Plamek 273 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Dzisiaj byłem w Empiku w celu zakupu całej sagi wiedźmina.. nie było ANI jednej części. To kupiłem 2 Jacka Piekary.. kolekcja już kompletna :3 Mianowicie:- Łowcy Dusz (czytałem kiedyś, była to pierwsza książka Piekary którą przeczytałem, ale pożyczona) i Szubienicznik bardzo zadowolony z zakupu jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza
piecia997 39 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 W empiku za Wiedźmina to ci wyjdzie 4 dychy za 1 tom (albo i parę zł więcej, bo to jakieś nowe wydanie). W internetowych księgarniach są po 3 dyszki. Albo możesz się skusić na wydanie kolekcjonerskie, ale jest piekielnie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lati 23 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 (edytowane) Jeden nowy tom Wiedźmina stoi w epiku po 44,90. Jak dla mnie lekkie przegięcie, ale że nigdy nie miałem własnych egzemplarzy to rzuciłem się na wszystkie 8 tomów (Sezon Burz też się w to zalicza, w końcu te nowe wydania są po to żeby się z nią komponowały) tego właśnie wydania na allegro za niecałe 240. Edytowane 1 Marca 2015 przez Lati Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Mam podobne wydanie tylko że czarne. Fajnie się na półce prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Wiedźmin tylko w tej formie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Lati 23 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Też początkowo chciałem taką, ale teraz jest już prawie niemożliwa do zdobycia. ; / Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Myślę, że jeśli przeszedłbyś się do biblioteki miejskiej to znajdziesz tam to wydanie. Zostaje tylko kwestia wypożyczenia wszystkiego i ,,zgubienia" Cytuj Odnośnik do komentarza
Lati 23 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Pewnie byłoby to nawet opłacalne, ale moje dobre sumienie by mi na to nie pozwoliło... Nie no... Dobra... nie pomyślałem o tym. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Myślę, że jeśli przeszedłbyś się do biblioteki miejskiej to znajdziesz tam to wydanie. Zostaje tylko kwestia wypożyczenia wszystkiego i ,,zgubienia" no ładnie, cebula wyszła z worka ;p Mi sie udało odkupic od forumowicza pełen pakiet, wydanie supernowa z"okazji" Wiedźmina 2. Cena była bardzo atrakcyjna, więc grzechem było nie brać. A biała seria w dobrym stanie kosztowałaby mnie 2-3x więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 ja mam takie : A takie jak szaden podał to na allegro stoją ok 200 zł za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza
selene 3 367 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Moje ostatnie zakupy: Póki co przeczytane Gry losowe (kupa, nie polecam) oraz Przyjdzie Mordor i nas zje (polecam). Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Kupiłem Drive i Kierowce w media markt za odpowiednio 4 i 6 zl:-) Oraz Futu.re Gluchovskiego ma co jestem nagrzany Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 "Drive" i "Kierowce"? co to za książki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 http://lubimyczytac.pl/ksiazka/129208/drivehttp://lubimyczytac.pl/ksiazka/144212/kierowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 super, myślałem, że "drive" jest tylko w jezyku ang. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Pomimo, że opinie są mocno sprzeczne to dam szanse książce. Zwlaszcza, że ojętościowo jest skromnie i w cenie dużej tortilli :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 jak będziesz miał chwile to później podziel sie opinią Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Tutaj dobra, moim zdaniem, recenzja napisana przez Kmiota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Dostałem Gniew na urodziny ale jeszcze nie sprawdzałem, w sumie to nie wiem czego zbytnio się spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Tu moja mini recka o czesci drugiej: Ziarno Prawdy Książkę zakupiłem do pociągu, aby coś poczytać. Wybrałem w ciemno, strzał okazał sie całkiem celny, moze nie był w samą dziesiątkę, ale tak na 8 oczek. Dobrze się czytało, aczkolwiek nie była to najprostsza lektura, poza głównym wątkiem kryminalnym, sporo dodatkowych treści można było wynieść - jak na przykład nasza kochana polska rzeczywistość, brudy powojenne, antysemityzm. Jeden zgrzyt fabularny się trafił, juz pod koniec. Podsumowując, miło się zaskoczyłem. Jest to II część trylogii o prokuratorze T.Szackim, jak czas pozwoli to sprawdzę pozostałe dwie. 4+/6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Sprawdzam dlaczego Kosiński nie był wydawany w Polsce przez tyle lat. Sprawdzam co znaczyło total gore fest pół wieku temu. I póki co jestem wręcz oburzony, że ta kniga nie została zekranizowana. Widziałbym tu rękę Pasoliniego czy współcześnie oczywiście Smarzowskiego <3 Edytowane 25 Września 2015 przez Wiolku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Kosiński to postać kontrowersyjna, już widzę (pipi)burze po samej próbie ekranizacji "Malowanego Ptaka" u nas, a co dopiero po skończeniu kręcenia i puszczenia w dystrybucję.Sam Kosiński przez lata cenzury, to trochę zapomniany u nas pisarz, zresztą podobnie jak Styron, który przez "Wybór Zofii", naraził się u nas w podobnym stopniu. Denerwuje mnie też, że tylu ciekawych (i wybitnych) pisarzy nie może doczekać się wznowień u nas ( heloł "Gravity's Rainbow" i 300-400 zł na aukcjach za polską wersję). Z drugiej strony nie ma się co dziwić, ludzie w Polsce w zasadzie nie czytają książek Edytowane 27 Września 2015 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 I tak jak pisałeś - są niestety konserwatywny i nie potrafią zrozumieć, że coś może być surrealistyczną wizją. Piję do przytoczonej wyżej książki. Fakt, jest bardzo brutalna, ale takie wtedy były czasy, szczególnie na Galicji. Komunistyczni, zażarci polacy widzieli tam w czasie wojny dobrych, trochę zacofanych ludzi, a ja wierzę bardziej w wizję Kosińskiego. DZICZ. Zobaczymy co będzie dalej. Jestem dopiero koło setnej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Debiucik w końcu ujrzał światło dzienne. Zobaczymy, czy równie dobry jak reszta twórczości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi