michal 558 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Rozaliusz, polecam serdecznie tą knigę! A masz wydanie z 2008? Lolku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Ja mam jeszcze rękopis Celine'a z 1932 w zeszycie w kratkę z kiosku i co kur.wa łyso? Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wiem Radku, jeszcze chciałbym W drodze Kerouaca (na Allegro prawie po stówce, jeszcze w brzydkich, filmowych okładkach). No i zapytałem wczoraj na fanpejdżu Wydawnictwa Albatros, czy będzie reedycja Tęczy Grawitacji XDDD Pytałem o to samo w zeszłym roku, liczyłem że jednak coś się zmieni. Pozostanie albo upolowanie wersji pl za dużo pinionszków albo oryginał. Co do Kerouaca to mam tą z brzydką okładką, nie wiedziałem że teraz taka cenna. Xd Rozaliusz, polecam serdecznie tą knigę! A masz wydanie z 2008? Lolku mam to co Rozalia pokazał wyżej i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Na tym polega twoj problem - nie narzekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 @RoziPytanie na fanpage'u jednak mija się z celem trochę, chociaż w tym przypadku naprawdę na nowe wydanie raczej nie ma co liczyć, generalnie nie opłaca się. Licencja na poprzednie droga, zlecenie nowego w sumie jeszcze trudniejsze.Jak kiedyś usłyszę w branży jakieś plotki a propos takowej próby, to na pewno się podzielę na forumku.Co do Kerouaca. to rzeczywiście szybko cena poszła w górę, swój egzemplarz za 10 zł kupiłem :v Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Ale takie Vineland wydali. Czy koszta licencji się różnią, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Vineland to inny, dużo mniejszy kaliber powieści jednak, tłumaczenie łatwiejsze i mniej arkuszy, stawka dla tłumacza inna. Sudoł Tęczę Grawitacji zrobił prawie hobbistycznie i ambicjonalnie, nie zarobił na tym, więc kupno licencji od niego nie będzie możliwe po stawce za jaką się pierwotnie podjął.Fun Fact: przed 2001 były przymiarki i pierwsze próby, ale jak w latach 90' oceniał to Piotr Siemion na łamach bruLionu, w adnotacji do przetłumaczonego kawałka: "Czy ktoś z Czytelników przypadkiem nie dysponuje sumą siedemdziesięciu tysięcy dolarów na wydanie >Tęczy grawitacji< po polsku?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 czyta sie przyjemnie, mega szybko Zabawne, mam kompletnie odwrotnie. A raczej miałem, gdy się za nią zabrałem parę lat temu... Teraz średnio z czasem na czytanie dla przyjemności. Ksiazka ma jak dla mnie jedna olbrzymia wade. Niemalze brak w niej opisow postaci, miejsc czy budowania atmosfery/swiata opisami. Gdyby nie znajomosc serialu to pewnie sporo postaci i wydarzen wydawaloby mi sie nijakich. Tak to bawilem sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Jeden z najlepszych zakupów ostatnich 5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Czytałeś może jego książkę o Czang Kaj-szeku? Świetna lektura, ma chyba z 800 czy 900 stron i to niby typowo historyczna książka, ale wciąga lepiej jak niejedna dobra powieść. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Nie jeszcze nie czytalem, ale po przeczytaniu ledwie paru stron mam juz zanaczone 4 nazwiska do wyszukania w googlach. Szykuje sie orgia czytania :obama Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 XD 4 kartki przeczytane ale już najlepszy zakup od 5 lat, w innym temacie książki nie czytał ale się pruje o tłumaczenie tytułu. Michał zastanów się nad sobą chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 jeśli nie potrafisz dedukować to nie mój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 zaje/bista ta Twoja dedukcja, tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Kolejny Buk do kolekcji. Tym razem poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) zapasy na zimę, miały wpaść jeszcze dwie/trzy ale poczekają edit nie wiem czemu głupi tinipic obraca zdj Edytowane 7 Października 2016 przez _K_ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Szanuję. Uległość i Pynchony muszę sam zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Wrocław w Mocku jak zwykle siedliskiem najgorszych patologii. Piękne wydanie Poe wydawnictwa Vesper w przekładzie Macieja Płazy z dumą dołącza do dwóch tomów Lovecrafta. Piękne wydanie, jak zwykle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Mock podobno prequel więc może być grubo, czytałem chyba trzy historie z cyklu i im dalej w las tym gorzej było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Łyknąłem wszystkie powieści Krajewskiego, więc moja opinia może nie być obiektywna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 @KovalNo, polecenie na coś się jednak przydało! Nieśmiało zareklamuję też nadchodzące książki-wydarzenia: za momencik premierę ma pierwszy George Saunders po polsku - dla fanów Pynchona to mus, za 3 tygodnie zeszłoroczny Booker, kolejna książka nieprzekładalna, zawierająca w oryginale mnóstwo dialektów, gwar i slangu, przyprószona mnogością postaci i arcyciekawym pomysłem - Marlon James i Krótka historia siedmiu zabójstw. Na koniec nie tak dawna premiera kolejnego Fostera Wallace'a czyli rewelacyjny zbiór esejów: Rzekomo fajna rzecz której nigdy więcej nie zrobię - sam miód dla fanów jego twórczości (i najładniejszy pojazd po Lynchu w historii współczesnej literatury), ale i masa prześwietnych tekstów o kulturze i nie tylko.*A to tylko ułamek (subiektywny) z jak zwykle gorącego sezonu jesiennego*poza tym trzeba kupować, Infinite Jest jest "blisko". Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Na temat Banville'a dalej mi nie odpisałeś xD @KovalNo, polecenie na coś się jednak przydało! Nieśmiało zareklamuję też nadchodzące książki-wydarzenia: za momencik premierę ma pierwszy George Saunders po polsku - dla fanów Pynchona to mus, za 3 tygodnie zeszłoroczny Booker tytuły książek? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Stawiam, że 10 Grudnia Saundersa, a zeszłorocznego Bookera Ci wymienił Hendrix już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 @KovalRzeczywiście xD Na forum kilka razy polecałem Nieskończoności, więc pewnie pomyślałem, że i tobie odpisałem, na usprawiedliwienie dodam, że byłem w rozjazdach akurat i w Łodzi dopadła mnie choroba.Nie napisałem tytułu u Saundersa, no bo nie ma specjalnie wyboru u niego, oczwyście chodzi o tytuł wspomniany przez Roziego. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) No to parę nowych rzeczy: "Republikę Piratów" bodajże Dee polecił i wtedy się zorientowałem jak bardzo mi było coś takiego potrzebne. Poszedłem sobie pewnego dnia do jakiejś taniej książki i voila, była tam, zafoliowana, z obwolutą, nawet nie byłem pewien czy oczekiwać jej tam, no ale mam za 19zł. W tym samym sklepie znalazłem ten albumik Gigera, reprodukcje są dobrej jakości, można kontemplować idee wizjonera w rysunku 6 krasnoludków rżnących (prawdopodobnie) Śnieżkę. A pozostałe z nieprzeczytane.pl- staram się oduczyć matkę od empiku i coś tam zamawiam przy okazji. Teraz doszedł Illidan do kolekcji WoWa oraz coś, co liczyłem, że będzie trochę poważniejszą książką, no ale i tak fajny nabytek z w miarę fajną grafiką i bogatą bibliografią. A przy okazji w empiku zobaczyłem nowe wydawnictwo- zbiór powieści Franka Herberta Oj, jak znajdę trochę czasu... Edytowane 8 Października 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi