Blaise 3 613 Opublikowano 24 lipca 2009 Opublikowano 24 lipca 2009 "Nazywam się Zacharski. Marian Zacharski. Wbrew regułom" Czytam i muszę powiedzieć,że Zacharski nie dość,że jest inteligenty to książkę się świetnie czyta. Polecam Cytuj
Gość Opublikowano 30 lipca 2009 Opublikowano 30 lipca 2009 Tako rzecze Zaratustra - Nitzschego Nacja Opowieści o Johnnym Maxwellu - Obie Partchetta Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 ZWROTNIK RAKA - Henry Miller ^_________^ Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 17 sierpnia 2009 Opublikowano 17 sierpnia 2009 3 x Bogusław Wołoszański - Sensacje XX wieku, obie części oraz Ten okrutny wiek. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 3 września 2009 Opublikowano 3 września 2009 "Straż Nocna" Pratchetta Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 3 września 2009 Opublikowano 3 września 2009 "Straż Nocna" Pratchetta Jedna z lepszych ostatnio. Ale po cyklu o straży można było się tego spodziewać. Cytuj
Guts 7 Opublikowano 4 września 2009 Opublikowano 4 września 2009 Homo Bimbrownikus, Pilipiuk - tak, jak w przypadku Wieszać każdy może na tomik składa się parę mniejszych opowiadań i jedna mikro powieść. Nie powiem całość trzyma poziom. Cytuj
Gość Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 Świat Finansjery Pratchetta Zacne. W sam raz na kryzys Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 <!--quoteo(post=1938330:date=3 09 2009, 09:36:name=Dark Serge)--><div class='quotetop'>CYTAT(Dark Serge @ 3 09 2009, 09:36) 1938330[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->"Straż Nocna" Pratchetta<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jedna z lepszych ostatnio. Ale po cyklu o straży można było się tego spodziewać. własnie - jak to czytać? bo czytałem tylko pierwsze dwie książki jego (kolor magi, ruchome obrazki) a Straż nocną kupiłem z myślą, że to nie jest jakiś bezpośredni sequel - bo jak tak jest to nie rusze tej książki dopóki nie kupie poprzedniej. Czy jak to wygląda ? Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 własnie - jak to czytać? bo czytałem tylko pierwsze dwie książki jego (kolor magi, ruchome obrazki) a Straż nocną kupiłem z myślą, że to nie jest jakiś bezpośredni sequel - bo jak tak jest to nie rusze tej książki dopóki nie kupie poprzedniej. Czy jak to wygląda ? Po pierwsze - dwie pierwsze książki to Kolor Magii i Blask Fantastyczny, a Ruchome Obrazki to któraś z kolei (coś koło dziesiątej) z tym, że ona jest na tyle samodzielna tematycznie i bez związku cyklowo, by mogła figurować w dowolnym miejscu serii. Po drugie - Straż Nocna jest jedną z nowszych części cyklu o straży miejskiej (nowsza jest tylko Łups!), a kolejne części cyklu mają to do siebie, że wypada je czytać po kolei, niczym serial. "Straż Nocną" można śmiało nazwać "bezpośrednim sequelem". Obczaj tutaj - http://discworld.pl/viewpage.php?page_id=23 Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 no blask też czytałem. no to wychodzi na to, że straż nocna leci na półkę i czeka dopóki nie kupię straży, zbrojnych, na glinianych nogach, bogowie, piaty i prawdy.. no chuj by to xD Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano 5 września 2009 Opublikowano 5 września 2009 No na to wychodzi. Wtedy wszystko jakoś sensowniej będzie brzmiało, bo z każdą częścią wprowadzani są nowi bohaterowie straży miejskiej, starzy się rozwijają i ciekawiej jest śledzic ich losy od zera. Cytuj
Gość Opublikowano 13 września 2009 Opublikowano 13 września 2009 Od zera do milionera można by powiedzieć Cytuj
Gość Haibane Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 Lód Dukaja, stwierdzilem że muszę mieć własny egzemplarz Cytuj
Gość Opublikowano 3 października 2009 Opublikowano 3 października 2009 No to też se kupię [ jak nie zapomnę do poniedziałku ;p ] Cytuj
marjano 161 Opublikowano 29 października 2009 Opublikowano 29 października 2009 "PIEKIELNY BROOKLYN" Huberta Selby'ego (swieze wydanie od niebieskiej). Długo oczekiwany na polskim rynku przekład legendarnego debiutu jednego z największych pisarzy amerykańskich, autora sfilmowanej w 2000 roku powieści "Requiem dla snu". Język, który zrewolucjonizował powojenną literaturę amerykańską; uczciwość w opisie spraw bulwersujących lub bolesnych, która porusza; bohaterowie, których się nie zapomina. Porównywany do Dostojewskiego Selby oprowadza czytelnika po brooklyńskim piekle chuliganów, strajkujących robotników, prostytutek i szukających swojego miejsca w tym brutalnym świecie homoseksualistów. Arcydzieło literatury amerykańskiej. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 23 grudnia 2009 Opublikowano 23 grudnia 2009 nareszcie :-) ale musi poczekać, najpierw musze skonczyć 'Głód' Hamsuna Cytuj
deprywacja 0 Opublikowano 29 grudnia 2009 Opublikowano 29 grudnia 2009 (edytowane) W ramach prezentu łyknęło się trzeci tom "Pana lodowego ogrodu", a do tego bonus - "Inne pieśni" i "Czarne Oceany" Dukaja. Tydzień wyjęty z życiorysu. Edytowane 29 grudnia 2009 przez deprywacja Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 11 stycznia 2010 Opublikowano 11 stycznia 2010 Charles Bukowski - Kłopoty to męska specjalność Wyspiański - Wesele Cytuj
Gość Opublikowano 31 stycznia 2010 Opublikowano 31 stycznia 2010 5 książek ze serii Świat Dysku za 108pln z przesyłką [nówki] NAJS Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 No to ja też się pochwalę Kupiłem cykl Starship Mike'a Resnicka po przeczytaniu jednej po polsku właśnie doszedł cały cykl z Londynu:). Do tego w tej samej paczce to cudo i nawet Mass Effect od wczoraj w odstawkę poszedł A no jeszcze Jacka Piekary nowy tom przygód Mordimera czyli Wieże do Nieba Cytuj
Gość Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 A no jeszcze Jacka Piekary nowy tom przygód Mordimera czyli Wieże do Nieba w00000000t?! Fak, trza kupić! Cytuj
Gość Opublikowano 19 lutego 2010 Opublikowano 19 lutego 2010 A no jeszcze Jacka Piekary nowy tom przygód Mordimera czyli Wieże do Nieba w00000000t?! Fak, trza kupić! No i kupiłem. Twarda okładeczka. Najs. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi