Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 485
  • Wyświetleń 83,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Tak zwany sos czosnkowy.

• Roleski trochę się rozdrabnia z ilością sosów ostatnio, bo wybór jest przytłaczający, ale smakowo im to bardzo dobrze wychodzi.    Nadsos. 10/10, zostawia w tyle większość tego co jest

• Za rzadko zaglądam na ten dział na forum :v Włączę się więc do dyskusji z przed kilku miesięcy i posta, w którym Yano zastanawia się gdzie kupić srirachę - w Warszawie jest co najmniej kilka bardzo d

Opublikowano

Jak ktoś ma bulimię to się pewnie jara. Nie musi sobie palców do mordy wkładać by się zrzygać.

Opublikowano

Poleci ktoś dobry sos czosnkowy? Tylko bez żartów proszę, pytanie jest poważne.

Opublikowano

Jogurt + majonez + czosnek.

Opublikowano

Yano pisal kiedys o majonezie czosnkowym. Sa jakies fanexy ale nie wiem czy ktos polecal.

Opublikowano

wszystkie te sosy to ta sama chemia.

Opublikowano

No chcialem napisac najpierw, ze z pytaniem wyzej to do Masorza, bo ten zna sie na go.wnie, ale jak kolega chcial ze sloika to nie mam mu co polecic.

Opublikowano

Uwielbiam majonez i uwielbiam czosnek, ale Kielecki czosnkowy jest dla mnie niejadalny

Opublikowano

a ja polecam

79790_big.jpg

to poprostu bardzo dobry majonez kielecki z kawałkami czosnku, nie jedzie chemią jak większość

najlepszy sos czosnkowy ze słoika jaki jadłem. mimo że to nie jest tak naprawde "sos" tylko poprostu majonez czosnkowy

ta sama firma robi jeszcze bardziej typowy sos czosnkowy

404f_o.jpg

jest całkiem ok, ale jednak majonez czosnkowy o wiele lepszy

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Pojawiła się Sriracha Mayo :banderas:

Mega smak, łagodniejszy od zwykłego, kremowy, ale dalej ma to "coś". Polecam gorąco.

flying-goose-sriracha-mayo-14773-p.jpg

Opublikowano

Ale to jest sos dla smoka Wawelskiego czy dla białego człowieka również, bo wygląda apetycznie.

Opublikowano

doczytałem, czy to jest ten pyszny sos dodawany  czasami  w suszarniach na wynos?

Opublikowano

Tak Panie, Sriracha to jeden z podstawowych dodatków do sushi i pho. Generalnie do wszystkiego ;) kto raz spróbuje ten zrozumie. Ale jak już kupować to markę Flying Goose.

Opublikowano

dobra tylko gdzie to dorwać? przykładowo kilka dni temu byłem w kuchniach świata, skupiałem sie na sosach, był rózne srirachy ale nie było majonezowego

podobnie w leclercu - sporo zagranicznych sosów i srirachy róznych firm - majonezu nie bylo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pojawiła się Sriracha Mayo :banderas:

Mega smak, łagodniejszy od zwykłego, kremowy, ale dalej ma to "coś". Polecam gorąco.

flying-goose-sriracha-mayo-14773-p.jpg

zakupiłem w PiPie, w sumie drogo, bo koło 25 zł, no ale nie jestem yano i  poleży u mnie dłużej niż do wieczora.

Bardzo pyszny.

Edytowane przez milan

Opublikowano

Harisa, chili & bazylia, tom yum, tom kha, czerwone curry. Polecam brać w małych saszetkach te pasty, łatwiej stosować.

Opublikowano

W Biedrze ostatnio widziałem sosy Heinz w takich dużych butlach, różne smaki. Weź ktoś spróbuj i powiedz, czy to dobre.