Skocz do zawartości

-==Pochwalcie się :)==-

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Sylvan Wielki napisał(a):

"Coś" ukończyłem za jednym posiedzeniem. Zupełnie jak w przypadku Lovecrafta, zaaplikowałem sobie nocny seans.

Jak ja zazdroszczę... Nigdy w życiu nie przeczytałem żadnej książki za jednym posiedzeniem. To jest u mnie wręcz fizycznie niewykonalne, bo czytam jedną stronę przez półtorej minuty (niestety, powolne tempo, długo - nawet będąc już dorosłym - czytając subwokalizowałem). A że często gęsto czytam cegły mające po kilkaset stron (dla mnie książka 300 stron to dość krótki utwór, a to jest chyba taki książkowy standard w innych gatunkach), to mamy np 800 stron x 1,5 minuty = 1200 minut = 20 godzin czytania.

Ten "Terror", który wrzuciłem powyżej, nadal męczę (gdzieś koło połowy jestem), niestety jest NUDNY ;) Styl jest ok, klimat ma (wiem, że nigdy w życiu bym się nie zdecydował na udział w takiej wyprawie), ale wlecze się niemiłosiernie i w zasadzie nic się tam nie dzieje. Dość monotonna ta literacka podróż.

Opublikowano

Do mnie też idzie, a na razie kolejna pozycja z wydawnictwa Vesper do kolekcji.

PXL_20241123_095706453.thumb.jpg.e85349d6e7f9e35dfa196029e14196be.jpg

Ładna okładka, twarda oprawa, fajne do postawienia na półce, ale do czytania nie bardzo, kilka centymetrów grubości :/

• Plusik 3
Opublikowano
31 minut temu, Hubert249 napisał(a):

@DarkStarJak okładka może mieć kilka centymetrów grubości? Pokaż mnie to. 

Książka, nie okładka. Dokładnie to 7,5cm, bez sensu są takie książki papierowe, ale Vesper nie lubi ebooków :(

Opublikowano
2 godziny temu, DarkStar napisał(a):

Książka, nie okładka. Dokładnie to 7,5cm, bez sensu są takie książki papierowe, ale Vesper nie lubi ebooków :(

E ja tam lubię takie wydania. Przynajmniej czuję, że płacę za produkt premium. A nie takie szmaty jakie wydawało się w Polsce od zawsze. Ale jak widać strategia Vesper przyniosła sukces. 

• This 1
Opublikowano

Pykło! Dwa różne odmienne bieguny tematyczne. Dwie potężne pozycje, no w końcu! Ostatnie książki i komiksy w tym roku. Start zakupowy dopiero w marcu 2025 lub później. Trzeba doczytać to co jest i koniec kropka. XD

20241128_123317.thumb.jpg.6b319bcc478f6530717589de1249800f.jpg

W dniu 23.11.2024 o 12:02, iluck85 napisał(a):

W zakupach growych się pochwaliłem, ale tu też wrzucę pozycję ARHN.

image.thumb.jpeg.bd5e6d6f13114468513339cdd4d63350.jpeg

No to grubo! Arhn i książka?! Hoho! Nieźle. Sama najlepszość na YT w tej branży!

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

IMG_20241129_142100.thumb.jpg.4a2cf24654b5aba565b2771f8ca75176.jpgIMG_20241129_142120.thumb.jpg.8b4015c7b54fb86f98a84274e8b6f1cd.jpg

"Niezwyciężony" otrzymał nowe wydanie z okładką i ilustracjami z gry. Akurat chciałem kupić pudło na ps5 i przypadkiem trafiłem na to cudo. Twarda oprawa, cieszące oko ilustracje, zobaczymy jak z treścią, bo to moja pierwsza pozycja od Lema, ale jestem dobrej myśli, bo sci-fi to mój ulubiony gatunek, a Lem to jeden z bardziej poczytnych autorów, którego książki chciałem nadrobić od dłuższego czasu. 

Edytowane przez Czokosz
  • Plusik 4
Opublikowano

Z tego co wiem to książka wydana na 30lecie wiedźmaka. Ludzie wysyłali opowiadania w ramach konkursu i z najlepszych wyszedł taki zbiór pod patronatem Sapka. Wziąłem bo brakowało mi w kolekcji ;)

• Dzięki 1
Opublikowano
17 godzin temu, Czokosz napisał(a):

zobaczymy jak z treścią, bo to moja pierwsza pozycja od Lema

Myślę, że to dobry wybór, bo mi się bardzo podobało, bardziej niż najpopularniejsza "Solaris". W grę grałem już po przeczytaniu książki i uważam, że to lepsza kolejność, bo gra spoiluje powieść, natomiast w drugą stronę dostajemy fajny dodatek książki :)

A w ogóle to polecam superprodukcję Audioteki jeżeli chodzi o "Niezwyciężonego", fenomenalne słuchowisko z wieloma aktorami, podkładem muzycznym, sfx, itd.

Opublikowano

Znowu Vesper :rolleyes: Znowu nieporęczna cegła

PXL_20241130_102710054_MP.thumb.jpg.373674845d2e193ad9cec701a291e8a9.jpg

I ta nowa książka Adama Sapkowskiego na podstawie serii Gothic

PXL_20241130_102721188.thumb.jpg.3a678019f03278839106ec8a563cccf9.jpg

Cienka taka, miękka, trochę retro wydanie. Lubię te żebrowane okładki z superNOWEJ, są dla mnie lekko nostalgiczne. Czuję się jakbym kupił książkę wydaną 20 lat temu.

• Plusik 4