Kalel 3 634 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Pierwszy i ostatni raz zamawiałem coś w przedpremierze. Hucznie zapowiadano premierę sekundę po północy a teraz nie wiadomo czy paczkę dostanę do weekendu . Ktoś miał podobne historie z tym "paczkomatem". BTW. Na ile starczy singiel ? Jest tak krótki jak piszą w recenzjach ? Cytuj
Red Siergiej 0 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Witam ! Mam dwa pytania... 1. Czy można wyłączyć autocelowanie ? Po wciśnięci zbliżenia celownik automatycznie ustawia się "na headshota" 2. Czy też nie macie efektu rozrzutu podczas strzelania ? Celownik ani drgnie przy strzelaniu, można wypluć całą serię w jedno miejsce. W Killzone 2 rozrzut był bardzo duży. Cytuj
S!N 14 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Witam ! Mam dwa pytania... 1. Czy można wyłączyć autocelowanie ? Po wciśnięci zbliżenia celownik automatycznie ustawia się "na headshota" 2. Czy też nie macie efektu rozrzutu podczas strzelania ? Celownik ani drgnie przy strzelaniu, można wypluć całą serię w jedno miejsce. W Killzone 2 rozrzut był bardzo duży. Ja autocelowania nie uświadczyłem, ba mam nawet wrażenie, że przez zmianę sterowania trudniej zasadzić heady niż w KZ2. Co do rozrzuty mówimy o strzelaniu z biodra czy dokładnym celowaniu? Cytuj
KillMiki 2 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Też zauważyłem że tego odrzutu wogóle nie ma np. ten lkm z tym większym magazynkiem, gdy strzela sie z biodra to ten celownik wogóle sie nie powiększa. Mnie najbardziej smuci , że singiel na 4-5 h. Cytuj
elentario 6 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 (edytowane) Cholera konsola ma ledwie 3 tygodnie i już dwie zwiechy, a teraz reset. Podstaw do reklamacji raczej nie ma, a mnie to drażni... No nic oby teraz nie było żadnych problemów. Nie martw się! Miałem to samo z Kz2 - wyciągnij PS3 z półki - w moim przypadku pomogło. Nie wyrabia Ci chłodzenie w konsoli, najwyraźniej masz ją włożoną do zabudowanej półki. PS. Co do głosowania na mapy.. To oczywiste, ale liczyłem na inną opcję. PS3 leży na wierzchu. Z tyłu ma co najmniej 20 cm luzu. Albo po prostu ps3 testuje moje nerwy albo mam wadliwy model. Oprócz tych cudów hula bez problemu, więc gram. Zacznie dziwaczyć za często wtedy będę modził coś z Sony. Ja swoją postawiłem w pionie koło półki i jak miałem średnio 3/4 zwiechy w tygodniu konsoli w Kz2, tak teraz nie mam w ogóle. Edytowane 23 lutego 2011 przez elentario Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Jezu - jestem na poczatku gry i juz spotkalo mnie cos nieprzyjemnego. Czy podczas proby przedarcia sie przez most wam tez ta gra tak klatkuje ? :confused: Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 do etapu z dema gra mi nawet na sekundę jak dotąd nie zwolniła Cytuj
S!N 14 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 (edytowane) Jezu - jestem na poczatku gry i juz spotkalo mnie cos nieprzyjemnego. Czy podczas proby przedarcia sie przez most wam tez ta gra tak klatkuje ? :confused: Jeśli chodzi ci o moment kiedy idziemy za egzoszkieletem to nie, nie miałem żadnych problemów z ilością klatek. W sumie spadek płynności poczułem raz - jak koleś strzelił mi z odległości 1m rakietą w twarz . Edytowane 23 lutego 2011 przez S!N Cytuj
