Skocz do zawartości

-==Pochwalcie się :)==-

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy co. jak idziesz do starbucks'a w wielkich okularach, air-maxach i rurkach trzymając coś bukowskiego to nawet wskazane żeby zostać rozpoznanym wśród tamtejszej bohemy.

Opublikowano

Myślicie, że zła książka niesiona w ręku jak się idzie po ulicy może zepsuć fita?

nie, chyba ,ze dzierżysz harrego pottera. ale wiem, ze nie dzierżysz :P

niedlugo bede sie lansował z Celine'm, także może jakas fajną 'mamusie' wyrwe XD

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podobno, Irons to świetny aktor, więc może wyjść udane przeniesieni literatury pióra Puzo (no prawie) na mały ekran. Ciekawe tylko jak książka, jeszcze nie rozpocząłem lektury.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Nabyłem w oryginale 'The Road' + 'Blood Meridian' zachęcony hajpem na polską premierę tej drugiej. Plus 'Diplomacy' Kissingera, no ale to co innego. Wcześniej - również z ebaya 'Naked Lunch', 'Everymana' Rotha i 'Jazz' Toni Morrison. Z Empika 'Never Let Me Go' Ishiguro(zdzierstwo) + W KOŃCU 'Americanę' DeLillo.

A EDIT: Z polskich to se sprawiłem Dziennik '54 Tyrmanda i Dziennik Pisany Nocą Grudzińskiego. Oba czytałem dawniej, ale stwierdziłem, że nie zaszkodzi mieć na półce.

Edytowane przez Khadgar
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem " Krwawy południk" Cormaca Mccarthy'ego i " Warchoły i pijanice" Jacka Komudy. Za pierwsza już się zabrałem i po 20 stronach jest bardzo dobrze :thumbsup:

Edytowane przez szaden
Opublikowano

Ja przeczytałem 10 i jakoś nie mogę wygospodarować czasu by czytać dalej. Ale to dlatego, że po sadze George'a Martina strasznie mnie drażni jak autor pisze o bohaterze książki w trzeciej osobie, no nie mogę tego przeskoczyć. :down:

Opublikowano

Dostałem:

2007.jpg

moze sprzedasz ? :P

przecie w kazdej ksiegarni/empiku na mase tego jest;p

tez wlasnie ostatnio przeczytalem, mccarthy to jest prze(pipi).

a dzis sobie sprawilem

Niewidzialne_potwory_3969598.jpg

Dziecie-boze_Cormac-McCarthy,images_big,13,978-83-08-04333-2.jpg

Opublikowano

nono, zalatuje polską szkołą plakatu:)

póki co nie mogę powiedzieć, że jakoś szczególnie mnie porwała, no ale dopiero w 1/4 jestem więc wiele się może zdarzyć. a pozbywac się tak czy siak nie zamierzam, nie lubie wypożyczać/sprzedawać ksiązek, bo czasem chce wrócić czy to na 5 minut na kiblu, przeczytac sobie losowo wybrany fragment czy na dłużej... no i ładnie wyglądają:D

Opublikowano

@ds - Dziecię Boże może cię odrobinę zawieść, u mnie tak było, jak z rozpędu sięgnąłem po ten tytuł zaraz po skończeniu Drogi. Nie ten kaliber niestety.

Opublikowano

a poprzeczka jest wysoko, bo ostatnio przeczytałem 'krwawy południk' no i 'drogę' po raz drugi... no nic, przekonam sie jak palahniuka skoncze:) niedlugo jeszcze wychodzi 'straznik sadu', i tak pewnie kupię w ciemno.