Opublikowano 19 lutego 20178 l Może nie tyle się chwalę co bardziej zachęcam. Bookrage kojarzył mi się z beletrystyką, której ostatnio czytanie przychodzi mi dość trudno, widzę że niesłusznie bo teraz do kupienia książki o Ameryce Łacińskiej. Bardzo dobra okazja do zakupu za niewielkie pieniądze książek w których poruszane są tematy niezbyt popularne na naszym rynku wydawniczym. http://bookrage.org/quickrage Edytowane 19 lutego 20178 l przez xbor
Opublikowano 19 lutego 20178 l Ach bookrage... staram się wspierać co bardziej interesujące inicjatywy, ale później wyskakują mi z kampanią Ćwieka. Nieładnie.
Opublikowano 25 marca 20178 l Mam nadzieję że Metro będzie lepsze od książek np. braci Strugackich, a Gearsy po przeczytaniu 1 tomu nie wydają się złe,wręcz przeciwnie. Edytowane 25 marca 20178 l przez ladygaga
Opublikowano 3 kwietnia 20178 l Tyle dobroci, musi być plusik. Ciekaw jestem od razu opinii po Bladym Ogniu (Nabokov w absolutnie najwyższej formie, uwielbiam) i po duecie od Oe (też uwielbiam), do tego na deser jeszcze Kobo Abe i całkiem zjadliwy Murakami. Świetny wybór książek.
Opublikowano 4 kwietnia 20178 l Mialo byc kontrowersyjnie i antyislamsko, a wyszedl z tego zgrabny (choc nieoryginalny) trakt o kondycji zachodniej cywilizacji. Dla mnie najbardziej interesujaca byla wizja przyszlosci Francji, ktora najprawdopodobniej juz niedlugo stanie sie rzeczywistoscia...
Opublikowano 5 kwietnia 20178 l Troszkę klasyki. Świetne są te wydania od Vesper, z zakładką w środku. Edytowane 5 kwietnia 20178 l przez Rozi
Opublikowano 5 kwietnia 20178 l Ten Frankenstein jest rzeczywiście bardzo fajnie przygotowany i wydany, choć wygląda niepozornie. Klimatyczne ilustracje, fajny dodatkowy KĄTĘT, no i tematyczna zakładka. Szkoda jedynie, że miękka okładka. Polecam.
Opublikowano 24 kwietnia 20177 l "Sexus" Henry Miller, premiera III wydania 27 kwietnia i "Kobiety" Bukowskiego ,książka pojawiła się ostatnio w księgarniach.
Opublikowano 4 maja 20177 l Gaiman bardzo przystępnie przedstawił coś, co mógłbym określić "wstępem do mitologii nordyckiej". Albo raczej "przekrojem przez mitologię nordycką". Ot, mity przedstawione na nowo, po autorsku, w gawędziarskim nastroju. Natomiast zaskakująco mocno podobał mi się Dom z liści i mogę go z czystym sumieniem polecić. Niepokojący i działa na wyobraźnię.
Opublikowano 4 maja 20177 l czekam na opinię o nowym Gaimanie Jak tylko przeczytam może coś napiszę ;) (ale szybko bym się tego nie spodziewał)