Skocz do zawartości

Sosy


Figlarz

Rekomendowane odpowiedzi

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Pierwszy raz trafilem w markecie (Carrefour) na krzepkiego radka. Biegne do chaty je.bnac tosta z mocarelom i keczape.

 

Edit

Przecietny :[ i z konserwantami. Lol kto jeszcze konserwuje keczupy w cenach premium.

Edytowane przez _Red_
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Gdyby ktoś się zastanawiał... Generalnie jestem przeciwny kupionym sosom na grilla. Zazwyczaj śmierdzą sztucznymi barwnikami i chemią, ale...

8978023350302.jpg

 

Jest przepysznego smaku, idealnej konsystencji i docenili go również moi goście zaproszeni na grilla.

Opublikowano

80349011_0_640x640.jpg?identifier=1df348

 

A ja polecam ten, tyle grilli za mna ze wleciala juz druga butelka tego sosu i dalej sie nie znudzil. Pyszny, lekko pikantny. W kauflandzie jest, jak na gotwca to drogi bo chyba + 12zl ale warto. Kiedys kupilem najtanszy bbq od heinza za chyba 4zl i nie smakowal

  • Plusik 1
Opublikowano
W dniu 13.06.2018 o 00:24, Shankor napisał:

Gdyby ktoś się zastanawiał... Generalnie jestem przeciwny kupionym sosom na grilla. Zazwyczaj śmierdzą sztucznymi barwnikami i chemią, ale...

8978023350302.jpg

 

Jest przepysznego smaku, idealnej konsystencji i docenili go również moi goście zaproszeni na grilla.

bylem w kaufie i kilku zabkach, nie ma =[

  • Minusik 1
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie wiem. Jak juz to opcja dwa. A dlatego, ze...

 

Kiedys dawno, dawno temu zrobilem ten "sos" z przepisu pana siemanko. I co tu duzo mowic nadawal sie on jedynie do wykonania z niego marynaty do tych patykow. Ale same kurczaki smakowaly bardzo dobrze. Ostatnio chcialem to powtorzyc z jakiegos ogarnietego przepisu i z tego co wyczytalem to sos to osobna sprawa i marynata to osobna sprawa. W sensie, ze jak juz zrobisz kurczaki to sobie je maczas w tym sosie. Czy zatem sos jest baza do marynaty? Nie pamietam. Sprawdz co mowia przepisy. Sorry ze nie pomoglem.

Opublikowano
40 minut temu, grzybiarz napisał:

usmażyć pierś i na koniec polać, czy mam zamarynować z tym sosem i dopiero na patelnie?

 

Marynować w niedużej ilości z dodatkiem jakiegoś kwasu (ocet, limonka), a potem grillować i jak trzeba to smarować nim lekko. Plus na talerz. 

  • Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzieś mi śmignął kiedyś post jak ktoś polecał musztardę angielską od Roleskiego to sobie kupiłem i dodałem dzisiaj naiwnie normalną porcję do hotdoga :frog:

Przy pierwszym kęsie tak mi wykręciło nosa, że dosłownie drogi oddechowe doznały szoku i odmówiły na dwie sekundy posłuszeństwa. Morda czerwona, łzy w oczach, gluty wiszą ja pyerdole.

Stężenie tych cyjanów i chuy wie czego jeszcze tam jest w tej musztardzie jest naprawdę sporę i mimo, że uwielbiam dodawać wasabi do kanapek i czasem z nim przesadzić to takiej sytuacji jeszcze nie miałem :obama:

Musiałem zeskrobać większość, bo się bałem, że umrę podczas jedzenia bułki z parówką, ale ogólnie to polecam, bardzo fajny smak i ostra wybitnie nie jest.

Tylko lepiej nie przesadzić z jej ilością w stosunku do gryza, bo może wykur.wić zatoki uszami :usmiech:

  • Lubię! 1
  • Haha 1
Gość ragus
Opublikowano

tego nie widziałem, ale w piątek kupiłem w biedrze

 

HEINZ-SOS-BARBECUE-CHILI-400ML-PIKANTNY

 

 

 

bardzo kozacki

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...