grzybiarz 10 301 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Kupiłem sobie sos Tabasco w Biedrze. Mam nadzieję, że nie jest to jakiś wybrakowany produkt dla biedry, bo np. gość tutaj też kupił sos w biedronce: :) W sumie to chyba będę używał do kanapek. Czy może macie jakieś pomysły z czym by to smakowało? Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Bardziej do potraw, sosów, tak to tylko psuje smak. Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Tak, kilka kropel do potraw, sosów, bo sam za ostry. Z takich na co dzień polecam też do dostania w Biedrze te z Heinza, jalapeño, chipotle i habanero, takie w sam raz są. Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Ci.potl też jadłem, faktycznie w porządku. Takie sosy fajni wzbogacają smak sosów pomidorowych. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 maja 2017 Opublikowano 17 maja 2017 Mam nadzieję, że nie jest to jakiś wybrakowany produkt dla biedry, bo np. gość tutaj też kupił sos w biedronce: nie wiem czy w biedzie sos jest wybrakowany czy normalny, ale ten normalny na luzie da sie wypić w całości, to ma ok 8k w skali ostrości, w porównaniu z sosami co mają ponad milion to jest kaszka z mleczkiem Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 samemu chcę zrobic sos serowy do nachosów, za godzinke w sumie, jaki jest najlepszy przepis? Cytuj
Rudiok 3 372 Opublikowano 1 lipca 2017 Opublikowano 1 lipca 2017 Tarte sery (cheddar, pepper jack, mozarella, gouda, edam), trochę mleka, przyprawy, na wolnym ogniu aż się rozpuści i tyle. Można dodać trochę skrobii żeby było gęste jak sery są mało tłuste. Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Już tu lejt, ale może ktoś będzie kiedyś potrzebował: te dwa sosy do nachosów to http://www.magazynkuchenny.com/dip-serowy-do-nachos/tu jeszcze kwaśna śmietana idealnie pasuje:http://www.kwestiasmaku.com/przepis/salsa-pomidorowa-do-nachos Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Zrobilem wczoraj z jakiegoś przepisu i wyszlo (pipi),owo niestety, kupiłem jakiś cheddar dojrzewajacy i chyba to zawaliło sprawę, nast. razem albo inny ser, albo pomieszam. Ale dziękuje za polecenie. Cytuj
Metoda 1 325 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 Ostatnio mnie coś nosi, żeby sobie zamówić jakiś wypalający zwieracz sos. Na allegro jest trochę tych z ameryki czy innej azji, ale też zauważyłem, że są też sosy made in poland Dziki Bill. Ktoś może je próbował? Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 te sosiki to raczej bez szału, jeszcze pewnie octem jadą. przymierzam się do zakupu sosu mad dog, podobny jeden z ostrzejszych. Cytuj
bartiz 1 618 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 na co wam jakies sosy kupcie sobie caroline reaper na allegro Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 4 lipca 2017 Opublikowano 4 lipca 2017 jakiś wypalający zwieracz sos. no raczej jakiś dziki dzik nie da odpowiedniego efektu prawdopodobnie będzie to efekt jak sosy z supermarketu o ile habanero jest już zauważalnie ostre, a dla mniej obeznanych mocno ostre to pewnie w tym dziku jest go pare % jeśli chcesz sie pozbyć zwieraczy z hukiem to polecam coś z tej strony http://www.ostrakuchnia.pl/pl/c/Sosy-zabojcze/65 Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 5 lipca 2017 Opublikowano 5 lipca 2017 ping polecał jakieś sosy od swoich znajomych tu niedawno Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 (edytowane) ostatnio zamawiałem pare rzeczy z ostrej kuchni i kumpel sie dołączył i kupił coś co jest bardzo pyszne takie coś http://www.ostrakuchnia.pl/pl/p/High-River-Foo-Foo-Mama-Carolina-Reaper-Sauce/191 ogolnie nie jest zbyt ostre (jak na mnie to prawie wcale - mowiąc prawie wcale mam na myśli sosy z tego sklepu a nie poziom w stylu pikantnego keczupu), ale jak ktoś ma mniejsze wymagania to coś już poczuje ale tu nie chodzi o ostrość -sos jest pyszny poprostu, większość tych ostrzejszych sosów ma dosyć dziwny posmak, potrafi to zmienić smak całego dania właśnie na to dziwne "coś" tutaj przeciwnie - smak jest bardzo przyjemny, wydaje sie być idealny do dań z pomidorami (przykładowo spagetti pomidorowe), narazie nie mialem okazji probować w daniu bo to nie moj sos ;p (więc zjadłem sobie tylko łyżeczkę luzem bez niczego) ale chyba sobie taki kupie, bo powinien świetnie pasować do spagetti z sosem pomidorowym, a to moje główne danie które lubie na ostro sobie zrobić minusem jest to że nie jest zbyt ostry, u mnie pewnie zejdzie na 4-5 dań, bo będę musial sporo trzepnąć (ewentualnie dodać też jakiś dopalacz), ale naprawde praktycznie pierwszy sos który zamiast dziwnego posmaku jest pyszny ogolnie troszke poczytalem w necie i podobno sosy tej firmy ogolnie fajnie wypadają smakowo http://www.ostrakuchnia.pl/pl/searchquery/river/1/phot/5?url=river więc jeszcze sie zastanowie czy kupić ten sam co kumpel czy jakiś inny jeszcze wypróbować [edit: przejrzałem składy tych innych sosów i ten o którym pisałem wcześniej wydaje sie najfajniejszy, przynajmniej dla mnie] z innej beczki - sobie kupiłem sproszkowane trynidad moruga skorpion choclate - bardzo fajne, ladnie pachnie, też ma dobry smak (tutaj akurat o to łatwiej bo nie ma tu żadnych dziwnych składnikow jak w sosach tylko papryczka), no i to akurat już ma porządną ostrość Edytowane 11 lipca 2017 przez Yano Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 11 lipca 2017 Opublikowano 11 lipca 2017 Ja miałem kilka roznych sosow z ostrej kuchni, ale kazdy mial jakis dziwny posmak, ktory zmienial smak dania. Teraz tylko sproszkowane papryczki biore. http://www.ostrakuchnia.pl/pl/p/Dragonfire-XP-Extreme-Bhut-Jolokia-Powder/309 moj faworyt, duze opakowanie i spora moc Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Opublikowano 3 sierpnia 2017 Zaje.bisty jest ten sos, nie ma nawalone cukru, czy syropu jak inne, smakuje mocno pomidorowo, lekko ostry. W Biedrze często się przewija Cytuj
assassine 1 724 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 domowa arrabbiata to 15 minut roboty, polecam mocno Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Opublikowano 4 sierpnia 2017 Nie no, też wolę sobie sam zrobić sos z passatyi dodatków, ale ten jest bardzo w porządku. Smak i skład jak nie gotowiec. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Polecam, smaczne i z dobrym składem. W biedrze za koło 7 zł bodajże MADE IN ITALY MOI DRODZY Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Spójrz na poprzednią stronę :D Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Wczesniej mi zdjecia nie załadowało, no sorry :< Cytuj
MaZZeo 14 201 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Opublikowano 5 sierpnia 2017 Byłem w biedzie i nie znalazłem ;/ Cytuj
Plugawy 3 697 Opublikowano 6 sierpnia 2017 Opublikowano 6 sierpnia 2017 U mnie stoja, ale nie wzialem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi