Arkady 1 032 Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 Ja teraz wpierdzielam na przemian czosnkowy z 1000 wysp z Fanexu, dają radę. Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 Właśnie nie rozumiem fenomenu tego sosu z 1000 wysp, nie mówiąc już o chwytliwej nazwie Nie przemawia on do mnie całkowicie. Za to moja dziewczyna go uwielbia. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 (edytowane) wersja LIGHT sosu czosnkowego - zamiast smietany albo majonezu uzyj jogurtu naturalnego- idealny substytut majo czy smietany, nie psuje smaku a kalorycznosc 1000% mniejsza. Edytowane 20 maja 2011 przez Najtmer Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 20 maja 2011 Opublikowano 20 maja 2011 Raz jak nie miałem pod ręką śmietany użyłem serka homogenizowanego - różnica w smaku ledwie zauważalna, jedynie konsystencja wyszła inna. Przy okazji, po skończeniu jedzenia polecam wypić szklankę mleka, wprawdzie nie zneutralizuje to do końca zapachu czosnku, ale zawsze trochę go zredukuje. Cytuj
molly 311 Opublikowano 21 maja 2011 Opublikowano 21 maja 2011 ktoś oprócz mnie lubi nieco ostrzejsze sosy? zamówiłem z pół roku temu sobie czteropak Ass Kickin' Hot Sauces (cztery bardzo fajne smaki, mało ostre, coś jak zwykłe tabasco, ale smak jest po prostu obłędny, są pyszne) i większą buteleczkę Da Bomb Ghost Pepper - i to jest naprawdę świetna sprawa. bo oprócz tego że jest naprawdę dość mocny, to nie ma octu i jest chyba jeszcze smaczniejszy - czuć lekki posmak jakichś owoców - najlepszy ostry sos jaki do tej pory jadłem. co do czosnkowego to zawszę robie tak jak Josh The Boy, z tą różnicą że nie solę i daję jogurt naturalny. klasyk chyba, nie znam osoby, która robiłaby ten sos jakoś całkiem inaczej. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 11 września 2011 Opublikowano 11 września 2011 Kiszony? Prawdziwe tzatziki robione są ze świeżego, gruntowego ogórka (szklarniany też jest ok ale po odciśnięciu wody tracimy połowę objętości) a zamiast jogurtu, który nie jest zbyt gęsty (po puszczeniu soków przez ogórki robi się z tego breja), lepiej dać serek homogenizowany (albo jogurt bałkański z Maluty). Sam sos jest wręcz storzony do kiełbasy z grilla. Szkoda tylko, że jest ciężkostrawny i po takiej ilości czosnku można mieć niezłą rewolucję w żołądku. Cytuj
Ore 188 Opublikowano 11 września 2011 Opublikowano 11 września 2011 Ubóstwiam sos czosnkowo-miodowy. Do mięs idealny. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 kwietnia 2012 Opublikowano 26 kwietnia 2012 Sos czosnkowy z Pudliszek - motz! Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 26 kwietnia 2012 Opublikowano 26 kwietnia 2012 Sos słodkie czili jakiejś chińskiej firmy. Moc! Od dzisiaj Chińszczyzna bez niego sie dla mnie nie liczy. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 26 kwietnia 2012 Autor Opublikowano 26 kwietnia 2012 Ja ostatnio próbowałem ten sos słodki chilli od TaoTao, zaje.bisty do kanapek A czosnkowy Pudliszek musze kupić w biedronce, bo tam ostatnio się reklamują nim. Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 28 kwietnia 2012 Opublikowano 28 kwietnia 2012 Imo najlepsze sosy to są z Fanexu (leją je do hotdogów na orlenie np) W biedrze albo lidlu jest spoko sos tzatziki z kawałkami ogóra. Najlepszy keczup dla mnie to pikankty Heinz, musztardę uwielbiam tak że w sumie z każdej firmy mi smakuję. Mam zerowe doświadczenie jeśli chodzi o jakieś taotao czy inne wymysły. Nigdy takich nie próbowałem. Jeśli o czosnkowy sosik chodzi to bardzo mi smakuję ten ze Sphinxa, niestety chyba nie da się go zrobić w domu, nigdy taki sam nie wyjdzie Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 8 lipca 2012 Opublikowano 8 lipca 2012 Macie jakiś opatentowany dobry sos do ryżu? Albo cokolwiek cokolwiek co uraczy podniebienie podczas wpjerdalania suchego ryżu -_- Cytuj
Szwed 646 Opublikowano 9 lipca 2012 Opublikowano 9 lipca 2012 Ja zawsze lubiłem do ryżu sos słodko-kwaśny Łowicza/podróbkę Aspiro (chyba tak to się nazywa) z biedronki. Z mięsem lub bez. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 lipca 2012 Opublikowano 9 lipca 2012 Chocby ten sloik 5 dych kosztowal to bym kupowal. Nie wyobrazam sobie zycia bez tego. Cytuj
ghost1500 4 Opublikowano 9 kwietnia 2013 Opublikowano 9 kwietnia 2013 Może ktoś potwierdzić rzekomą zaj,ebistość tego sosu ? http://produktyswiata.com/produkt/hp-spicy-woodsmoke-pikantny-sos-bbq-470-g (oprócz pikantnego jest jeszcze miodowy) za 25zl to ja mam 5 keczupów od hainz hmmm Cytuj
Gość Opublikowano 27 kwietnia 2013 Opublikowano 27 kwietnia 2013 mozesz sam zrobic: http://www.food.com/re(nene)e/hp-sauce-55905 zeby bylo ostre dodajesz tabasko. Cytuj
Shen 9 685 Opublikowano 26 czerwca 2013 Opublikowano 26 czerwca 2013 (edytowane) za(pipi)iste Edytowane 26 czerwca 2013 przez Guernica Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 27 czerwca 2013 Autor Opublikowano 27 czerwca 2013 fajnie, a coś więcej ? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 czerwca 2013 Opublikowano 27 czerwca 2013 (edytowane) Ja wiem Łukasz, że wy tam na śląsku jecie węgiel i popijacie wodą z kałuży, ale nie wiesz co to sos tikka masala? Edytowane 27 czerwca 2013 przez _Be_ Cytuj
Shen 9 685 Opublikowano 27 czerwca 2013 Opublikowano 27 czerwca 2013 fajnie, a coś więcej ? kup w almie za 7,99zl i przetestuj jak nic Ci to nie mowi. Cytuj
Figlarz 1 272 Opublikowano 27 czerwca 2013 Autor Opublikowano 27 czerwca 2013 kurwa, ale wy jestescie niedojebani. to tak jakby ktos wkleil zdjecie ketchupu i by napisal, ze dobry. jadlem dziesiatki ketchupow i bywaly dobre oraz chujowe. moglbys sie choc wysilic na tyle, by napisac gdzie kupiles, za ile, jak to smakuje, cokolwiek. tak, wiem, ze to mozna znalezc w googlach. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 27 czerwca 2013 Opublikowano 27 czerwca 2013 smakuje jak sos tikka masala 2 Cytuj
Shen 9 685 Opublikowano 28 czerwca 2013 Opublikowano 28 czerwca 2013 jak dobry sos tikka masala, ale jak na moj gust byl troche za lagodny i dodalem jeszcze chilli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.