Skocz do zawartości

-==Pochwalcie się :)==-

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieciaki ostatnio mnie strasznie męczyły o "bajkę na dobranoc", jako że mam już serdecznie dość klasycznych legend, bajek i baśni (rzyg...), kupiłem na kindla "Bajki robotów" Lema. I wiecie co, to przeszło, codziennie przed snem czytam jedną im i sobie. Chyba "Dzienniki gwiazdowe" bądź "Opowieści pilota Pirxa" pójdą jako kolejne.

Opublikowano

Dzieciaki ostatnio mnie strasznie męczyły o "bajkę na dobranoc", jako że mam już serdecznie dość klasycznych legend, bajek i baśni (rzyg...), kupiłem na kindla "Bajki robotów" Lema. I wiecie co, to przeszło, codziennie przed snem czytam jedną im i sobie. Chyba "Dzienniki gwiazdowe" bądź "Opowieści pilota Pirxa" pójdą jako kolejne.

"Wroniec" Dukaja też jest fajny. Jedna historia.
Opublikowano

Dostałem wczoraj 4 tom Pana Lodowego Ogrodu :fsg: BOŻE JAKIE TO GRUBE :obama:

165943_pan-lodowego-ogrodu-4_pb_513.jpg

Meh... Jakoś zmęczyłem I tom i żadnego więcej nie chcę przeczytać. Dla mnie to jakieś takie nijakie.

Opublikowano

Jak ci się nie podobało, przekonywać nie będę. Gdyby wszyscy mieli taki sam gust, moglibyśmy zapomieć o różnorodności :)

Ogólnie uwielbiam, fantasy, sci-fi, ale połączenie tego w tej książce mi nie zagrało.

Opublikowano

Jak ci się nie podobało, przekonywać nie będę. Gdyby wszyscy mieli taki sam gust, moglibyśmy zapomieć o różnorodności :)

Świetnie powiedziane :fsg: gdyby tylko tak wszyscy ludzie myśleli :banderas:

• Plusik 1
  • Minusik 1
Opublikowano

20160210_190625_2.jpg

Najnowszy zakup. Pamiętam swego czasu jaka była szajba na starym forum CDP RED gdy pojawiały się spekulacje na temat ich drugiej gry. To był murowany kandydat na grę. Okazało się jednak, że robią Cyberpunk.

• Plusik 1
Opublikowano

A co Rozi, Deleuze, Barthes i Barth już przerobieni? Nie oszukujmy się, w czasach gdy nikt prawie nie czyta, dobrze, że chociaż takie tytuły ktoś bierze do ręki, zresztą można gorzej trafić niż z Grzędowiczem, polska fantastyka jest pełna pułapek :v  (Empiki i inne Matrasy też).

Karny "K" zresztą należy się ogólnej promocji kultury i czytania w naszym kraju, bo później takie kwiatki jak to sprzedają się bardzo dobrze (tak zwana literatura ameb) :

2aihabc.jpg

Opublikowano

Fantastyka kojarzy mi się głównie z kolegą studentem historii i jego kolegami. Tam każdy to czyta i bawi się w wikingów.

No niestety u nas to powszechne. I jeszcze na informatyce. Czyli się zgadza.

Opublikowano

Przeczytałem po raz pierwszy Lalkę. Ciekawe zderzenie romantyzmu z pozytywizmem, z którego żadna z tych ideologii, wydaje się, nie wychodzi zwycięsko. Na pewno sięgnę też do innych dzieł Prusa.

Zacząłem teraz Sowę, córkę Piekarza Hłaski. A niedługo przyjdzie do mnie Nowy, wspaniały świat Huxleya.

• Plusik 1
Opublikowano

Z okazji dnia darmowej dostawy dziś na Matrasie wziołech:

poe-opowiesci_milosne_groteski_i_makabre

Jest to jeden z trzech tomów; istnieje zbiorcze wydanie, ale jednak trzy książki fajniej wyglądają na półce xd

wendigo-i-inne-upiory-b-iext4294476.jpg

Lovecraft mnie tak wciągnął w literaturę grozy, że pochłaniam ją niczym shoggothy, a do tego sam Howard chwalił Algernona, że jest jednym z lepszych.

No i wspominane już Grzyby
grzyby_z_yuggoth_i_inne.jpg

Zdjoncia będą, jak towar dojdzie do mnie.