Skocz do zawartości

Sosy


Figlarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No Roleski zrobił duży skok, te ich sosy dzisiaj są ciekawe, a i cena nie zabija jak nie za niektóre importowane BBQ. Za to są firmy, które został w latach 80 i 90, jak np Ocetix.

Opublikowano

Na allegro, ale można też kupić na stronie producenta (ostredzieje.pl). Mają kilka różnych smaków. Jedyny minus to bardzo płaska buteleczka. Lepszy byłby mały słoiczek.

  • Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zachecony polecankami Roleskiego kupilem dwie ich musztardy. Staropolska okazala sie slodka i blizej jej chyba do miodowej. Licze ze stolowa mnie nie zawiedzie, ale ma mniejsza skale ostrosci niz staropolska takze nie wiem.

Opublikowano

W Roleskim mają łeb na karku. Po wprowadzeniu kilku dobrych sosów dają teraz kilka keto, bez cukru. Np taki ketchup

 

5534979_2.jpg

 

Na stronie Lidla więcej, od wczoraj w ofercie.

Opublikowano
19 godzin temu, Mejm napisał:

Zachecony polecankami Roleskiego kupilem dwie ich musztardy. Staropolska okazala sie slodka i blizej jej chyba do miodowej. Licze ze stolowa mnie nie zawiedzie, ale ma mniejsza skale ostrosci niz staropolska takze nie wiem.

 

Jak Roleski to polecanko dla jerozolimskiej, chrzanowej i indiańskiej. Każda w pytkę, choć raczej z tych łagodnych.

  • Plusik 1
Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał:

 

Jak Roleski to polecanko dla jerozolimskiej, chrzanowej i indiańskiej. Każda w pytkę, choć raczej z tych łagodnych.

Wyprobuje. 

 

24 minuty temu, SetoPL napisał:

Mega mocny, ale i smaczny.

Nie rozumiem doprawiania potraw czyms co otepia kubki smakowe i mowienia, ze smaczne. 

Opublikowano
3 hours ago, Mejm said:

 

Nie rozumiem doprawiania potraw czyms co otepia kubki smakowe i mowienia, ze smaczne. 

Ja po prostu uwielbiam pikante i samo jedzenie ostrego sprawia mi dużo przyjemność, ale trzeba robić to z głową, bo inaczej całe danie po prostu wyala gębę i tyle z tego było

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak na razie Trinidad Scorpion od Roleskiego to teraz jest dla mnie top 1 z ostrych sosów ogólnodostępnych :fsg: Kończę drugą butelkę, a w zapasie mam jeszcze trzy na wypadek, gdyby się im zachciało go wycofać z produkcji :cool:

  • Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano

Roleski coraz bardziej się rozkręca. Oby tylko trzymali fason, bo im więcej produktów tym konsument bardziej głupieje a i jakość może ucierpieć. 

 

Mój ostatni nabytek do parówek wjeżdża na białym koniu, styl bawarski, gęsty, w smaku idealny balans. 

 

 

 

00037698.jpg

Opublikowano

Bawarska musztarda? Najlepsza ale watpie zeby te polskie smakowaly chociaz w 1/10 tak dobrze jak ta:

81asz-Z6h-WVL-SL1500.jpg

 

 

W ogole jakiekolwiek sosy niemieckie to jakby porownywac Bundeslige z Ekstraklasa, jak gdzies bedziecie mieli okazje to polecam te serie:  

BBQUE-Stills-M2-02.jpg

 

Jakie to jest dobre to bym mog lyzkami je wpierdalac, a nawet nie jestem jakims wielkim fanem zalewania wszystkiego sosami. Jak wezmiecie jakis sos bbq Heinza czy inne Pudliszki to jedyne co w nim czuc to ocet, tego jakbyscie wypili pol butelki na raz to nawet nuty octu nie wyczujecie a samo dobro. Zwlaszcza polecam BBQ klasyczny i Buchenholz.

  • Plusik 2
Opublikowano
W dniu 29.01.2021 o 12:56, Bartolinsky napisał:

Jak na razie Trinidad Scorpion od Roleskiego to teraz jest dla mnie top 1 z ostrych sosów ogólnodostępnych :fsg: Kończę drugą butelkę, a w zapasie mam jeszcze trzy na wypadek, gdyby się im zachciało go wycofać z produkcji :cool:

Taaa kozak jest. Uzależniony jestem od niego. Co fajne jest on już mocno popularny (nawet na stacjach benzynowych XD), więc sądzę, że na stałe zagości w sklepach.

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Od dawna nie mogłem dostać w sklepach tych najmocniejszych wariantów ich sosow, trzeba było zamowic. Musztardy nie probowalem jeszcze, ale musi byc ogień:obama:20210720_151902.thumb.jpg.ec075578a9d9b151899381b0341263d4.jpg

  • Lubię! 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

Próbowałem sos Roleski Trinidad, mega ostry, nawet za ostry bym powiedział.

Musztarda to samo - ostrość zabija smak musztardy. Chyba muszę zejść na Carolinę Reaper, bo Trinidad za ostre.

---

A sam jakiś czas temu zrobiłem ostre papryki w zalewie, różne odmiany, od jalapeno po trinidad... Dasz 5 plasterków do potrawy, to czuć ostrość w całej potrawie.

A na kanapce mega ostre, ale z umiarem zjadliwe. No i jak się samemu zrobi, to czuć fajny jakby miętowy posmak papryki. Miałem surowe papryki od jakiegoś wykopowicza co sam hoduje, bodajże kilo ostrych papryk za 40 zł, a zabawy z przetworami było co niemiara :)

A ręce miałem czerwone tydzień, bo oczywiście nie używałem rękawiczek.

Opublikowano
Od dawna nie mogłem dostać w sklepach tych najmocniejszych wariantów ich sosow, trzeba było zamowic. Musztardy nie probowalem jeszcze, ale musi byc ogieńobama.png20210720_151902.thumb.jpg.ec075578a9d9b151899381b0341263d4.jpg
Musztarda jest z nich najbardziej przystępna - jej baza to bodaj musztarda Wikinga, a więc ze słodyczką, która robi fajną kontrę do paprykowego ognia. Sosu Trynidad jeszcze nie jadłem, czekam aż wyczerpią mi się obecne zapasy. Ta bycza butla trochę odstrasza, podobnie z sosem z Carolina z Faneksa. Kupię i pewnie starczy mi na jakieś pół roku

Opublikowano
12 minut temu, grzybiarz napisał:

Próbowałem sos Roleski Trinidad, mega ostry, nawet za ostry bym powiedział.

Musztarda to samo - ostrość zabija smak musztardy. Chyba muszę zejść na Carolinę Reaper, bo Trinidad za ostre.

 

carolina reaper to najmocniejszy ich sos, jak trinidad jest dla ciebie ostry, to wez sobie lepiej ten żółty na początek, były ostatnio w biedronce, nawet ten pomaranczowy - sredni, moze byc za mocny dla ciebie

Przechwytywanie.JPG.fe4fb02b9c69afd88a6fea33a166dbbd.JPG

7 minut temu, Frantik napisał:

Sosu Trynidad jeszcze nie jadłem, czekam aż wyczerpią mi się obecne zapasy. No i ta bycza butla trochę odstrasza. Pewnie starczy mi na jakieś pół roku

Dobry jest, ale raczej niezbyt mocny. Wziąłem duża, bo musiałem dobić do smarta :pawel:

Opublikowano
7 godzin temu, Frantik napisał:

Musztarda jest z nich najbardziej przystępna - jej baza to bodaj musztarda Wikinga, a więc ze słodyczką, która robi fajną kontrę do paprykowego ognia.
 

Własnie testuje, super jest ta musztarda, zanim jebnie ogniem, to własnie czuc ten słodki posmak. Musze poszukac w sklepach tej łagodnej wersji, albo wezme przy nastepnym zamowieniu

  • Plusik 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...