Szpik 0 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Mam pytanie i proszę o odpowiedź. Zakupiłem dziś killzone 3 oraz sharp shooter. Pograłem z 20minut i zorientowałem się, że wibracje pochodzą jedynie z motion kontrollera, a nie z sharp shootera i są jakby to określić : kiepskie. Ja myślałem, że on ma własne silniczki które poprostu pobierają energie z akumulatora motion controllera. Także przy recenzji w PE Butcher w ramce napisał, że pistolet ma własne wibracje. Proszę o odpowiedź kogoś kto posiada ten gun: - czy rzeczywiście ma on wbudowane silniczki, a ja mam palnięty egzemplarz ? - czy jest tak jak napisałem, że jedynie motion controller sam w sobie jest źródłem wibracji, które mdławo przenoszą się na konstrukcję pistoletu ? Jeżeli kogoś interesuje jak sie na tym gra, to narazie moge powiedzieć tyle, że "dziko", trza pewnie pograć. Minusem jest to, że szybko ręce się męczą, tym bardziej,że obydwa kontrolery umieszcza się z przodu guna, a to one ważą najwięcej. Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 Jezu - jestem na poczatku gry i juz spotkalo mnie cos nieprzyjemnego. Czy podczas proby przedarcia sie przez most wam tez ta gra tak klatkuje ? :confused: Jeśli chodzi ci o moment kiedy idziemy za egzoszkieletem to nie, nie miałem żadnych problemów z ilością klatek. W sumie spadek płynności poczułem raz - jak koleś strzelił mi z odległości 1m rakietą w twarz . To nie wiem co sie stalo - ja przed rzeka, w momencie wiekszej jatki mialem z 15 klatek na sekunde... (przed misja z egzo...) Cytuj
S!N 14 Opublikowano 23 lutego 2011 Opublikowano 23 lutego 2011 (edytowane) Później żadnych problemów? Może płytka coś nie teges? Jedyne przycięcia mam w momentach kiedy gra robi autosave'a ale to takie delikatne milisekundowe szarpnięcia i czasem ucina końcówkę wypowiedzi (wersja angielska). Swoją drogą nie uważacie, że przegięli z tymi 6 miesiącami później. Jeszcze trzy miesiące bym przetrawił, ale 6 wydaje mi się nieco zbyt naciągane. Tym bardziej, że Helgan jest raczej nieprzyjazną planetą. Edytowane 23 lutego 2011 przez S!N Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Jezu - jestem na poczatku gry i juz spotkalo mnie cos nieprzyjemnego. Czy podczas proby przedarcia sie przez most wam tez ta gra tak klatkuje ? :confused: Jeśli chodzi ci o moment kiedy idziemy za egzoszkieletem to nie, nie miałem żadnych problemów z ilością klatek. W sumie spadek płynności poczułem raz - jak koleś strzelił mi z odległości 1m rakietą w twarz . To nie wiem co sie stalo - ja przed rzeka, w momencie wiekszej jatki mialem z 15 klatek na sekunde... (przed misja z egzo...) Nie wiem mi też się coś wczoraj po kilku godzinach zaczęło sypać (filmiki zwalniały jak cholera) aż padł laser.... Tą konsolkę miałem już ponad 3 lata ale dlaczego akurat wczoraj....za karę chyba że się tak cieszyłem heh ; za 2 godziny jadę na wymianę bebechów i mam nadzieje że dzisiaj pogram....(wczoraj nie zagrałem w multi ANI razu echhh) . Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 PS3 padają przy grach które je najmocniej obciążają,mi padł podczas K2 i BF1943. Cytuj
elentario 6 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 PS3 padają przy grach które je najmocniej obciążają,mi padł podczas K2 i BF1943. Moi znajomi przykrywają konsolę szmatą po tym jak zakończą granie. Rozumiem, że po grze należy wyczekać 2/3 minuty aż schłodzi konsolę w menu, dokładnie wycierać kurze, ale z tą szmatą to chyba przegięcie.. Sam nie wiem jak się do tego ustosunkować, laser i przegrzewanie się PS3 to największe bolączki tej konsolki. Ja od siebie mogę tyle dodać - wyciągnąłem swoją z półki, postawiłem w pionie i na serio jak wieszała się 3/4x w tygodniu przy Kz2, tak teraz nie wiesza się. Cytuj
dc1982 35 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Kurde mam nadzieje że wymiana lasera wystarczy , wczoraj jeździłem po znajomych z Ps3 i sprawdzałem , płytka z Killzone 3 wszędzie działała (tylko że większość ma slimy) . No cóż trzeba to przyjąć na gardę , i tak w pewnym momencie myślałem że moja się nigdy nie zepsuję heh. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Ja dbałem o moją jak o dziecko,stała na boku,po grze leżała na płasko,przykryta białą matą a i tak padła 3 razy Dziś na PPE jets info ze w Polsce sprzedało sie 300,000 PS3,w tym 2 moje Cytuj
K@t 116 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 (edytowane) Nie chcę krakać, ale do chapteru z jetpackami też nie uświadczyłem żadnych zwiech, ani drastycznych spadków FPS. Jedynie przypadki o jakich pisano wyżej - sekundowy lag w wypadku autozapisu i opóźnienie przy rozwalaniu drzwi To raczej drobne bzdury do poprawienia w patchu. Konsola nie zwiesiła się ani razu. Już w becie siedziałem dość sporo i obyło się bez problemów, chociaż znajomemu zwiesiło konsolę 2 razy. To jednak faktycznie może być problem z samą grą - w Uncharted 2 niejednokrotnie zdarzało się, że zwiechę łapali WSZYSCY naraz. Edytowane 24 lutego 2011 przez K@t Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 A kłopotów z dialogami nie macie? U mnie Rico często nie kończy swoich kwestii. Cytuj
K@t 116 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Nie zdarzyło mi się nic takiego do tej pory. Jeszcze zwrócę na to uwagę w dalszej części gry, ale raczej zauważałbym, bo też mnie wpieniają takie szczegóły. Cytuj
zalef88 53 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 Wczoraj miałem moment, że Rico powtórzył jakieś słowo na końcu zdania kilka razy Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 U mnie 3-4 razy z rzędu ktoś powtorzył dwa razy ostatnie słowo ale na szczęście się uspokoiło. Co do kampani to dodając wszystkie etapy do siebie wyszło mi 5 godzin 10 minut i 2 sekundy. Grałem na weteranie. Cytuj
S!N 14 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 W KZ zawsze są problemy z dźwiękiem. Nawet na niektórych filmikach widać, że lip-sync nie jest w 100% idealny. Cytuj
dżar 166 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 ehhh tak sobie czytam jak się podniecacie i mnie strasznie ciśnie żeby gre odpalić. Ale nie, powiedziałem sobie,że czekam do końca remontu żeby usiąść sobie na nowej kanapie, wziąć browara, nałożyć okulary i przejść całą kampanię w 3d. Tv aktualnie jest w pudle na czas remontu więc wytrzymam jeszcze to kilka dni, będe twardy. btw: w swojej kopii z gram również nie miałem kodu na 24h(tylko na 3 pointy), już puściłem mejla z pytaniem wtf, zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj
S!N 14 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 (edytowane) ehhh tak sobie czytam jak się podniecacie i mnie strasznie ciśnie żeby gre odpalić. Ale nie, powiedziałem sobie,że czekam do końca remontu żeby usiąść sobie na nowej kanapie, wziąć browara, nałożyć okulary i przejść całą kampanię w 3d. Tv aktualnie jest w pudle na czas remontu więc wytrzymam jeszcze to kilka dni, będe twardy. btw: w swojej kopii z gram również nie miałem kodu na 24h(tylko na 3 pointy), już puściłem mejla z pytaniem wtf, zobaczymy co odpowiedzą. Wytrzymasz trzymamy kciuki . Co do 3 punktów to tylko bonus do wersji podstawowej. Nawet na Amazonie ludzie się burzyli czemu nie dostają tych punktów do wersji Helghast. Zresztą kody na te 3 punkty są/były dostępne na Home, trzeba tam w jakąś minigierkę pyknąć czy coś. Edytowane 24 lutego 2011 przez S!N Cytuj
K@t 116 Opublikowano 24 lutego 2011 Opublikowano 24 lutego 2011 (edytowane) Rety, czy te punkty i mnożnik to naprawdę tak ważna kwestia? Przecież na początku doświadczenie zdobywa się szybko i spokojnie można to nadrobić. Nie wiem po co w ogóle tego typu bonusy. Inna sprawa, jeśli ktoś zapłacił więcej tylko i wyłącznie dla ww. dodatków, ale to imo też dziwne. Bardziej cieszy mnie estetyczne wydanie gry plus jakieś sensowne dodatki, jak mapy czy OST. Edytowane 24 lutego 2011 przez K@t Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi