Wojtq 793 Opublikowano 11 lipca 2018 Opublikowano 11 lipca 2018 21 godzin temu, Rozi napisał: Nie słyszałeś przedtem o ustaszach? :O Coś słyszałem, ale niewiele o samych zbrodniach. Teraz wiem więcej, a i tak umrę nie dowiedziawszy się wszystkiego. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 18 lipca 2018 Opublikowano 18 lipca 2018 O, daj znać co myślisz po lekturze. Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 19 lipca 2018 Opublikowano 19 lipca 2018 Jak co lato potrzebowałem na czas urlopu czegoś w miarę lekkiego i niezobowiązującego. Kupiłem więc Mitologię Nordycką Gaimana. Trochę się cykałem bo gościu jest Żydem i pisał scenariusze do syfiastych komiksów Marvela ale w sumie Sandman był spoko więc czemu nie... 2 Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Na czas urlopu książkę, którą się łyka w jeden wieczór ;P Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 (edytowane) książki na urlop bo czasem czas odpocząć od gier. A to nie wszystkie jeszcze przyjdą prezenty za typera i druga transza książek w poniedziałek. Poza star carrier i nową serią currie atlantis Rising reszta to kontynuacje już przeze mnie sprawdzonych serii które mam na półce lub uzupełnienie kolekcji o książki które mi zaginęły (dobry zwyczaj nie pożyczaj) Druga seria zdjęć w następnym tygodniu z książkami od @Kmiot Edytowane 20 lipca 2018 przez blantman 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Zdecydowanie najgorszy zestaw książkowy jaki widziałem w tym temacie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 Godzinę temu, Rozi napisał: Zdecydowanie najgorszy zestaw książkowy jaki widziałem w tym temacie. To poczekaj bo może przebije za tydzień Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 3 godziny temu, Okie from Muskogee napisał: Na czas urlopu książkę, którą się łyka w jeden wieczór ;P Mnie gry skutecznie ogłupiły więc przeczytanie takiej JEDNEJ książki zajmie mi całe dwa tygodnie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 20 lipca 2018 Opublikowano 20 lipca 2018 6 minut temu, ornit napisał: Mnie gry skutecznie ogłupiły więc przeczytanie takiej JEDNEJ książki zajmie mi całe dwa tygodnie Fajna książka będziesz zadowolony. Ni są to amerykańscy bogowie ale gaiman daje rade. Sam jestem fanem raczej mitologii greckiej ale trzeba przyznać że w nordyckiej też się działo 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 23 lipca 2018 Opublikowano 23 lipca 2018 ostatnie zakupy chabon nowy reszta z allegro przy czym Pola Londynu trochę styrane ale za 10zł to nie ma co narzekać [wysyłka droższa była xd] 2 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 24 lipca 2018 Opublikowano 24 lipca 2018 Dziękuję @Kmiot za książki. Szczególnie ilion bo teraz zacznę ją czytać. Reszta to zakupy z tego tygodnia. Dwa razy upadły anioł może ktoś chce bo księgarnia się pomyliła i za dużo mi wysłała. Jak coś na pw piszcie 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 25 lipca 2018 Opublikowano 25 lipca 2018 (edytowane) @Rozi @Rozi Zgadzam się co do Vesper, teraz czytam Egzorcystę i książka jest również fajnie wydana. Super okładka, dobry papier i zakładka. Zacząłeś już Na Południe od Brazos? Chciałbym sobie zrobić jakąś podkładkę i podkręcić hype przed RDR2. BTW Wojna Światów tylko 16 zł na Aros.pl myślałem, że takie wydanie będzie droższe. Edytowane 25 lipca 2018 przez chris85 Cytuj
MEVEK 3 497 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Żonki świeże zakupy. Nie wiem, kiedy ona to czyta. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Pewnie wtedy, kiedy Ty tracisz życie na wbijanie tych durnych "platynek' xD A zostało mi jeszcze 4 przejścia + zebranie 250 kryształków i będzie platynka. Tytuł bardzo przyjemny, przyjemna platynka, wymagająca jedynie 76 godzin grindu i czesanie mapy z poradnikiem z YouTube. Ja yebie ale się męczylem, żeby wbić tę platynkę. Ten czwarty boss na poziomie trudności ultra akira sepuku hard, to przegięcie. Ale zebrałem ekipę, zrobiliśmy ustawkę i za czternastym razem wpadł pucharek. Kolejna platynka nr 75. Jubileuszowa. Kurde mogłem wybrać inną grę do tego. Kurde screen mi się zrobił na czarnym tle. A (pipi) kupię japońską wersję za pińcet złotych, bo ma osobny zestaw trofików. xD 5 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Abstrahując od tego, że te czytadła to praktycznie same "popy", choć wiem, "wakacje", "tak lubię", "za dużo mam na głowie, żeby czytać coś innego, tłudnego". Od razu mi się przypomina znajomy, który się chwali, że jest wielkim fanem literatury, molem, a na półce to co powyżej wyłącznie xd Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Wolałbym stracić umiejętność czytania, niż czytać tytuły z ostatnich wrzut (oprócz Radka oczywiście :*). @chris85 nie zacząłem jeszcze, to jest za duża kniga, żeby podchodzić z marszu. Póki co ogarniam mniej obszerne tytuły. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 A ja uważam, że nie do końca ważne jest to, co ktoś czyta (wszakże jego sprawa i zainteresowania) ale że w ogóle czyta. (sam się troche opuściłem w czytaniu, buuuu : ( ) 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Czytam dla przyjemności to co mi się podoba. Powiem tak dla niektórych Nier Automata lub Yakuza są grami roku a dla innych God of War lub Forza. Z książkami jest podobnie. Każdy lubi to co chce. O gustach się nie dyskutuje. Najlepsi są ci co oceniają coś bez przeczytania lub oceniają kogoś przez pryzmat tego co czyta. Mam wiele lektur "obowiązkowych" w robocie których taki rozi czy inny chwalący się tutaj by nawet nie zrozumiał. To są książki które czytam dla przyjemności. P.S. Z książek Tukana czytałem Cormaca (wszystko mam w kolekcji bo mi się autor podoba) i czytałem też Dzicy Detektywi kilka lat temu (ksiażka mnie nie porwała była wręcz średnia) Z ksiażek Roziego wielkiego znawcy czytałem na południe od brazos daaawno temu po obejrzeniu serialu z duvallem i jonsem bo lubie klimaty westernu a i czytałem wiele dobrych książek ( jak i pewnie złych) a w kolekcji mam poza książkami wszystkie dobre westerny filmowe jakie wyszły. Wojne światów czytałem jako dziecko bo łykałem w gimnazjum dużo tytułów klasyki sci fi,fantasy herberta, lema czy innych. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Ej ale ksiązki Martina to naprawdę dobre pozycje, nie wiem czemu się tego czepiać? No chyba dlatego tylko, że stały się popularny u januszy bo serial je wybił. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 27 minut temu, blantman napisał: O gustach się nie dyskutuje. Dalej nie czytam. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 28 minut temu, blantman napisał: O gustach się nie dyskutuje A bzdura Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Ok to inaczej nie narzucajcie swojego gustu chłopaki bo nie jest jedynym prawilnym. Książki które kupiłem nie są złe i kilka z nich to naprawdę dobre historie. Chociażby podlewskiego będe polecał każdemu kto lubi dobre sci fi. Książka wcale nie gorsza a i pewnie dla większości lepsza od wojny światów. Wojna światów to klasyka wiadomo ale obecnie o wiele trudniejsza w odbiorze niż seria Podlewskiego. A Kroniki Czarnej Kompanii to jedna z najlepszych książek fantasy dla mnie na pewno lepsza od chociażby Martina czy Le Guin. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Oczywiście, że o gustach się dyskutuje, ale z krytykowaniem ich to trzeba odrobinę zbastować. Skoro chłop ma ochotę na taką lekturę, to co komu do tego. Przecież nie będzie czytał w celu zaspokojenia wyrafinowanego gustu innych. Zestaw blantmana to również niekoniecznie moja działka, ale nie wypada, bym krytykował, skoro zdarzyło mi się kiedyś przeczytać 50 twarzy Greya. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 26 lipca 2018 Opublikowano 26 lipca 2018 Czy wy macie rozum i godność człowieka żeby tłumaczyć się z książek które kupujecie/czytacie? xD Z tego wrzutu glutmana pewnie bym łykną to expanse czy altered carbon, czy mevkowej żony millenium albo pieśń lodu i ognia ale zwyczajnie nie mam na to czasu. Poza tym po obcowaniu z takimi typami jak Pynchon, Roth, DeLillo, McCarthy reszta literatury wydaje się jakaś taka miałka. ;/ @Rozi mnie ciekawią wszystkie wrzutki i opinie tutaj, często wyhaczam coś dla siebie na teraz albo "na później". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi