DarkStar 150 Opublikowano 21 listopada 2024 Opublikowano 21 listopada 2024 Godzinę temu, Sylvan Wielki napisał(a): "Coś" ukończyłem za jednym posiedzeniem. Zupełnie jak w przypadku Lovecrafta, zaaplikowałem sobie nocny seans. Jak ja zazdroszczę... Nigdy w życiu nie przeczytałem żadnej książki za jednym posiedzeniem. To jest u mnie wręcz fizycznie niewykonalne, bo czytam jedną stronę przez półtorej minuty (niestety, powolne tempo, długo - nawet będąc już dorosłym - czytając subwokalizowałem). A że często gęsto czytam cegły mające po kilkaset stron (dla mnie książka 300 stron to dość krótki utwór, a to jest chyba taki książkowy standard w innych gatunkach), to mamy np 800 stron x 1,5 minuty = 1200 minut = 20 godzin czytania. Ten "Terror", który wrzuciłem powyżej, nadal męczę (gdzieś koło połowy jestem), niestety jest NUDNY Styl jest ok, klimat ma (wiem, że nigdy w życiu bym się nie zdecydował na udział w takiej wyprawie), ale wlecze się niemiłosiernie i w zasadzie nic się tam nie dzieje. Dość monotonna ta literacka podróż. Cytuj
iluck85 2 981 Opublikowano 23 listopada 2024 Opublikowano 23 listopada 2024 W zakupach growych się pochwaliłem, ale tu też wrzucę pozycję ARHN. 2 1 Cytuj
DarkStar 150 Opublikowano 23 listopada 2024 Opublikowano 23 listopada 2024 Do mnie też idzie, a na razie kolejna pozycja z wydawnictwa Vesper do kolekcji. Ładna okładka, twarda oprawa, fajne do postawienia na półce, ale do czytania nie bardzo, kilka centymetrów grubości 3 Cytuj
Hubert249 4 286 Opublikowano 24 listopada 2024 Opublikowano 24 listopada 2024 @DarkStarJak okładka może mieć kilka centymetrów grubości? Pokaż mnie to. Cytuj
DarkStar 150 Opublikowano 24 listopada 2024 Opublikowano 24 listopada 2024 31 minut temu, Hubert249 napisał(a): @DarkStarJak okładka może mieć kilka centymetrów grubości? Pokaż mnie to. Książka, nie okładka. Dokładnie to 7,5cm, bez sensu są takie książki papierowe, ale Vesper nie lubi ebooków Cytuj
Hubert249 4 286 Opublikowano 24 listopada 2024 Opublikowano 24 listopada 2024 2 godziny temu, DarkStar napisał(a): Książka, nie okładka. Dokładnie to 7,5cm, bez sensu są takie książki papierowe, ale Vesper nie lubi ebooków E ja tam lubię takie wydania. Przynajmniej czuję, że płacę za produkt premium. A nie takie szmaty jakie wydawało się w Polsce od zawsze. Ale jak widać strategia Vesper przyniosła sukces. 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 122 Opublikowano 28 listopada 2024 Opublikowano 28 listopada 2024 Pykło! Dwa różne odmienne bieguny tematyczne. Dwie potężne pozycje, no w końcu! Ostatnie książki i komiksy w tym roku. Start zakupowy dopiero w marcu 2025 lub później. Trzeba doczytać to co jest i koniec kropka. XD W dniu 23.11.2024 o 12:02, iluck85 napisał(a): W zakupach growych się pochwaliłem, ale tu też wrzucę pozycję ARHN. No to grubo! Arhn i książka?! Hoho! Nieźle. Sama najlepszość na YT w tej branży! 1 Cytuj
Czokosz 135 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 (edytowane) "Niezwyciężony" otrzymał nowe wydanie z okładką i ilustracjami z gry. Akurat chciałem kupić pudło na ps5 i przypadkiem trafiłem na to cudo. Twarda oprawa, cieszące oko ilustracje, zobaczymy jak z treścią, bo to moja pierwsza pozycja od Lema, ale jestem dobrej myśli, bo sci-fi to mój ulubiony gatunek, a Lem to jeden z bardziej poczytnych autorów, którego książki chciałem nadrobić od dłuższego czasu. Edytowane 29 listopada 2024 przez Czokosz 4 Cytuj
drozdu7 2 904 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Jakiś Marsjanin, zestaw opowiadań i najnowsza broszurka od Andrzeja 6 Cytuj
BRY@N 1 660 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Rozdroże mam w planach ale te Szpony i Kły jakoś całkiem mi umknęły to są opowiadania? Cytuj
drozdu7 2 904 Opublikowano 29 listopada 2024 Opublikowano 29 listopada 2024 Z tego co wiem to książka wydana na 30lecie wiedźmaka. Ludzie wysyłali opowiadania w ramach konkursu i z najlepszych wyszedł taki zbiór pod patronatem Sapka. Wziąłem bo brakowało mi w kolekcji 1 Cytuj
DarkStar 150 Opublikowano 30 listopada 2024 Opublikowano 30 listopada 2024 17 godzin temu, Czokosz napisał(a): zobaczymy jak z treścią, bo to moja pierwsza pozycja od Lema Myślę, że to dobry wybór, bo mi się bardzo podobało, bardziej niż najpopularniejsza "Solaris". W grę grałem już po przeczytaniu książki i uważam, że to lepsza kolejność, bo gra spoiluje powieść, natomiast w drugą stronę dostajemy fajny dodatek książki A w ogóle to polecam superprodukcję Audioteki jeżeli chodzi o "Niezwyciężonego", fenomenalne słuchowisko z wieloma aktorami, podkładem muzycznym, sfx, itd. Cytuj
DarkStar 150 Opublikowano 30 listopada 2024 Opublikowano 30 listopada 2024 Znowu Vesper Znowu nieporęczna cegła I ta nowa książka Adama Sapkowskiego na podstawie serii Gothic Cienka taka, miękka, trochę retro wydanie. Lubię te żebrowane okładki z superNOWEJ, są dla mnie lekko nostalgiczne. Czuję się jakbym kupił książkę wydaną 20 lat temu. 5 Cytuj
iluck85 2 981 Opublikowano 30 listopada 2024 Opublikowano 30 listopada 2024 Nawet kilka książek się uzbierało z tematem gier. Pozbierałem do kupy. 3 1 Cytuj
BRY@N 1 660 Opublikowano 6 grudnia 2024 Opublikowano 6 grudnia 2024 Myślałem, że na święta będę czytał nowego Sandersona ale jak zwykle MAG ma problemy z tłumaczeniem. Na szczęście pan Andrzej uratował sytuacje 3 1 Cytuj
iluck85 2 981 Opublikowano 6 grudnia 2024 Opublikowano 6 grudnia 2024 No i nie pasuję mi ta wersja do mojej kolekcji która dominuję czerwonym kolorem Cytuj
Rozi 705 Opublikowano 17 grudnia 2024 Opublikowano 17 grudnia 2024 Zawsze chciałem mieć tę książkę: 2 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 122 Opublikowano 24 grudnia 2024 Opublikowano 24 grudnia 2024 Tak na chillu. Lekki zakup. Lektury starczy na jakiś czas... plus dodajmy to, co zostało z tego do czytania co kupiło się kiedyś... Łej Panie. W sumie zadowolonko. 1 Cytuj
drozdu7 2 904 Opublikowano 27 grudnia 2024 Opublikowano 27 grudnia 2024 Kogucik w świątecznym prezencie od żony 1 1 Cytuj
Blaise 3 614 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 W dniu 21.11.2024 o 14:04, DarkStar napisał(a): Jak ja zazdroszczę... Nigdy w życiu nie przeczytałem żadnej książki za jednym posiedzeniem. To jest u mnie wręcz fizycznie niewykonalne, bo czytam jedną stronę przez półtorej minuty (niestety, powolne tempo, długo - nawet będąc już dorosłym - czytając subwokalizowałem). A że często gęsto czytam cegły mające po kilkaset stron (dla mnie książka 300 stron to dość krótki utwór, a to jest chyba taki książkowy standard w innych gatunkach), to mamy np 800 stron x 1,5 minuty = 1200 minut = 20 godzin czytania. Ten "Terror", który wrzuciłem powyżej, nadal męczę (gdzieś koło połowy jestem), niestety jest NUDNY Styl jest ok, klimat ma (wiem, że nigdy w życiu bym się nie zdecydował na udział w takiej wyprawie), ale wlecze się niemiłosiernie i w zasadzie nic się tam nie dzieje. Dość monotonna ta literacka podróż. Sorry, że odkopuję, ale jak to się przekłada w twoim wypadku na zapamiętywanie tekstu? Wolno czytając pamietasz długo i lepiej fabułę? Cytuj
DarkStar 150 Opublikowano 28 grudnia 2024 Opublikowano 28 grudnia 2024 (edytowane) Na pewno nie Czytam wolno, ale przynajmniej szybko zapominam. Edytowane 28 grudnia 2024 przez DarkStar Cytuj
ginn 822 Opublikowano 29 grudnia 2024 Opublikowano 29 grudnia 2024 (edytowane) Ostatnie zakupy, coś już przeczytane, coś ruszone. Jakiś czas już będzie jak wzięło mnie na nowo ze zbieranie książek. Lubię czytać na Kindlu i nadal to robię, ale still...książka na półce bije wszystko. Dodatkowo odświeżam sobie Pana Lodowego Ogrodu w wersji słuchanej. Kilka lat temu (gdy wychodził 4 tom) byłem w trakcie czytania. Zdążyłem zapomnieć jakie to dobre. Grzędowicz momentami bije Sapka w swoim odjechanym fantasy. W ramach ciekawostki, dzisiaj wygooglowałem, że polskie studio Mighty Koi pracuje nad adaptacją gry. Ma to być rpgowy souls-like. Edytowane 29 grudnia 2024 przez ginn 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi