Opublikowano 26 lipca 20186 l Kupiłem pod wpływem 4chanowej braci i po kilkudziesięciu stronach bardzo mi się podoba. Ogromna szkoda, że polski wydawca poszedł na łatwiznę i użył nudne zdjęcie ze stock'a i fikuśnej czcionki, które w ogóle nie oddają nastroju książki. Najchętniej przyjąłbym taką: Spoiler Choć ta też jest niezła: Edytowane 26 lipca 20186 l przez Wojtq
Opublikowano 26 lipca 20186 l 56 minut temu, chris85 napisał: No nie wiem. Mi się podoba ta polska okładka. Pewnie sam masz brodę.
Opublikowano 26 lipca 20186 l Tak swoją drogą, to czym różnią się "Bajki robotów" od "Cyberiady" Lema? Bajki mam i nie wiem czy jest sens kupować to drugie?
Opublikowano 26 lipca 20186 l Godzinę temu, Wojtq napisał: Pewnie sam masz brodę. No rejczel xD ale nie aż taką, jak Pan z okładki.
Opublikowano 27 lipca 20186 l Człowiek wraca z wakacji, sprawdza forumek, trafia do ulubionego działu, ale nic się nie zmieniło, Blantman pisze herezje i wrzuca dużo przeciętnej (ekhm) fantastyki. W sumie i jak tu się dziwić, że każdy cRPG mu się podoba :v Trzeba plusiki rozdać, o.
Opublikowano 27 lipca 20186 l 31 minut temu, Hendrix napisał: Człowiek wraca z wakacji, sprawdza forumek, trafia do ulubionego działu, ale nic się nie zmieniło, Blantman pisze herezje i wrzuca dużo przeciętnej (ekhm) fantastyki. W sumie i jak tu się dziwić, że każdy cRPG mu się podoba :v Trzeba plusiki rozdać, o. nie każdy wejdź do tematu octopath
Opublikowano 27 lipca 20186 l 3 minuty temu, blantman napisał: nie każdy wejdź do tematu octopath To nie jest crpg
Opublikowano 27 lipca 20186 l 2 minuty temu, _Be_ napisał: To nie jest crpg no to divinity 1, wasteland i kilka innych się znajdzie . Przyczepiasz sie na siłę :D
Opublikowano 27 lipca 20186 l Jak przyczepiam się na siłę jak Hendrix napisał konkretnie o fantasy, którym gry cRPG są naszpikowane i to ma sens a ty piszesz o jrpg no gdzie tutaj rozum i godność człowieka?
Opublikowano 27 lipca 20186 l 23 minuty temu, _Be_ napisał: Jak przyczepiam się na siłę jak Hendrix napisał konkretnie o fantasy, którym gry cRPG są naszpikowane i to ma sens a ty piszesz o jrpg no gdzie tutaj rozum i godność człowieka? Octopath to gra fantasy tyle że zamiast c masz j przed rpg. Wszystkie 8 historii to stare jak świat motywy fantasy. Ale nie ważne koniec offtopa a ty idź się czepiać kogoś w innym temacie.
Opublikowano 27 lipca 20186 l 7 godzin temu, Hendrix napisał: Człowiek wraca z wakacji, jak już wróciłeś to czekam na jakieś świeże ploteczki z branży
Opublikowano 29 lipca 20186 l Czytał ktoś? Jakoś pod wpływem impulsu wziąłem w biedrze za dyszke. Dlaczego książki są tak blisko kasy
Opublikowano 31 lipca 20186 l Najświeższe zakupy. Cormacka uzupełniłem, może kiedyś się już chwaliłem tymi książkami, nie wiem, ale chyba trzech pozycji mi brakuje (Suttree, Strażnik sadu i To nie jest kraj.., tyle, że to już kiedyś).
Opublikowano 31 lipca 20186 l Jak kiedyś będę miał lepszy telefon, to zrobię zdjęcie, aczkolwiek tam są też książki moich rodziców. Wielu z nich nie widać na tym zdjęciu, a jeszcze drugi regał w moim pokoju, poza tym pełno literatury porozrzucanej po wszystkich pokojach w domu.
Opublikowano 31 lipca 20186 l Jak się już przeprowadzę niebawem, a muszę, i zbiorę wszystko ze starej chałupy i domu rodziców, to chętnie wrzucę zbiór rzeczy wszelakich, które się zbierały te dzieści lat. W sumie nie wiem, z jednej strony ciężar, z drugiej kręci mnie posiadanie własnej biblioteki, szczególnie że niewiele jest tam rzeczy, które sobie odpuściłem. Niemniej, jak wspomniałem na początku, przeprowadzam się niedługo i kwestia zagospodarowania większości ścian w potencjalnym mieszkaniu zaczyna mnie przerastać ;[
Opublikowano 6 sierpnia 20186 l Jarmark Dominikański pozwala wyszperać bardzo interesujące pozycje książkowe. Jeżeli nie przetrwam do końca i pradawni podczas czytania odbiorą mi rozum będę mógł tą książką popełnić rytualne sepuku bo waży tyle co cegła.
Opublikowano 11 sierpnia 20186 l czeka cie ciężka przeprawa, ale jak się przepchniesz przez Neuromancera, to dalej spoko.
Opublikowano 14 sierpnia 20186 l Plany, planami (starczy tych książek na ten moment) a tu takie zakupy niespodziewane. Edytowane 14 sierpnia 20186 l przez Brolly PL