Rayos 3 170 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Bardzo lekko pisze, nie wiem co jest złego w niej poza tym, że nie jest to lektura wyższych poziomów Velius, może mi przyslali od razu wszystkie 9 bo ja za pobraniem wziąłem prenumerate? Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Ja tez wzialem za pobraniem wiec nie wiem czego tak robia. Ciekawe czy dostane te bonusy co tam sa Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Literatura gatunkowa, a fantastyka w szczególności, jest zalewana bardzo słabymi autorami, którzy nie potrafią pisać, Trudi zaliczam do ich czołówki, absolutnej. To typ pisania, którego w całej rozciągłości nie cierpię, stylistyka (tłumacz swoje robi, w oryginale jest JESZCZE gorzej), słaby warsztat literacki, sztampa, brak pomysłów, absolutna miałkość i brak samoświadomości autorskiej. Literatura pulpowa zwykle jest chociaż szczera.No nic, mogę utyskiwać, ale się sprzedaje. Każdy kraj ma swoją Michalak, my mamy dwie, jedną z importu :v 3 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Ja tez wzialem za pobraniem wiec nie wiem czego tak robia. Ciekawe czy dostane te bonusy co tam sa Nie. bonusy były dawane tylko do zamówień złożonych do któregoś tam lipca, pytałem się zanim mi wysłali książki :/ Podobnież "To" dawane jest w bonusie tylko przy płatności z góry za całą kolekcje. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Mi powiedzieli ze "To" dawane jest każdemu a bonusy jak sie nie skoncza to tez dostane Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 wtf... Jak dostaniesz to i bonusy to wysle im reklamacje. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 (edytowane) Zakupy z niedawnej promocji na Arosie. Totalny miszmasz - część do kształcenia się, część do rozrywki. Jak ktoś ceni sobie ładne wydania Hobbita, to mocno polecam wersję w twardej okładce od Iskier. Na żywo wygląda rewelacyjnie. Edytowane 27 września 2017 przez columbo 4 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 (edytowane) @Hendrix: Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Przeczytałem raz, więcej nie mam zamiaru. Jakbym czytał dawne bravo sport, mniej więcej taki poziom literatury. Edytowane 27 września 2017 przez ireniqs Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 no tak jak mówiłem - nie jest to literatura najwyższych lotów, ale czyta się przynajmniej lekko i szybko, taki popcorniak książkowy Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Brat mi przywiózł autograf Cholewy, bo w tym roku nie mogłem być na Coperniconie. Mam jeszcze jeden podpis na Gambicie, a planuję mieć go w każdym tomie. Co najlepsze brat wraz z kumplem wygrali możliwość pójścia z Cholewą i z jego starym na piwo z jeszcze trzema innymi osobami :D masakra, żałuję, że nie miałem nawet możliwości w tym roku. Wiadomo, że młody Cholewa jest mega fanem Aliens i podczas rozmowy z bratem zdradził mu, że w starych czasach jak nie mógł oglądać Aliens to miał cały film skonwertowany na mp3 i słuchał go, w tle coś tam robiąc XD masakra a myślałem, że to ja mam pier.dolca na tym punkcie. Spotkanie było w luźnej atmosferze przy jednym stoliku. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Co masz do Chinczyków? Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 29 września 2017 Opublikowano 29 września 2017 Nie sposob ich polubic, chociaz... Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 października 2017 Opublikowano 1 października 2017 Czy warto przeczytać? Warto, jeśli interesuje Cię tematyka militarna i psychologiczna. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 7 października 2017 Opublikowano 7 października 2017 Robię porządki na półkach, więc była mała okazja do zdjęcia - gdzieś tak 1/4 zakupów z ostatniego roku - załapały się głównie moje ulubione książki, młodzież z Granty i uzupełnienia, byłby drugi David Foster Wallace, ale gdzieś się w domu zapodział. Dominuje oczywiście beletrystyka. Co raz więcej kupuję w formie e-booków, teraz wygląda to: 60% papier, 40% reszta. 7 Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 9 października 2017 Opublikowano 9 października 2017 Nareszcie ostatnia część tego cyklu Zafona. Już się bałem, że nigdy nie wyjdzie: 2 Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 10 października 2017 Opublikowano 10 października 2017 (edytowane) Czy Ślepowidzenie jest naprawdę takie dobre? Czy to kolejny forumkowy fałszywy mesjasz? Coehlo s-f? Pytam bo brat ma niedługo urodziny i zastanawiam się co mu wybrać. Ślepowidzenie czy Hyperiona. Sporo tego czyta i na pewno pozna się na s-f gdzie jest przerost formy nad treścią, dlatego wybrałbym coś dobrego. Hel3, Głębie, Pana Lodowego Ogrodu, Grę o Tron, Cholewe czytał. edit. poyebałem tematy. Edytowane 10 października 2017 przez Plugawy Cytuj
Boomcio 4 050 Opublikowano 10 października 2017 Opublikowano 10 października 2017 Ślepowidzenie, to wg mnie hard sci-fi. Naprawdę trudna w odbiorze proza (nie umywa się do Dukaja w sensie skomplikowania), ale jednak wymaga skupienia. Poza tym masa super patentów ( całkiem odmienne spojrzenie na wampiryzm ). Atmosfera tajemnicy i przestrzeni kosmicznej. Dla mnie mocne 9-/10. Polecam , szczególnie osobom w temacie s/f. 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Czy Ślepowidzenie jest naprawdę takie dobre? Czy to kolejny forumkowy fałszywy mesjasz? Coehlo s-f? Pytam bo brat ma niedługo urodziny i zastanawiam się co mu wybrać. Ślepowidzenie czy Hyperiona. Sporo tego czyta i na pewno pozna się na s-f gdzie jest przerost formy nad treścią, dlatego wybrałbym coś dobrego. Hel3, Głębie, Pana Lodowego Ogrodu, Grę o Tron, Cholewe czytał. edit. poyebałem tematy. Ślepowidzenie jest naprawdę dobre, ale nie wiem czy przypasuje do końca, bo: Sporo tego czyta i na pewno pozna się na s-f gdzie jest przerost formy nad treścią, dlatego wybrałbym coś dobrego. Hel3, Głębie, Pana Lodowego Ogrodu, Cholewe czytał. - taki Hel3, to jedna z najgorszych książek w polskiej(i nie tylko!) historii s-f, więc albo tolerancję ma mocną, albo po prostu lubi polską fantastykę, a Ślepowidzenie czy Hyperion (ten już w ogóle), to jednak trochę bardziej ambitne pozycje. Damn, ciężko mi przychodzi utrzymywanie neutralnego języka przy polskiej fantastyce :| 1 Cytuj
mugen 1 954 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Dla mnie Ślepowidzenie to mesjasz sajens fikszyn, serdecznie polecam, ale trzeba pamiętać, że to nie rozrywkowe czytadło o space marines, a wyśmienita zabawa teoriami naukowymi. Nie każdemu podejdzie. 1 Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 11 października 2017 Opublikowano 11 października 2017 Mata po plusie. Oprócz książki z jego listy, wziąłem Ślepowidzenie, zakładam, że mu się spodoba. Po opisie mnie zaciekawiło, więc też pewnie przeczytam. Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Też mnie zainteresowało, jak już stanę do końca na nogi, to się przejdę do łempiku. Cytuj
wiki1993 539 Opublikowano 12 października 2017 Opublikowano 12 października 2017 Ślepowidzenie zaje.biste, ale Echopraksja już mi średnio podeszła. Czytał ktoś wcześniejsze dzieło Wattsa, Trylogię Ryfterów? Warto? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 28 października 2017 Opublikowano 28 października 2017 Takie tam z targow ksiazki, od dawna sie zbieralem zeby przeczytac tego balasa i w koncu nadszedl czas. Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 4 listopada 2017 Opublikowano 4 listopada 2017 Polecam i to bardzo, nawet jak się nie jest fanem wspinaczki górskiej. Świetnie się to czyta, autorzy baaardzo się przyłożyli i widać, że poświecili mnóstwo czasu na zbieranie materiałów. Książka zawiera opisy wypraw na wszystkie 8-tysięczniki, dokładnie opisujące przygotowania, jak i same wejścia na szczyty, do tego wzbogacona o liczne ilustracje. Zawiera momenty zabawne (opisane są perypetie związane z PRL jak i przygotowania do wypraw), jak i smutne (dużo osób ginie w tej książce, co ma oczywiście odzwierciedlenie we faktach). Zdecydowanie mój TOP przeczytanych książek. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi