Skocz do zawartości

Killzone 3

Jakim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde, urzekajace sa w KZ3 animacje smierci helghastow, wybuchy, walki robotów, szczegolowosc wszystkiego co nas otacza... wiem, ze grafa to nie wszystko, ale milo popatrzec na ta gre... zdecydowanie robi wrazenie, a takie Call of Duty wyglada przy KZ3 delikatnie mowiac skromnie :rolleyes:

Opublikowano

Przeczytałem reckę w NEO+ i co się okazało? Nie można grać Movem w koopie! Nosz (pipi)...a liczyłem,że pogram sobie z bratem,który niezbyt radzi sobie na padzie, właśnie na Movie :/

Opublikowano

Przeczytałem reckę w NEO+ i co się okazało? Nie można grać Movem w koopie! Nosz (pipi)...a liczyłem,że pogram sobie z bratem,który niezbyt radzi sobie na padzie, właśnie na Movie :/

Tez czytalem ta recke, jesli chodzi o wady to:

- nie mozna grac movem w coopie

- nie ma mozliwosci grac coop online

- postacie glownych bohaterow sa malo wiarygodne

- dżungla odstaje nieco od innych leveli, ale o tym moglismy sie przekonac ogladajac filmiki w necie

i tyle, cala reszta to zalety :thumbsup:

Opublikowano

Gdzies na forum anglojezycznym czytalem, ze recenzenci nie chca wspominac o spadku jakosci gry (polygony, hdr, animacja etc) ze wzgledu na 3D, ze przy epickich momentach (walka z mechem) gracz na to nie zwraca uwagi. Zreszta beta strasznie odstaje poziomem grafiki od multi KZ2. Czekam na opinie graczy zanim zdecuduje sie na zakup.

Opublikowano

Taa słysząłem o tym w recce z GT. Szkoda:/

@Walek. Beta odstaje graficznie od multi w K2? Chyba na plus bo IMO beta wygląda wyraźnie lepiej niż Killzone 2. Nie mówię o spadku klatek ale technicznie jest o wiele lepiej.

Opublikowano

O tym, że da się grać w coopa tylko na split screenie było wiadomo od dawna.

Opublikowano

Gdzies na forum anglojezycznym czytalem, ze recenzenci nie chca wspominac o spadku jakosci gry (polygony, hdr, animacja etc) ze wzgledu na 3D, ze przy epickich momentach (walka z mechem) gracz na to nie zwraca uwagi

Nie zdziwiłbym się, gdyby w jakichś momentach rzeczywiście oprawa miała gorsze momenty. No ale tak to jest, że zamiast szlifować na maksa posiadaną technologię to trzeba się bawić badziewiami pokroju Move czy też wsparcie 3D i tak mało kto z tego pewnie będzie korzystał.

A co-op offline nie uznaję imo za minus. Zawszę wolałem pograć w takie coś z kumplem na jednym tv. Ma to swój klimacik.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie mozliwosc sterowania kontrolerem Move to swietna sprawa, swietnie sie nim gra i z cala pewnoscia bede z niego korzystal. :)

Edytowane przez saptis
Opublikowano (edytowane)

movem nie można grać w co-opie z uwagi na ograniczenia sprzętowe ps3/ograniczenia silnika gry. Konsola potrzebuje więcej mocy przy obliczeniach związanych z obsługą move niż z padem.

Tak samo w GT5 wyleciał headtracing podczas wyścigów gdyż konsola dodatkowo przelicza algorytmy inteligencji itp.

A 3D ogółem jest o generacje za wcześnie, obecne konsole są żałośnie słabe by tą technologię w miarę sensownie ciągnąć. Co innego ps4/xbox3 gdzie pewnie będą osobne procki do liczenia stereoskopowego obrazu.

Zresztą powoli twórcy serwują nam przerost formy nad treścią czego najlepszym przykładem niech będzie oprawa GT5 bo Kazowi zachciało się w jednej grze umieszczać 3d,headtracing,16 aut na trasie, zniszczenia, full hd i 60fps i wyszło to co wyszło.

Prawda jest taka,że ta generacja jest w stanie uciągnąć wizualne orgie maksymalnie w 720p w 30fps bez jakiś innych bajerów, wszystko powyżej to już cięcia na potęgę gorsze niż w polskim rządzie.

Edytowane przez Ficuś
  • Plusik 1
Opublikowano

Prawda jest taka,że ta generacja jest w stanie uciągnąć wizualne orgie maksymalnie w 720p w 30fps bez jakiś innych bajerów, wszystko powyżej to już cięcia na potęgę gorsze niż w polskim rządzie.

God of War 3 wyglada kapitalnie a dziala w 720p i w 60 klatkach na sekunde, niekiedy spadajac do 30, przy bardziej niszczycielskich zmysły scenach. A najlepsze jest to, ze Santa Monica oswiadczylo, iz w PS3 wciaz drzemia poklady nieodkrytej przez nich mocy. Widac to po grafie KZ3, zapewne poprzeczke jeszcze wyzej wywinduje Uncharted 3, a U4 bedzie kolejnym skokiem jakosciowym, ktory porozpierdziela nas na łopaty. PS3 ma dopiero 4 lata, a PS2 przeciez z roku na rok pokazywalo ladniejsze gry. Prawdziwym pokazem mozliwosci tej maszynki byl dopiero God of War 2 ktory ukazal sie... 7 lat po starcie systemu! Ja tam wierze w moc PS3 :thumbsup:

• Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ogladalem pierwsze 10 minut, i paruminutowy etap w dzungli ( po co ja to zrobilem :wallbash:). Dla mnie bomba, dzungla to prawie jak CoD'owy prypec, w koncu urozmaicenie w singlu. Jeszcze nie wiem czy kupowac w dniu premiery czy pozniej, ten multi mnie nie przekonal (mogli dac inna mape)...

Edytowane przez walek