Opublikowano 11 stycznia 20196 l W dniu 11.01.2019 o 13:48, Wiolku napisał(a): jeszcze dodatkowo dostałem własną pieczęć do oznaczania książek po ki ch.uj? :f
Opublikowano 12 stycznia 20196 l @tukan no, żeby elegancko było oznaczone, że to moja książka (i Żony ), jakby ktoś za długo ją trzymał pożyczona na półeczce. Taki bajer, ale imo fajny.
Opublikowano 4 lutego 20196 l Ten rok zaczynam tak: ps. może by zmienić nazwę tematu na 'zakupy książkowe'?
Opublikowano 4 lutego 20196 l @tukan powodzenia, książka piękna, ale czasami bardzo trudna i usypiająca. Czytałem ją chyba kilka miesięcy.
Opublikowano 5 lutego 20196 l Jestem mniej więcej w połowie. Jedna z tych książek, gdzie zastanawiam się jakim cudem ja tego wcześniej nie przeczytałem. Do tego jest to również dla mnie tytuł, które precyzyjnie wysławia koncepty i problemy, które w niesprecyzowanej formie miałem w swojej głowie i nie byłem ich w stanie bezpośrednio wyrazić. Polecam książkę tym, którzy nie lubią ułudy panującej w życiu społecznym i chcą poznać narzędzia językowe by o tym problemie mówić. Nie polecam nielewicującym, bo Społeczeństwo Spektaklu jest książką mieszczącą się w ramach ekonomii radykalnej (w znaczeniu, że marksistowskiej). To samo, tylko że opisane przystępniejszym językiem i na konkretnych przykładach:
Opublikowano 25 lutego 20196 l wpadło parę prezentów z polski W dniu 4.02.2019 o 19:22, Wiolku napisał(a): @tukan powodzenia, książka piękna, ale czasami bardzo trudna i usypiająca. Czytałem ją chyba kilka miesięcy. Czasami trudna i usypiająca...no tak z 60% zawartości taka jest. Niemniej i tyle czasu nie zajmie bo zacząłem 11 lutego i zaraz pęknie, zostało raptem 70str. ale to trzeba na dwa dni rozłożyć co najmniej XD
Opublikowano 3 maja 20195 l Mój skromny debiut w tym temacie. Pierwsze dwie pozycje to tematyka, którą bardzo lubię, czyli powieści dystopijne, w czym utwierdziłem się po przeczytaniu klasyka klasyków czyli „Roku 1984” Orwella, a niedawno także po skończeniu „451 stopni Fahrenheita” Bradbury’ego. A z kolei „Człowiek, który spadł na ziemię” to tytuł, który przewijał mi się kilka razy w tym temacie i stwierdziłem, że chyba musi być dobre Edytowane 3 maja 20195 l przez MYSZa7
Opublikowano 3 maja 20195 l U mnie lecą trzy knigi po kolei, wszystkie autorstwa Chrisa McNaba. Armia Hitlera, Elita Hitlera, Orły Hitlera - trzy rewelacyjne książki rozkładające nazistowskie siły zbrojne na części pierwsze. Wszystkie są bogato ilustrowane i pełne intwresujących zdjęć. Merytorycznie na bardzo wysokim poziomie, zawierają mnóstwo szczegółowych informacji. Jeśli ktoś z Was lubi literaturę historyczno - militarną oraz interesuje się II Wojną Światową to z czystym sumieniem polecam wszystkie trzy części. Jak tylko pojawi się kolejna książka o Kriegsmarine to również dodam ją do kolekcji.
Opublikowano 6 maja 20195 l kolejne pozycje sobie przywiozłem z kraju, przydałoby się zabrać za czytanie bo z ostatniego wrzutu tylko Kerouaca przeczytałem a tak to obes/rane gierki ;/
Opublikowano 18 maja 20195 l W dniu 3.05.2019 o 11:52, MYSZa7 napisał(a): Mój skromny debiut w tym temacie. Pierwsze dwie pozycje to tematyka, którą bardzo lubię, czyli powieści dystopijne, w czym utwierdziłem się po przeczytaniu klasyka klasyków czyli „Roku 1984” Orwella, a niedawno także po skończeniu „451 stopni Fahrenheita” Bradbury’ego. A z kolei „Człowiek, który spadł na ziemię” to tytuł, który przewijał mi się kilka razy w tym temacie i stwierdziłem, że chyba musi być dobre skonczyles juz 30 lat pozniej? polecasz?
Opublikowano 18 maja 20195 l W dniu 18.05.2019 o 13:36, Grzegorzo napisał(a): skonczyles juz 30 lat pozniej? polecasz? kończę człowieka, biorę się za „jedynkę” a później 30 lat, dam znać
Opublikowano 19 maja 20195 l W dniu 18.05.2019 o 15:13, MYSZa7 napisał(a): kończę człowieka, biorę się za „jedynkę” a później 30 lat, dam znać jestem w połowie jedynki to może przed Tobą skoncze xd dzieki