Michał102 870 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Totalny, totalny. To, że model jazdy jest trudny nie oznacza wcale że jest symulacyjny. GRID nie ma kompletnie nic z sima. Jeśli to samo będzie w F1 (mam nadzieję, że nie), to dla mnie ta gra istnieć nie będzie. Cytuj
z2djtkose 74 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 (edytowane) Na onlinecenter jest już film z Fun Daya. Prezentuje się zacnie jak dla mnie poza polskim dubbingem (pipi).a Edytowane 30 sierpnia 2010 przez z2djtkose Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Jazda za bolidem, tunel spalinowy = slipstream . Jak już musieli koniecznie użyć polskiego wyrażenia, to mogli wstawić np. "mniejszy opór powietrza", ale na litość boską nie tunel spalinowy, olo. Dalej, angielska wersja - Holly Samos, reporterka BBC. PL - Ewa Tomaszewska. Kim do jasnej cholery jest Ewa Tomaszewska? Wstawili pierwsze z brzegu imię i nazwisko? Zielony pierścień (zielona obwódka, zielone oznaczenie), opony alternatywne (miękka mieszanka) = green ring, option tyres. Tłumacz nie ma zielonego (heh) pojęcia o F1. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Dobry ten filmik . "Potem pokaże ci kilka rzeczy" i wszyscy już napaleni . No ale polski język to żenuła. Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 No tak, spolszczyć slipstream można, ale poprawnie zapisać w naszym języku nazwisko Witka, czyli Witalij Pietrow, zamiast zangielszczonego Vitaly Petrov już nie. Porażka. Bez pierścienia, opony główne (prime tyres - twarda mieszanka). OMG. Przeciętna prędkość = średnia prędkość. A na koniec wisienka na tym torcie żenady, głos Zientarskiego. Dzięki za tak wspaniałe tłumaczenie, na 100% kupuję grę w UK, bo za taką fuszerkę LEM (?) nie należy się złamany grosz, choćby wrzucili również angielską wersję. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 żenuła konkretna. fajnie że się starają i chcą polonizować ale no kurde coś słabo się za to zabrali. po tym co widziałem podziękuję na wersję pl i biorę anglika. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 30 sierpnia 2010 Opublikowano 30 sierpnia 2010 mam nadzieje ze te rady da sie wylaczyc bo czytajac to krew mnie zalewala Cytuj
kiender 25 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Nie spinajcie się tak z tym tłumaczeniem . Prowadzacy prezentację powiedział, że jest to stara wersja bez poprawek. Czyli powinni większość baboli poprawić. Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Na pokazie bolid był sterowany za pomocą kierownicy, czy też padem? Pytanie do osób, które były na miejscu. Cytuj
KamileQ 27 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Według mnie tłumaczenie jest w ogóle nie potrzebne do takiej gry. Chyba większość osób zna już angielski, więc co to za problem? Ja kupię wersję PC, bo będzie tańsza, a na pewno mało będzie się różnić od wersji na konsole. Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 (edytowane) No tak, spolszczyć slipstream można, ale poprawnie zapisać w naszym języku nazwisko Witka, czyli Witalij Pietrow, zamiast zangielszczonego Vitaly Petrov już nie. Porażka. Jakby byl Witalij Pietrow to juz wogole byla porazka Niech pojda krok dalej i spolszcza wszystkie nazwiska....bedziemy scigac sie z Dżensonem Batonem Edytowane 31 sierpnia 2010 przez Magik Cytuj
Mastah 103 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Bo? Masz jakieś argumenty przeciwko temu, żeby użyć poprawnej formy, która obowiązuje w języku polskim? Pytanie do tych, którzy już grali - można rozglądać się na boki w widoku z oczu kierowcy? Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Owszem mam...grajac w gre na licencji FIA oczekuje otoczki zblizonej do relacji TV. Dotyczy to rowniez nazwisk. Nie chce by w samchodzie obok zasiadali Jamamoto czy Kobajaszi... Cytuj
orion50 632 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Olśniło mnie co do negatywnej wypowiedzi Maćka na temat F1. Jak wiemy na wszystkich pokazach są włączone wszelkie wspomagacze + asysta w skręcaniu i hamowaniu. Może to jest przyczyna takiego a nie innego stanu rzeczy? O tym, że nie kupię polskiej wersji F1 2010 wiem odkąd się dowiedziałem, że takowa ma wyjść. Cytuj
brynda 0 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Hej mam pytanie czy teraz też tak jest że jak zmienię sobie język w konsoli to zmieni się w grze ? bo jak ustawie sobie ang w menu konsoli to w grze też powinien być angielski. Nie mam konsoli od jakiegoś roku więc może się coś zmieniło ? ale 24 września idę do sklepu i kupuje slima i f1 to pisze się na ligę. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 (edytowane) Ja muszę dać małego offtopa dlaczego tak narzekacie na grę Grid przecież nie miał być to symulator a dzięki temu świetnie się bawiłem przy tym tytule stawiam go nawet wyżej niż ostatnie serie NFS jeśli chodzi o fan w wyścigach. A tu jak pojawia się słowo GRID to jest BE. A co do pytania powyżej to nadal tak jest bo znajomy kupił z pss+ amerykańskiego LBP i zmienił systemowy język na polski i w grze stał się cud i miał nagle nasz rodowity język Edytowane 31 sierpnia 2010 przez marekjw2523 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Hej mam pytanie czy teraz też tak jest że jak zmienię sobie język w konsoli to zmieni się w grze ? bo jak ustawie sobie ang w menu konsoli to w grze też powinien być angielski. Nie mam konsoli od jakiegoś roku więc może się coś zmieniło ? ale 24 września idę do sklepu i kupuje slima i f1 to pisze się na ligę. Kupiłem wczoraj tą formułkę i po zmianie języka w ustawieniach konsoli zmienia się język w grze. ja pje.rdole <_< Cytuj
kiender 25 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Przeglądałem oferty F1 na allegro i rozstrzał daty premiery jest konkretny. Od 22 września ( niedziela... ) do 31 września. Ciekawe kto będzie miał pierwszy Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Ultima oferuje obydwie wersje. Na każdą platformę jest do wyboru wersja PL lub ANG . Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Official PlayStation Magazine jako pierwszy testował f1 ocena 9/10 F1 2010 to najbardziej intensywne i przerażające wyścigi, jakie kiedykolwiek stworzono Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Masz jakieś skany/strone ? Wiadomo jaką wersję testowali? Cytuj
Gość bigdaddy Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 pierwsza recka http://www.ppe.pl/news-2560-F1_2010_ocenione!.html będzie grubo Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Multum screenów i filmików - http://community.codemasters.com/forum/f1-2010-game-1316/424876-f1-2010-deluxe-thread-lot-images-videos.html Miłego . Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 SUPPORTED WHEELS PlayStation 3: DUAL SHOCK 3 Logitech Driving Force EX/RX Logitech Driving Force Pro Logitech Driving Force GT Logitech G25 Racing Wheel Logitech G27 Racing Wheel Thrustmaster Run'N'Drive Wireless Rumble Force Thrustmaster Dual Trigger Rumble Force Xbox 360: Microsoft Xbox 360 Controller Microsoft Xbox 360 Wireless Racing Wheel Logitech Drive FX Wheel Fanatec Porsche 911 Turbo S Wychodzi na to, że Logi DFX powinna być w pełni obsługiwana i nie będzie żadnych problemów z Axial Feedback (nie powinno być dzięki temu żadnych dziwnych zachowań kierownicy, co w niektórych grach występowało) No i twórcy nie przewidują żadnych DLC. Ogromny plus za to Cytuj
rafal_roma 1 Opublikowano 1 września 2010 Opublikowano 1 września 2010 Nie brałbym zbyt pochopnie opinii OPSM do siebie, wszelkie oficjalne gazetki konsol zawyżają oceny. Podejrzewam, że w innych serwisach średnia będzie na poziomie ~80% Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi