Opublikowano 22 listopada 201212 l kupilem ostatnia niedokonczona knige capote'ego i monografie bulhakowa. pozdrowienia do podstarzalego polonisty z dziekanatu na nankiera! 10zl za dwie!
Opublikowano 8 stycznia 201312 l Zaczalem wlasnie Dom nad Rozlewiskiem Malgorzaty Kalicinskiej. Skonczylem po raz setny Narrenturm Andrzeja Sapkowskiego.
Opublikowano 11 stycznia 201312 l Wlasnie skonczylem czytac ksiazke Ernesto Sabato "Tunel". Ja (pipi)e, kompletnie wgniotla mnie w podloge. W tym momencie nie jestem nawet w stanie pozbierac sie i napisac cos wiecej - chyba bede musial ja jeszcze przetrawic. Ksiazka oszklila moj umysl a nastepnie rzucila nim o marmurowa posadzke, pozostawiajac ciagle pobrzmiewajace echo nie pozostawiajace miejsca dla czegokolwiek innego. Edytowane 11 stycznia 201312 l przez Yabollek007
Opublikowano 18 stycznia 201312 l ostatnio szukając zupelnie czegoś innego w porownywarce okazje.info natknąłem się na świetną książkę - Niezłomny - i kupiłem sobie na gwiazdkę Jestem w trakcie jej czytania i jest świetna. Bardzo pozytywnie nastraja do świata
Opublikowano 18 stycznia 201312 l a ja wczoraj kupilem w koncu Hobbita w wydaniu amber w twardej oprawie za 25 zl (nowka) i przy okazji od razu wzialem sobie Star Wars Gwiazda Smierci za dyszke nieoczekiwane zakupy przy okazji znalezienia nowej ksiegarni ;P za te ceny to grzech nie brac
Opublikowano 19 stycznia 201312 l Obkupiłem się wreszcie w poszukiwane przeze mnie książki: Fitzgerald - Czuła jest noc Vonnegut - Trzęsienie czasu Vonnegut - Cat's cradle Dickens - Wielkie nadzieje
Opublikowano 20 stycznia 201312 l a ja wczoraj kupilem w koncu Hobbita w wydaniu amber w twardej oprawie za 25 zl (nowka) i przy okazji od razu wzialem sobie Star Wars Gwiazda Smierci za dyszke nieoczekiwane zakupy przy okazji znalezienia nowej ksiegarni ;P za te ceny to grzech nie brac Hobbit naprawdę dobry jest, z początku zastanawiałem się czy czekać na filmy, lub od razu przeczytać książkę i znać historię, no aż się w końcu zdecydowałem. W kinie byłem ostatnio na Hobbicie i póki co wypada zdecydowanie słabiej od lektury. No ale to chyba nie żadna nowość, że książki są lepsze:). Edytowane 20 stycznia 201312 l przez Duki
Opublikowano 22 lutego 201312 l Mogę się pochwalić, że już niedługo kupuję autobiografię Arnolda Schwarzeneggera wydaną parę dni temu - "Pamięć absolutna"! Jaram się jak dziecko, ponad 600 stron. Co tam że mam w kolejce do przeczytania jakiś 6 książek, poczekają.
Opublikowano 7 marca 201312 l Mój najnowszy zakup Wow, dzięki że się pochwaliłeś, nie miałem pojęcia, że coś takiego wychodzi.
Opublikowano 15 maja 201311 l Kupione w centrum AGH na zbiorce w ramach pomocy zwierzetom, za .... 1.8 zl moglem nic nie dawac, chcialem dac wiecej, ale tylko tyle mialem drobnych, vicehrabii oczywiscie 3 tomy wszystki
Opublikowano 18 maja 201311 l Prezent od kolezanki : Do tego w koncu mi sie udalo na allegro dorwac za fajna cene :
Opublikowano 21 października 201311 l Milczenie Owiec, wydanie z 1990, amber, srebrna seria, dostalem od dziewczyny na dzien chlopaka. A wczoraj kupilem : Czailem sie i czailem i koncu kupilem na dworcu nowke za 30 zl
Opublikowano 26 października 201311 l Co to jest ta morfina, pytam bo strasznie wku.rwia mnie ten ryj na okładce.
Opublikowano 26 października 201311 l Konstanty Willemann, warszawiak, lecz syn niemieckiego arystokraty i spolszczonej Ślązaczki, niewiele robi sobie z patriotycznych haseł i tradycji uświęconej krwią bohaterskich żołnierzy. Jest cynikiem, łajdakiem i bon-vivantem. Niewiernym mężem i złym ojcem. Konstanty niechętnie bierze udział w kampanii wrześniowej, a po jej klęsce również wbrew sobie zostaje członkiem tajnej organizacji. Nie chce być Polakiem, nie chce być Niemcem. Pragnie jedynie zdobyć kolejną buteleczkę morfiny i żyć swoim dawnym życiem bywalca i kobieciarza. Przed historią jednak uciec się nie da. Po 100 stronach jest bardzo dobrze. W warstwie językowej przypomina trochę Lód Dukaja, ale to moje odczucie.
Opublikowano 27 października 201311 l Musiałem bony do empiku wykorzystać. Hyperion wzięty całkowicie w ciemno, nie mam zielonego pojęcia o czym to, w kilku miejsca tylko się natknąłem na opinie że to arcydzieło sf.
Opublikowano 27 października 201311 l Czytałem pierwszy tom i nie przypadł mi do gustu, ale z tego co pamiętam to Milan zachwycał się tą serią wielokrotnie.
Opublikowano 5 listopada 201311 l Dzisiaj skończyłem up - 8+/10 I dzisiaj również zacząłem część drugą
Opublikowano 24 listopada 201311 l polaczenie gnozy z psychologia na tle bajecznych pejzazy - prawdziwa rozkosz czytania