziecie mieli okazje to polecam te serie: Jakie to jest dobre to bym mog lyzkami je wpierdalac Namówiłeś Panie kolego, kupiłem na próbę i naprawdę czuć, że to produkt premium. Podejrzewam, że zbiorę kolekcje, bo w lidelu przecenili z 16coś na 11coś. Wziąłem musztardę z miodkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Zamówiłem sobie sos, który każdy zna z zapiekanek, hot dogów i hamburgerów z bud: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 343 Opublikowano 4 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 (edytowane) Roleski trochę się rozdrabnia z ilością sosów ostatnio, bo wybór jest przytłaczający, ale smakowo im to bardzo dobrze wychodzi. Nadsos. 10/10, zostawia w tyle większość tego co jest na rynku. Gęsta konsystencja, idealny do sajgonek albo po prostu do kanapki. Wzorzec sosu sweet chili. 9/10, bardzo dobrze doprawiony, czuć fajnie sos sojowy przełamany słodkością, do tego sezam i czosnek, super nawet na szybkie danie z makaronem. 8/10, czuć chińszczyzną, ale mogłoby być trochę więcej pieprzu syczuańskiego, aromat chili i pasty z bobu, dobry do warzyw z patelni albo mieszanki chińskiej. 8/10 ostrość przełamana słodyczą, w tle kolendra, świeży, dobry do zimnych dań i sajgonek. 5/10, coś nie mogę się przekonać. Niby jest tam nuta czerwonego curry ale zabita przez zbyt dużą proporcję ananasa. Trudno powiedzieć do czego bo jak do zupy tajskiej to raczej średnio. 6/10 niby ok, ale mało wyrazisty, mógłby być bardziej pikantny bo tak to ananas jest na pierwszym planie. Może do drobiu się nada. Tak czy inaczej Sweet chili i Korean to must have. A teraz na sporych przecenach w Biedronce więc warto spróbować. Edytowane 4 Września 2021 przez Rudiok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 4 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 1 godzinę temu, Rudiok napisał: Roleski trochę się rozdrabnia z ilością sosów ostatnio, bo wybór jest przytłaczający, ale smakowo im to bardzo dobrze wychodzi. Nadsos. 10/10, zostawia w tyle większość tego co jest na rynku. Gęsta konsystencja, idealny do sajgonek albo po prostu do kanapki. Wzorzec sosu sweet chili. 9/10, bardzo dobrze doprawiony, czuć fajnie sos sojowy przełamany słodkością, do tego sezam i czosnek, super nawet na szybkie danie z makaronem. 8/10, czuć chińszczyzną, ale mogłoby być trochę więcej pieprzu syczuańskiego, aromat chili i pasty z bobu, dobry do warzyw z patelni albo mieszanki chińskiej. 8/10 ostrość przełamana słodyczą, w tle kolendra, świeży, dobry do zimnych dań i sajgonek. 5/10, coś nie mogę się przekonać. Niby jest tam nuta czerwonego curry ale zabita przez zbyt dużą proporcję ananasa. Trudno powiedzieć do czego bo jak do zupy tajskiej to raczej średnio. 6/10 niby ok, ale mało wyrazisty, mógłby być bardziej pikantny bo tak to ananas jest na pierwszym planie. Może do drobiu się nada. Tak czy inaczej Sweet chili i Korean to must have. A teraz na sporych przecenach w Biedronce więc warto spróbować. Jak dla mnie za tłusty, z przewagą majonezu. Nic szczególnego, często gęsto w budach z lat 90-20 były na podobnym poziomie lub lepszym. Dosyć kwaśny. Mało kojarzy się z wrapami i kebabami. Jak dla mnie pieniądze w błoto. Mimo wszystko wielkie propsy dla roleskiego bo to chyba jedyna firma, w rozsądnej cenie, gdzie wybór sosów ich jakość jest na wysokim poziomie. Wiadomo, każdy ma swoje kubki smakowe i to co mi nie smakuje to innemu podpisuje. Jak dla mnie wielki plus dla Rola. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 4 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2021 Szukalem dobrgo sweet chili odkad posmakowalem go w macu dodawanego do nugettsow. Ale wycofali. Dzieki Rudiok, na bank wezme na sprobowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Nowość od Faneksa. Niestety znów tylko w dużej butli Fajnie, że coś próbują, ale do sosików Roleskiego IMO nie mają podjazdu. Jakiś czas temu próbowałem ich sosu z Caroliny Reaper i poza paleniem mordy smakowo niewiele sobą dawał, a i lekko chemiczny posmak nie pomagał Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Z takich lekko ostrych to ten jest najlepszy, tylko ciezko u mnie dostac w sklepach, znowu paczke bede musial zrobic z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 8.02.2022 o 15:11, Shen napisał: Z takich lekko ostrych to ten jest najlepszy, tylko ciezko u mnie dostac w sklepach, znowu paczke bede musial zrobic z allegro W Carrefour są na bank a i u mnie w biedzie wysypało Roleskim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Nie pamiętam nazwy ale w auchan mają serię hot i ten najmocniejszy postawiłem w pracy na stołówce, jak ktos za dużo polal do kanapki to ciekawą miał minę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Roleski znowu dostarczył kozacki produkt. Lekko słodkawy, dlatego fanom Kieleckiego może nie podejść Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Roleski też ostatnio dostarczył kozak musztardy z brzoskwiniami, malinami i ananasem. Jadłem z ananasem i jest mega dobra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 14 godzin temu, krupek napisał: Roleski też ostatnio dostarczył kozak musztardy z brzoskwiniami, malinami i ananasem. Jadłem z ananasem i jest mega dobra. Dla mnie te owocowe smaki są niejadalne. Nie wiem jak tutaj, ale mam ketchup roleski z limonka czy jakimiś cytrusowymi smakami i butla stoi. A później kupiłem roleski triniad scorpion i już polowy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 34 minuty temu, grzybiarz napisał: roleski triniad scorpion i już polowy nie ma nadsos, najlepsze co jest na polskim rynku, ostatnio do lidla rzucili, to wzialem kilka, zebym nie musial znowu z allegro zamawiac, dodaje go do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 9 godzin temu, grzybiarz napisał: Dla mnie te owocowe smaki są niejadalne. Nie wiem jak tutaj, ale mam ketchup roleski z limonka czy jakimiś cytrusowymi smakami i butla stoi. A później kupiłem roleski triniad scorpion i już polowy nie ma A ketchup też wolę w tradycyjnej formie, ale te musztardy to trochę taka miodowa musztarda, albo sos słodko-kwaśny z Maka, więc moje smaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Te musztary maja dobre jeszcze te chce sprobowac, ale nigdzie jej nie widzialem, trzeba bedzie z neta zamowic Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 polecam spróbować musztardę angielską, nie pamiętam dokładnie firmy, ale smarki od razu gwarantowane zdjęcie poglądowe, a od siebie dodam że ciężko znaleźć, raczej Polacy na grilla jedzą klasyczną sarepską, ot biedy rosyjską (sorry Faka). Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Ostatnio na tosty leje podkład z Madero Sos do Hamburgerów (jogurtowo-majonezowo-pomidorowy) i na to sriracha. Dopiero na to składniki i cheddarek. Niebo w ryju te sosy, jednocześnie lagodne i palące combo, a smaki mi się nie gryzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Chyba rudiok albo milan polecał tutaj kiedyś mix majonezu ze srirachą, ja już inaczej nie jem srirachy Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Jest gotowa sriracha mayo, lubię do sushi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi