Opublikowano 30 sierpnia 201014 l Totalny, totalny. To, że model jazdy jest trudny nie oznacza wcale że jest symulacyjny. GRID nie ma kompletnie nic z sima. Jeśli to samo będzie w F1 (mam nadzieję, że nie), to dla mnie ta gra istnieć nie będzie.
Opublikowano 30 sierpnia 201014 l Na onlinecenter jest już film z Fun Daya. Prezentuje się zacnie jak dla mnie poza polskim dubbingem (pipi).a Edytowane 30 sierpnia 201014 l przez z2djtkose
Opublikowano 30 sierpnia 201014 l Jazda za bolidem, tunel spalinowy = slipstream . Jak już musieli koniecznie użyć polskiego wyrażenia, to mogli wstawić np. "mniejszy opór powietrza", ale na litość boską nie tunel spalinowy, olo. Dalej, angielska wersja - Holly Samos, reporterka BBC. PL - Ewa Tomaszewska. Kim do jasnej cholery jest Ewa Tomaszewska? Wstawili pierwsze z brzegu imię i nazwisko? Zielony pierścień (zielona obwódka, zielone oznaczenie), opony alternatywne (miękka mieszanka) = green ring, option tyres. Tłumacz nie ma zielonego (heh) pojęcia o F1.
Opublikowano 30 sierpnia 201014 l Dobry ten filmik . "Potem pokaże ci kilka rzeczy" i wszyscy już napaleni . No ale polski język to żenuła.
Opublikowano 30 sierpnia 201014 l No tak, spolszczyć slipstream można, ale poprawnie zapisać w naszym języku nazwisko Witka, czyli Witalij Pietrow, zamiast zangielszczonego Vitaly Petrov już nie. Porażka. Bez pierścienia, opony główne (prime tyres - twarda mieszanka). OMG. Przeciętna prędkość = średnia prędkość. A na koniec wisienka na tym torcie żenady, głos Zientarskiego. Dzięki za tak wspaniałe tłumaczenie, na 100% kupuję grę w UK, bo za taką fuszerkę LEM (?) nie należy się złamany grosz, choćby wrzucili również angielską wersję.
Opublikowano 30 sierpnia 201014 l żenuła konkretna. fajnie że się starają i chcą polonizować ale no kurde coś słabo się za to zabrali. po tym co widziałem podziękuję na wersję pl i biorę anglika.
Opublikowano 30 sierpnia 201014 l mam nadzieje ze te rady da sie wylaczyc bo czytajac to krew mnie zalewala
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Nie spinajcie się tak z tym tłumaczeniem . Prowadzacy prezentację powiedział, że jest to stara wersja bez poprawek. Czyli powinni większość baboli poprawić.
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Na pokazie bolid był sterowany za pomocą kierownicy, czy też padem? Pytanie do osób, które były na miejscu.
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Według mnie tłumaczenie jest w ogóle nie potrzebne do takiej gry. Chyba większość osób zna już angielski, więc co to za problem? Ja kupię wersję PC, bo będzie tańsza, a na pewno mało będzie się różnić od wersji na konsole.
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l No tak, spolszczyć slipstream można, ale poprawnie zapisać w naszym języku nazwisko Witka, czyli Witalij Pietrow, zamiast zangielszczonego Vitaly Petrov już nie. Porażka. Jakby byl Witalij Pietrow to juz wogole byla porazka Niech pojda krok dalej i spolszcza wszystkie nazwiska....bedziemy scigac sie z Dżensonem Batonem Edytowane 31 sierpnia 201014 l przez Magik
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Bo? Masz jakieś argumenty przeciwko temu, żeby użyć poprawnej formy, która obowiązuje w języku polskim? Pytanie do tych, którzy już grali - można rozglądać się na boki w widoku z oczu kierowcy?
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Owszem mam...grajac w gre na licencji FIA oczekuje otoczki zblizonej do relacji TV. Dotyczy to rowniez nazwisk. Nie chce by w samchodzie obok zasiadali Jamamoto czy Kobajaszi...
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Olśniło mnie co do negatywnej wypowiedzi Maćka na temat F1. Jak wiemy na wszystkich pokazach są włączone wszelkie wspomagacze + asysta w skręcaniu i hamowaniu. Może to jest przyczyna takiego a nie innego stanu rzeczy? O tym, że nie kupię polskiej wersji F1 2010 wiem odkąd się dowiedziałem, że takowa ma wyjść.
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Hej mam pytanie czy teraz też tak jest że jak zmienię sobie język w konsoli to zmieni się w grze ? bo jak ustawie sobie ang w menu konsoli to w grze też powinien być angielski. Nie mam konsoli od jakiegoś roku więc może się coś zmieniło ? ale 24 września idę do sklepu i kupuje slima i f1 to pisze się na ligę.
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Ja muszę dać małego offtopa dlaczego tak narzekacie na grę Grid przecież nie miał być to symulator a dzięki temu świetnie się bawiłem przy tym tytule stawiam go nawet wyżej niż ostatnie serie NFS jeśli chodzi o fan w wyścigach. A tu jak pojawia się słowo GRID to jest BE. A co do pytania powyżej to nadal tak jest bo znajomy kupił z pss+ amerykańskiego LBP i zmienił systemowy język na polski i w grze stał się cud i miał nagle nasz rodowity język Edytowane 31 sierpnia 201014 l przez marekjw2523
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Hej mam pytanie czy teraz też tak jest że jak zmienię sobie język w konsoli to zmieni się w grze ? bo jak ustawie sobie ang w menu konsoli to w grze też powinien być angielski. Nie mam konsoli od jakiegoś roku więc może się coś zmieniło ? ale 24 września idę do sklepu i kupuje slima i f1 to pisze się na ligę. Kupiłem wczoraj tą formułkę i po zmianie języka w ustawieniach konsoli zmienia się język w grze. ja pje.rdole <_<
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Przeglądałem oferty F1 na allegro i rozstrzał daty premiery jest konkretny. Od 22 września ( niedziela... ) do 31 września. Ciekawe kto będzie miał pierwszy
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Ultima oferuje obydwie wersje. Na każdą platformę jest do wyboru wersja PL lub ANG .
Opublikowano 31 sierpnia 201014 l Official PlayStation Magazine jako pierwszy testował f1 ocena 9/10 F1 2010 to najbardziej intensywne i przerażające wyścigi, jakie kiedykolwiek stworzono
Opublikowano 1 września 201014 l pierwsza recka http://www.ppe.pl/news-2560-F1_2010_ocenione!.html będzie grubo
Opublikowano 1 września 201014 l Multum screenów i filmików - http://community.codemasters.com/forum/f1-2010-game-1316/424876-f1-2010-deluxe-thread-lot-images-videos.html Miłego .
Opublikowano 1 września 201014 l SUPPORTED WHEELS PlayStation 3: DUAL SHOCK 3 Logitech Driving Force EX/RX Logitech Driving Force Pro Logitech Driving Force GT Logitech G25 Racing Wheel Logitech G27 Racing Wheel Thrustmaster Run'N'Drive Wireless Rumble Force Thrustmaster Dual Trigger Rumble Force Xbox 360: Microsoft Xbox 360 Controller Microsoft Xbox 360 Wireless Racing Wheel Logitech Drive FX Wheel Fanatec Porsche 911 Turbo S Wychodzi na to, że Logi DFX powinna być w pełni obsługiwana i nie będzie żadnych problemów z Axial Feedback (nie powinno być dzięki temu żadnych dziwnych zachowań kierownicy, co w niektórych grach występowało) No i twórcy nie przewidują żadnych DLC. Ogromny plus za to
Opublikowano 1 września 201014 l Nie brałbym zbyt pochopnie opinii OPSM do siebie, wszelkie oficjalne gazetki konsol zawyżają oceny. Podejrzewam, że w innych serwisach średnia będzie na poziomie ~80%