Gość Rozi Opublikowano 29 lutego 2016 Opublikowano 29 lutego 2016 (to zdjęcie jest wklejone do książki XDDD) PRZEPIĘKNE wydanie. Ogólnie myślałem, że będzie rozmiaru A5, a to jest jak modlitewnik xd Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 10 marca 2016 Opublikowano 10 marca 2016 Też niedawno kupiłem Maggie Cassidy, kończę Podróż do Kresu Nocy i się zabieram za to. Big Sur będę musiał nadrobić. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 10 marca 2016 Opublikowano 10 marca 2016 Wspomnienia palacza istnieją naprawdę. 1 Cytuj
pic3k 130 Opublikowano 12 marca 2016 Opublikowano 12 marca 2016 Zamówiłem autobiografię Kim Gordon,basistki Sonic Youth.Zaje.bista jest ta seria amerykańska wydawnictwa czarne.(Premiera 16 marca) Na tym zdjęciu wygląda trochę jak Szykulska z filmu dziewczyny do wzięcia. 1 Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 24 marca 2016 Opublikowano 24 marca 2016 W zeszłym tygodniu dostałem dwa kolejne tomy z serii Jack Reacher - Ponad Prawem. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Dzicy Detektywi wyrwani za 15 zł Wreszcie naprawiony błąd niezakupienia ich podczas premiery. Nakład szybko poszedł, a mój ówczesny kryzys czytelniczy (czyli zamiast 70-ciu, 10 książek na rok) sprawił, że ominął mnie bum na Roberto Bolano. Teraz trochę nadrobię, tym bardziej, że z ostatnią paczką zamawianych powieści przyszła Literatura faszystowska w obu Amerykach, a w kolejnej pewnie dojdą opowiadania.Zwłoka długo trwała, zważywszy na pewien szczegół - lubiłem jego poezję. Cóż, dokończę eseje Borgesa i pewnie od razu pójdą w ruch obydwie ww. utwory literackie. Cytuj
McDrive 3 097 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Opublikowano 21 kwietnia 2016 Wreszcie dorwałem się do tych artbooków: Cytuj
Plugawy 3 684 Opublikowano 23 kwietnia 2016 Opublikowano 23 kwietnia 2016 Niezly prezent dla corki. Cytuj
vAHeR 52 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Opublikowano 28 kwietnia 2016 Kupiłem dzisiaj na Kindla " Pożar" oraz " Stop prawa" Brandona Sandersona Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 maja 2016 Opublikowano 19 maja 2016 W sumie nie wrzucałem jeszcze nic na forum, więc pora to zmienić - zakupy książkowe (nie wszystkie) z ostatnich 3 miesięcy Zdjęcia średniej jakości, robione już wysłużonym S2, więc bez szału. 3 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 DeLillo i Nabokov przeczytani? Jaka opinia? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 (edytowane) Nabokov kupiony, bo chciałem mieć wydanie Muzy - tak to już dawno przeczytany (Delillo podobna sprawa, chcę mieć wszystko od Noir Sur Blanc).Blady ogień to obok Lolity najlepsza powieść Vladimira, a zabawy z post modernizmem jeszcze bardziej uskuteczniane (fabuła tej książki to 1000 wersowy poemat okraszony przypisami). Rzecz esencjonalna. Zbiór opowiadań też warto mieć, jest tu wszystko co tworzył po wyjedzie do Ameryki (i później Szwajcarii) - oczywiście mowa o short stories, są też rozdziały z nieukończonej powieści Nabokova (mało kto wie, ale nie dokończył jej bo tłumaczył jedną ze swoich książek na francuski - wszystko po to, aby tłumacz zatrudniony przez wydawnictwo mógł zatrzymać pieniądze, mimo nieskończenia przekładu z powodu ciężkiej choroby).W ogóle to wydanie opowiadań - nowe, w twardej oprawie (728 str.) - można dostać za 10 zł (!!!).Delillo - Nazwy to obok Podziemi mój ulubiony Don, ale uprzedzam można się odbić od niego i choć nie dzieli tak obozu fanów jak Punkt Omega, to też nie każdemu się podoba. Charakterystyczne prowadzenie dialogów, wachlarz opisów i jego rozedrgana dokładność pewnie są tu w swoim apogeum. Oczywiście nadal optymizm jest schowany do kieszeni.Mao II również zaliczam do udanych dzieł, bierze w nim na warsztat terroryzm i oddziaływanie mas na jednostkę (i mimo posiadania naturalnych głównych bohaterów, to właśnie owe masy są dla mnie clou całej książki).Żeby nie było, że piszę z pamięci: z wyjątkiem Nazw, wszystkie te książki ostatnio sobie powtarzałem (nie kupuję tyle rzeczy, żeby stały sobie nieruszane na półce :v ) - opinia jest w miarę na świeżo. Edytowane 20 maja 2016 przez Hendrix Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 U mnie Nabokova to tylko Lolita na razie. DeLillo to Punkt Omega [trochę ciężkie], Pies Łańcuchowy i Biały Szum. White Noise to mi trochę zrył banię bo też mam taki wewnętrzny strach przed śmiercią i myślę o tym często. ;/ Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 No Punkt Omega jest dość ciężki - osobiście jestem po środku sporu - choć doceniam próbę Dona, szczególnie narracyjne włączenie sztuki audiowizualnej i masy intertekstualnych nawiązań (już sam tytuł jest jednym) - to jednak całość wydała mi się tylko szkicem powieści, a i jakby samego Dona tutaj mniej (liczbowo pewnie wystawiłbym 5/10).Czekam na Zero K teraz, kusi mnie żeby już po angielsku dorwać, ale chyba poczekam na naszą edycję.A propos Nabokova: koniecznie więc przeczytaj Blady ogień, Pnina (lekka, ale nadal świetnie napisana powieść - oczywiście z drugim dnem, pisana w zasadzie razem z Lolitą: po lekturze polecam porównanie głównych bohaterów), Obronę Łuzyna i Pamięci, Przemów - jak się to spodoba, to można wszystko łyknąć. Choć do ostatnich dzieł mam mieszane uczucia. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 A ja sobie zbieram Chucka: Następni w kolejce Opętani. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 1 czerwca 2016 Opublikowano 1 czerwca 2016 Nareszcie odebralem ostatnie zamowienie. Troche sie tego nazbieralo w 2 miesiace. Czesc juz za mna. W pierwszej kolejnosci zabieram sie za biografie Lovecrafta. 2 Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 5 czerwca 2016 Opublikowano 5 czerwca 2016 Dziś nabyłem kolejne 2 tytuły do mojej kolekcji: Illidana, bo warcraft na zawsze zagościł w serduchu oraz Grimm City Ćwieka, ogólnie lubię polskich autorów ;] Illidan dumnie dołączył do warcraftowego zbioru 2 Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 5 czerwca 2016 Opublikowano 5 czerwca 2016 Chętnie poznam opinię o tym Illidanie, bo to ma ulubiona postać z trójki i jego historia bardzo mnie ciekawi, a z drugiej strony oceny tej części nie zachęcają do przeczytania. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 5 czerwca 2016 Opublikowano 5 czerwca 2016 (edytowane) Chętnie poznam opinię o tym Illidanie, bo to ma ulubiona postać z trójki i jego historia bardzo mnie ciekawi, a z drugiej strony oceny tej części nie zachęcają do przeczytania.Przeczytam, to dam znac. Aktualnie jestem na 130 stronie i książka mi sie bardzo podoba. Mam przed oczami czasy TBC i w3 Nie rozumiem tych nieprzychylnych opinii. Dla fanow warcafta imo must have, ponieważ ksiazka przedstawia wiele spraw o których nawet nie miałem pojęcia, a przy tym czyta się ją płynnie, a zarazem przyjemnie. Edytowane 5 czerwca 2016 przez Starh Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 5 czerwca 2016 Opublikowano 5 czerwca 2016 A to ok, jak będę kiedyś na zakupach, to wezmę. Swoją drogą odnośnie Blizzarda i książek- starsze tomy wydane przez ISA osiągają porąbane ceny na allegro, skutecznie zniechęcając kolekcjonerów-amatorów, jednak jeśli chodzi komuś by po prostu mieć historię na papierze, to jest iskra nadziei, wszak jakiś czas temu zostało wydane archiwum Diablo, mające dwie albo trzy stare książki w jednym tomie, istnieje więc szansa, że wydawca pokusi się o wydanie podobnych zbiorów historii z uniwersum Warcrafta. A przynajmniej ja mam taką nadzieję. Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 6 czerwca 2016 Opublikowano 6 czerwca 2016 Ja polecam kiedyś kupić kindla lub inny eczytnik i podciągać to w mobi. Tak wiem, że to lekkie łamanie prawa autorskiego, ale z drugiej strony te książki nie są nawet dostępne na naszym rynku - chorych cen z allegro nie liczę. Tak przeczytałem wladce klanów i wojny starożytnych. Aktualnie poluje na jakies wydanie Arthasa w normalnej cenie. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 (edytowane) Będzie czytane Właśnie zacząłem czytać to samo wydanie. Rewelka krótko mówiąc, ale to akurat każdy chyba wie. Edytowane 8 czerwca 2016 przez ireniqs Cytuj
teddy 6 882 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 Ja nigdy nic lovecrafta nie czytalem. Troche wstyd, chociaz z drugiej strony sporo dobrego przede mna teraz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi