Opublikowano 1 lipca 201311 l Próbowałem inne smaki tej firmy i wydawały mi prawie identyczne w smaku z tego co pamiętam. Możecie potwierdzić?
Opublikowano 2 lipca 201311 l Chocby ten sloik 5 dych kosztowal to bym kupowal. Nie wyobrazam sobie zycia bez tego. Dobra Wujku. Ponieważ w zyciu kieruję się poradami e-kolegów z forumka, to kupiłem ten sos. I co teraz z nim zrobić? Na zimno? Z kurczakiem? z kurczakiem i warzywami? Trochę mały ten słoik. Na dwa małe filety starczy.
Opublikowano 2 lipca 201311 l Pierś w kostkę i na patelnie. Dorzucasz ugotowany ryż, opcjonalnie jakieś warzywa i na końcu zalewasz sosem i kilka minut czekasz, żeby się ze sobą przegryzło. Druga opcja, kurczak w kostkę i na patelnię, ryż gotujesz, sos osobno gotujesz. Potem mieszasz dopiero na talerzu.
Opublikowano 2 lipca 201311 l OK. Tak zrobię. Ale chyba z tylko jednej dużej piersi i jednej małej mrożonki warzywnej.
Opublikowano 3 lipca 201311 l ja też kupuje ten sambal ale używam go jako przyprawe a nie jako danie główne tzn dodaje do różnych dań kilka łyżek a nie wpieprzam całego słoika to jest poprostu ostry (i słony) sos z przecieru z papryczek, pasuje do rzeczy które chcesz żeby były ostre a co konkretnie? to już zależy co lubisz, ja np nie łączył bym go z kurczakiem z warzywami bo nie jestem gejem
Opublikowano 3 lipca 201311 l Poszedłem za pierwszą radą i wrąbałem cały słoik na dwa filety i warzywa. Dawno nie jadłem czegoś tak pikantnego. Chyba przesadziłem i powinienem zrobić tak jak Yano. Ogólnie sos bardzo dobry ale podobny do innych chińskich sosów czili z czosnkiem. Mniej sztuczne niż tao tao albo blue dragon ale nie przebije w tej kategorii tego sosu : Najlepsza strategia na jedzenie go, to zrobić kurczaka z warzywami po chińsku (kurkuma, imbir itp.) i potem na talerzu polewać potrawę w trakcie jedzenia ilością wedle uznania.
Opublikowano 4 lipca 201311 l no sriraha to dobra rzecz nazwa zobowiązuje xD cały słoik sambala , nieźle musiało być mocno słone;p a co tam dokladnie dodałeś oprócz sosu? bo "kurczak z warzywami" to mi sie kojarzy z jakimś badziewiem warzywa na parze i inne "zdrowe" okropności czy podsmarzyłeś kurczaka i warzywa w nieco chińskim stylu?
Opublikowano 4 lipca 201311 l Nie właśnie. Żadnego woka nie mam. Kurczaka najpierw pokroiłem, skropiłem trochę oliwą z oliwek, solą i pieprzem i wyciśnietym czosnkiem, i kurkumą bo miałem jej resztkę. Zostawiłem w lodówce na parę godzinek, żeby się trochę zamarynowało. Potem wrzuciłem na patelnię i dodałem mrożonkę orientalną Hortexu. Jak dla mnie bardzo dobra, szczególnie na tle innych mrożonek. Ale nie dodawałem tej przyprawy która była dołączona do mrożonki (za dużo imbiru? tam jest). No i potem dodałem Sambalę. Nie jest to jakieś bardzo słone, albo po prostu ta ostrość wszystko maskuje A ten sos Sriracha to nazwa firmy czy typ sosu? Czy ogólnie wszystkie sosy chili + czosnek się tak nazywają? Bo IMO podobny do Sambali.
Opublikowano 4 lipca 201311 l wiki pisze ze sriracha to typ sosu, ale prawie zawsze ma on charakterystyczną butelke z czerownymi napisami i z kogutem hehe
Opublikowano 4 sierpnia 201311 l za(pipi)iste za(pipi)isty dodatek do ryżu i kurczaka, dostępny w Tesco w biedrze teraz maja te sosy za 5,5zl, w almie placilem 8
Opublikowano 4 sierpnia 201311 l wiki pisze ze sriracha to typ sosu, ale prawie zawsze ma on charakterystyczną butelke z czerownymi napisami i z kogutem hehe Te z kurczakiem to amerykańskie podróbki, oryginalne z tajwanu mają gęś
Opublikowano 24 października 201311 l Ostatnio dorwałem sos sambal, świetny do kanapek czy kurczaka, pali jak trzeba i kosztuje tylko 6zł http://www.decare.pl/co-nowego/sambal-oelek-house-of-asia-1
Opublikowano 27 października 201311 l Też uwielbiam sambala (jak i ostre żarcie ogółem). Tylko potem żałuję dwa razy, jak pali przy wejściu i jeszcze mocniej przy wyjściu
Opublikowano 24 listopada 201311 l A jakie keczupy polecacie? Jadłem już sporo, od wodnistej lury za 99gr (za dzieciaka chciało się oszczędzać, to lało się tego litrami na tosty, błech...) po jakieś lepsze (190g pomidora na 100g wyrobu gotowego): - McDonald's z Lidla: najbardziej skoncentrowany - He-he-hellman's pikantny (też solidnie gęsty) - Livio (przez krótki czas był w Almie, ale już go nie widzę).Tortex, Roleski itp. - to przy top 3 woda pomidorowa.
Opublikowano 24 listopada 201311 l Właśnie nie potrafiłem sobie przypomnieć czy to Kotlin czy Pudliszki kupiłem ostatnio i był dość słaby. Po fotach z google wygląda na to, że Kotlin (mowa o plastikowej butelce). Dodatkowo konserwowany chemicznie, yuck.
Opublikowano 25 listopada 201311 l jedyny, sluszny nadkeczup Ten keczup się już zmienił. Skład także. Nowa wersja ma bardziej chemiczny posmak. Ten stary włocławek to był bangier.
Opublikowano 25 listopada 201311 l Tylko Heinz. Włocławek to najbardziej przereklamowany keczup ever.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.