krupek 15 482 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 No Roleski zrobił duży skok, te ich sosy dzisiaj są ciekawe, a i cena nie zabija jak nie za niektóre importowane BBQ. Za to są firmy, które został w latach 80 i 90, jak np Ocetix. Cytuj
baniek 246 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 @RoL gdzie nabyłeś ten sos? Cytuj
RoL 561 Opublikowano 28 listopada 2020 Opublikowano 28 listopada 2020 Na allegro, ale można też kupić na stronie producenta (ostredzieje.pl). Mają kilka różnych smaków. Jedyny minus to bardzo płaska buteleczka. Lepszy byłby mały słoiczek. 1 Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 Zachecony polecankami Roleskiego kupilem dwie ich musztardy. Staropolska okazala sie slodka i blizej jej chyba do miodowej. Licze ze stolowa mnie nie zawiedzie, ale ma mniejsza skale ostrosci niz staropolska takze nie wiem. Cytuj
krupek 15 482 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 W Roleskim mają łeb na karku. Po wprowadzeniu kilku dobrych sosów dają teraz kilka keto, bez cukru. Np taki ketchup Na stronie Lidla więcej, od wczoraj w ofercie. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 Kupiłem ten ogórkowy od roleskiego. Szału nie ma, ale jest ok. Może się przejdę do lidla któregoś dnia i poszukam takiego kepucza. Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 5 stycznia 2021 Opublikowano 5 stycznia 2021 Zapomnialem sie spytac w poprzednim poscie ale czemu do ch.uja keczup ma osobny temat? Krupek spamujesz jak co. Cytuj
messer88 6 532 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 Mango Curry z Heinza całkiem fajny, legancko wjeżdża z berlinkami habanero Cytuj
Rudiok 3 375 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 19 godzin temu, Mejm napisał: Zachecony polecankami Roleskiego kupilem dwie ich musztardy. Staropolska okazala sie slodka i blizej jej chyba do miodowej. Licze ze stolowa mnie nie zawiedzie, ale ma mniejsza skale ostrosci niz staropolska takze nie wiem. Jak Roleski to polecanko dla jerozolimskiej, chrzanowej i indiańskiej. Każda w pytkę, choć raczej z tych łagodnych. 1 Cytuj
Sedrak 783 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 Roleskich polecam Trinidan Scorpion. Mega mocny, ale i smaczny. Cytuj
Mejm 15 336 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 Godzinę temu, Rudiok napisał: Jak Roleski to polecanko dla jerozolimskiej, chrzanowej i indiańskiej. Każda w pytkę, choć raczej z tych łagodnych. Wyprobuje. 24 minuty temu, SetoPL napisał: Mega mocny, ale i smaczny. Nie rozumiem doprawiania potraw czyms co otepia kubki smakowe i mowienia, ze smaczne. Cytuj
Sedrak 783 Opublikowano 6 stycznia 2021 Opublikowano 6 stycznia 2021 3 hours ago, Mejm said: Nie rozumiem doprawiania potraw czyms co otepia kubki smakowe i mowienia, ze smaczne. Ja po prostu uwielbiam pikante i samo jedzenie ostrego sprawia mi dużo przyjemność, ale trzeba robić to z głową, bo inaczej całe danie po prostu wyala gębę i tyle z tego było Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Nowość od Faneksa. Trza będzie upolować Cytuj
Bartolinsky 1 796 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Jak na razie Trinidad Scorpion od Roleskiego to teraz jest dla mnie top 1 z ostrych sosów ogólnodostępnych Kończę drugą butelkę, a w zapasie mam jeszcze trzy na wypadek, gdyby się im zachciało go wycofać z produkcji 1 2 Cytuj
Rudiok 3 375 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Roleski coraz bardziej się rozkręca. Oby tylko trzymali fason, bo im więcej produktów tym konsument bardziej głupieje a i jakość może ucierpieć. Mój ostatni nabytek do parówek wjeżdża na białym koniu, styl bawarski, gęsty, w smaku idealny balans. Cytuj
Il Brutto 1 625 Opublikowano 29 stycznia 2021 Opublikowano 29 stycznia 2021 Bawarska musztarda? Najlepsza ale watpie zeby te polskie smakowaly chociaz w 1/10 tak dobrze jak ta: W ogole jakiekolwiek sosy niemieckie to jakby porownywac Bundeslige z Ekstraklasa, jak gdzies bedziecie mieli okazje to polecam te serie: Jakie to jest dobre to bym mog lyzkami je wpierdalac, a nawet nie jestem jakims wielkim fanem zalewania wszystkiego sosami. Jak wezmiecie jakis sos bbq Heinza czy inne Pudliszki to jedyne co w nim czuc to ocet, tego jakbyscie wypili pol butelki na raz to nawet nuty octu nie wyczujecie a samo dobro. Zwlaszcza polecam BBQ klasyczny i Buchenholz. 2 Cytuj
balon 5 355 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 W dniu 29.01.2021 o 12:56, Bartolinsky napisał: Jak na razie Trinidad Scorpion od Roleskiego to teraz jest dla mnie top 1 z ostrych sosów ogólnodostępnych Kończę drugą butelkę, a w zapasie mam jeszcze trzy na wypadek, gdyby się im zachciało go wycofać z produkcji Taaa kozak jest. Uzależniony jestem od niego. Co fajne jest on już mocno popularny (nawet na stacjach benzynowych XD), więc sądzę, że na stałe zagości w sklepach. Cytuj
MaZZeo 14 202 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 W dniu 29.01.2021 o 12:18, Frantik napisał: Nowość od Faneksa. Trza będzie upolować gdzie do kupienia? Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 Dobre to czy raczej kupa? Bo te butelki zazwyczaj nie wzbudzają u mnie zaufania. Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 Od dawna nie mogłem dostać w sklepach tych najmocniejszych wariantów ich sosow, trzeba było zamowic. Musztardy nie probowalem jeszcze, ale musi byc ogień 2 1 Cytuj
grzybiarz 10 302 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 Próbowałem sos Roleski Trinidad, mega ostry, nawet za ostry bym powiedział. Musztarda to samo - ostrość zabija smak musztardy. Chyba muszę zejść na Carolinę Reaper, bo Trinidad za ostre. --- A sam jakiś czas temu zrobiłem ostre papryki w zalewie, różne odmiany, od jalapeno po trinidad... Dasz 5 plasterków do potrawy, to czuć ostrość w całej potrawie. A na kanapce mega ostre, ale z umiarem zjadliwe. No i jak się samemu zrobi, to czuć fajny jakby miętowy posmak papryki. Miałem surowe papryki od jakiegoś wykopowicza co sam hoduje, bodajże kilo ostrych papryk za 40 zł, a zabawy z przetworami było co niemiara A ręce miałem czerwone tydzień, bo oczywiście nie używałem rękawiczek. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 Od dawna nie mogłem dostać w sklepach tych najmocniejszych wariantów ich sosow, trzeba było zamowic. Musztardy nie probowalem jeszcze, ale musi byc ogieńMusztarda jest z nich najbardziej przystępna - jej baza to bodaj musztarda Wikinga, a więc ze słodyczką, która robi fajną kontrę do paprykowego ognia. Sosu Trynidad jeszcze nie jadłem, czekam aż wyczerpią mi się obecne zapasy. Ta bycza butla trochę odstrasza, podobnie z sosem z Carolina z Faneksa. Kupię i pewnie starczy mi na jakieś pół roku Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 12 minut temu, grzybiarz napisał: Próbowałem sos Roleski Trinidad, mega ostry, nawet za ostry bym powiedział. Musztarda to samo - ostrość zabija smak musztardy. Chyba muszę zejść na Carolinę Reaper, bo Trinidad za ostre. carolina reaper to najmocniejszy ich sos, jak trinidad jest dla ciebie ostry, to wez sobie lepiej ten żółty na początek, były ostatnio w biedronce, nawet ten pomaranczowy - sredni, moze byc za mocny dla ciebie 7 minut temu, Frantik napisał: Sosu Trynidad jeszcze nie jadłem, czekam aż wyczerpią mi się obecne zapasy. No i ta bycza butla trochę odstrasza. Pewnie starczy mi na jakieś pół roku Dobry jest, ale raczej niezbyt mocny. Wziąłem duża, bo musiałem dobić do smarta Cytuj
grzybiarz 10 302 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 faktycznie: https://roleski.pl/product-category/sosy-bardzo-ostre/ myslalem ze carolina jest slabsza - czyli w burgerze sobie spróbuję, z ciekawości Cytuj
Shen 9 637 Opublikowano 20 lipca 2021 Opublikowano 20 lipca 2021 7 godzin temu, Frantik napisał: Musztarda jest z nich najbardziej przystępna - jej baza to bodaj musztarda Wikinga, a więc ze słodyczką, która robi fajną kontrę do paprykowego ognia. Własnie testuje, super jest ta musztarda, zanim jebnie ogniem, to własnie czuc ten słodki posmak. Musze poszukac w sklepach tej łagodnej wersji, albo wezme przy nastepnym zamowieniu 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi