Opublikowano 12 września 201113 l oczywiście autorstwa młodych włoskich krytyków, no bo kto by się w polsce zajmował żuławskim?
Opublikowano 23 września 201113 l Widziałem w empiku, ładnie się prezentowało ale z racji że nie znam uniwersum girsów to odłożyłem na półkę.
Opublikowano 26 września 201113 l Banny, czytałeś wcześniej coś Dostojewskiego? Bo "Idiota" jest generalnie mocno stonowany, a czasami wręcz "nudny" (przynajmniej tak twierdzą "recenzenci", bo mnie stylistyka Dostojewskiego nigdy nie nudziła; ani przez akapit) i wielu się zniechęca do prozy Fiodora w trakcie tej akurat lektury. Z tym, że jeśli wcześniej miałeś styczność z Dostojewskim to raczej nie będzie problemu.
Opublikowano 26 września 201113 l Zbrodnia i Kara, Łagodna(czy tam Potulna) no i Bracia Karamazow. jestem na 50 str. i jest czasem nudnawo, czasem i bardzo ładnie (styl pisania)
Opublikowano 12 grudnia 201113 l Tytusa kurde nie potrafię przetrawić. Magicznie obrazowa, świetni bohaterowie (choć nie wszyscy), kapitalne otoczenie z potencjałem, stylistyka chwilami absolutnie urzekająca, a fragmentami... nudząca. No i brakuje jakiegoś motywu przewodniego - fabuła nie wciąga, jest jakaś senna i bez pazura. Nie wiem, może tak wolno się to rozkręca (dałem za wygraną na ok. 250 stronie), może po prostu taki urok i nie do każdego czytelnika trafi. Ja się męczyłem się.