Opublikowano 24 listopada 201311 l Proszę polećcie mi jakąś dobrą ksiązeczkę - cobym mogl sobie "zażyczyć" na święta. Tylko nie S-F i Horrory.
Opublikowano 25 listopada 201311 l zycie bez zasad - henry david thoreau M obejrzyj Upstream Color z tego roku.
Opublikowano 25 listopada 201311 l Wykładowca od fotografii polecał. Sprawdziłem w Empiku i zamówiłem.
Opublikowano 25 listopada 201311 l to było wyświetlane na Sundance?? Nie wiem, ale fajnie wykorzystują w tym filmie Walden H. Thoreau Edytowane 25 listopada 201311 l przez _Be_
Opublikowano 1 marca 201411 l Spis treści: Dagon (Dagon, 1917) Ustalenia w sprawie zmarłego Arthura Jermyna i jego rodu (Facts Concerning the Late Arthur Jermyn and His Family, 1920) Wyrzutek (The Outsider, 1921) Muzyka Ericha Zanna (The Music of Erich Zann, 1921) Szczury w murach (The Rats in the Walls, 1923) Święto (The Festival, 1923) Zew Cthulhu (The Call of Cthulhu, 1926) Przypadek Charlesa Dextera Warda (The Case of Charles Dexter Ward, 1927) Kolor z innego wszechświata (The Colour Out of Space, 1927) Zgroza w Dunwich (The Dunwich Horror, 1928) Szepczący w ciemności (The Whisperer in Darkness, 1930) W górach szaleństwa (At the Mountains of Madness, 1931) Widmo nad Innsmouth (The Shadow Over Innsmouth, 1931) Cień spoza czasu (The Shadow Out of Time, 1935) Nawiedziciel mroku (The Haunter of the Dark, 1935) Posłowie: W przeddzień potwornego zmartwychwstania Warto przeczytać już dla samych wytłuszczonych opowieści. Późnym wieczorem i tylko samotnie. http://lubimyczytac.pl/ksiazka/148994/zgroza-w-dun-wich-i-inne-prze-ra-za-jace-opo-wie-sci
Opublikowano 2 marca 201411 l Horror Z Dunwich również potęga. Zabrakło tam chyba tylko Snów w Domu Wiedźmy i byłoby zajo wydanie.
Opublikowano 2 marca 201411 l Mnie ciut zawiódł, ale sumie był ok. T.j. Zew Ctulhu. Najlepszym opowiadaniem, a właściwie mini powieścią niekwestionowanie jest jednak Przypadek Charlesa Dextera Warda. <3 Przebieram nogami i modle się do Wielkiego Cthulhu, by gra w jego uniwersum od twórców Sherlocka Holmsa dostała choć "ósemkę". Edytowane 2 marca 201411 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 3 listopada 201410 l trochę nałapałem Tolkiena dla dziewczyny na urodziny: Władca Pierścieni Drużyna pierścienia Władca Pierścieni Dwie Wieże Władca Pierścieni Powrót Króla Wszystkie 3 w grubej oprawie, duży format, wydanie Amber z ilustracjami Alana Lee Niedokończone opowieści Miękka oprawa, format klasyczny, wydanie Amber Silmarilion Miękka oprawa, format kieszonkowy, wydanie Amber żałuję, że Silmarillion w takim wydaniu, ale w innym w "mojej" księgarni nie było Hobbita i dzieci Hurina kupię przy innej okazji, już w normalnym formacie, co by pasowało do WP. Te wydania są piękne <3 sam muszę sobie kiedyś kupić... Mam tylko nadzieję, że małżeństwo Frąców podołało i dobrze przetłumaczyło dzieło Mistrza. Tyle dobra za tak niewiele <3
Opublikowano 3 listopada 201410 l Władca liczb Krajewskiego - klasa (chociaż seria z Mockiem chyba lepsza) Zabrałem sie za Najemnika Johna Geddes [emoji106] trochę chaotyczna ale szybko sie czyta
Opublikowano 26 listopada 201410 l Niecałe 40zł. Zapowiada się intrygująco."Krótkie wakacje Dzwoneczka nieomal kończą się tragedią. Gdy wróżka budzi się po wielomiesięcznej śpiączce, odkrywa, że całe życie, jakie znała, to tylko twór podświadomości, a prawda jest… zupełnie inna. Jaką rolę w intrydze odgrywa Cień i sam Piotruś Pan? I gdzie podziali się Chłopcy? Za odpowiedzi na te pytania Dzwoneczek będzie musiała zapłacić wysoką cenę. O ile w ogóle zdąży je poznać...".
Opublikowano 3 grudnia 201410 l Jedną już przeczytałem i polecam (Marvel) teraz zabieram się za drugą.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l "Morfina" była wyśmienita, więc kupiłem "Drach" w ciemno, na gwiazdke ; ]
Opublikowano 14 grudnia 201410 l ja sie nie moge doczekac.. dostane dopiero 24 ;p a czytales Wieczny Grunwald?
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Z książek Twardocha nie czytałem tylko "Obłęd rotmistrza von Egern" i "Tak jest dobrze". IMO "Wieczny Grunwald" to jego najlepsza książka, "Morfina" miejsce drugie.
Opublikowano 14 grudnia 201410 l Szczerze mówiąc, nie zrozumialem za bardzo WG (i często przeskakiwałem strony)- nie jestem cierpliwym wyjadaczem literatury... Takze szacun dla Ciebie, że dałeś radę Ciekawe co po Drachu bedzie. Zbiera dobre recenzje, ale nie pisz mi, cyz jest podobny do Morfiny itd. Chcę sie zaskoczyc. troche offtop sie zrobił, więc dodam, że zakupiłem też całą sagę o Wiedźminie jakis czas temu oraz Zlodziejke Ksiazek dla mamy.