Skocz do zawartości

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 299,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

Opublikowano

Może nie tyle się chwalę co bardziej zachęcam. Bookrage kojarzył mi się z beletrystyką, której ostatnio czytanie przychodzi mi dość trudno, widzę że niesłusznie bo teraz do kupienia książki o Ameryce Łacińskiej. Bardzo dobra okazja do zakupu za niewielkie pieniądze książek w których poruszane są tematy niezbyt popularne na naszym rynku wydawniczym.

http://bookrage.org/quickrage

Edytowane przez xbor

Opublikowano

Ach bookrage... staram się wspierać co bardziej interesujące inicjatywy, ale później wyskakują mi z kampanią Ćwieka. Nieładnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

VYF05TF.jpg

Ciekawe, czy się czegoś nowego dowiem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

90cd2bf199c266dd3bc59da2e6672ab6_big.jpg

Mam nadzieję że Metro będzie lepsze od książek np. braci Strugackich, a Gearsy po przeczytaniu 1 tomu nie wydają się złe,wręcz przeciwnie.

Edytowane przez ladygaga

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kilka książek ostatnio wjechało.

7bJBK1F.jpg

Opublikowano

Tyle dobroci, musi być plusik. Ciekaw jestem od razu opinii po Bladym Ogniu (Nabokov w absolutnie najwyższej formie, uwielbiam) i po duecie od Oe (też uwielbiam), do tego na deser jeszcze Kobo Abe i całkiem zjadliwy Murakami.  Świetny wybór książek.

Opublikowano

Ksiazka-okladka.jpg

Mialo byc kontrowersyjnie i antyislamsko, a wyszedl z tego zgrabny (choc nieoryginalny) trakt o kondycji zachodniej cywilizacji. Dla mnie najbardziej interesujaca byla wizja przyszlosci Francji, ktora najprawdopodobniej juz niedlugo stanie sie rzeczywistoscia...

Opublikowano

u5BET7i.jpg

Troszkę klasyki. Świetne są te wydania od Vesper, z zakładką w środku.

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

Ten Frankenstein jest rzeczywiście bardzo fajnie przygotowany i wydany, choć wygląda niepozornie. Klimatyczne ilustracje, fajny dodatkowy KĄTĘT, no i tematyczna zakładka. Szkoda jedynie, że miękka okładka. Polecam.

Opublikowano

Jest jeszcze w twardej, ale ja wole miękkie ze skrzydełkami :cool:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

"Sexus" Henry Miller, premiera III wydania 27 kwietnia

i "Kobiety" Bukowskiego ,książka pojawiła się ostatnio w księgarniach.

Sexus_RGB.jpg

Opublikowano

.

Edytowane przez decoyed

Opublikowano

Gaiman bardzo przystępnie przedstawił coś, co mógłbym określić "wstępem do mitologii nordyckiej". Albo raczej "przekrojem przez mitologię nordycką". Ot, mity przedstawione na nowo, po autorsku, w gawędziarskim nastroju.

Natomiast zaskakująco mocno podobał mi się Dom z liści i mogę go z czystym sumieniem polecić. Niepokojący i działa na wyobraźnię.

Opublikowano

czekam na opinię o nowym Gaimanie

Jak tylko przeczytam może coś napiszę ;) (ale szybko bym się tego nie spodziewał)

Opublikowano

y7sFw5a.jpg

Ponoć dobre, hihi.