AK-47 214 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Nic ciekawego, ale powoli się nastrajam przed Cyberpunkiem 2077 :) Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 Moja kolekcja fana Twin Peaks została uzupełniona o brakujący element: Cytuj
michal 558 Opublikowano 19 listopada 2020 Opublikowano 19 listopada 2020 (edytowane) https://s8.gifyu.com/images/0BLMkLP---Imgur.jpg Edytowane 21 listopada 2020 przez michal Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Dobra, ostatnie książki w tym roku (oprócz jednej zamówionej w przedsprzedaży, która jeszcze nie doszła XD): Cytuj
AK-47 214 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 Nie wiele w tym miesiącu, ale jednak coś. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 Przy okazji, ten "Ognisty deszcz" to nic innego jak zestaw Ślepowidzenie i Echopraksja. Wspominam o tym, bo sam na spontanie kupiłem i trochę się zdziwiłem w sumie. A jeszcze dziwniejsze jest to, że w sumie od Ślepowidzenia się kiedyś trochę odbiłem (ale coś u Wattsa mnie przyciąga), więc teraz będę miał nie do końca zaplanowaną okazję zrobić drugie podejście. @AK-47 uszkodzona na grzbiecie? Serce krwawi... Cytuj
Boomcio 4 050 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 Watts pisze typowe hard sci-fi, nieco trudne w odbiorze, ale nie jest to poziom pana Dukaja. W tym przypadku nie przebrnąłem, przyzaję się. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 Dukaj chyba jednak bardziej filozof, niż naukowiec, chociaż wiedzy odmówić mu nie można. No i jego "Lód" to mój top 5 książek ever, więc złego słowa nie pozwolę powiedzieć. Natomiast z Wattsem mam ten problem, że on nie potrafi się często pohamować od niepotrzebnego komplikowania i choć pewne rzeczy dałoby się nakreślić prościej i wyjaśnić przystępniej, to on się nie lituje nad czytelnikiem i wali teorie jak z podręczników dla tytanów umysłu. Czytam znowu Ślepowidzenie i taki świeży przykład mi się napatoczył, cytuję: "ich małżeństwo rozkładało się z wykładniczym determinizmem izotopu radioaktywnego". Nawet luźne metafory muszą u Wattsa być naszpikowane naukowymi wtrętami i ma to swój urok, ale też trudno w trakcie lektury odnaleźć chwilę na odsapnięcie, skoro takie sformułowania pojawiają się również w miejscach, gdzie nie są niezbędne i niczemu tak naprawdę nie służą, rzucają jedynie kolejną kłodę niewprawionemu czytelnikowi. Lubię Wattsa, bo stanowi wyzwanie i coś mnie zawsze do niego przyciąga, ale często mam wrażenie, że odpływa i fragmentami to jak czytanie zaawansowanego podręcznika naukowego. 1 Cytuj
AK-47 214 Opublikowano 21 grudnia 2020 Opublikowano 21 grudnia 2020 Przy okazji, ten "Ognisty deszcz" to nic innego jak zestaw Ślepowidzenie i Echopraksja. Wspominam o tym, bo sam na spontanie kupiłem i trochę się zdziwiłem w sumie. A jeszcze dziwniejsze jest to, że w sumie od Ślepowidzenia się kiedyś trochę odbiłem (ale coś u Wattsa mnie przyciąga), więc teraz będę miał nie do końca zaplanowaną okazję zrobić drugie podejście. [mention=67094]AK-47[/mention] uszkodzona na grzbiecie? Serce krwawi...Taka mi już przyszła. Anyway miałem kiedyś na tapecie slepowidzenie, a że wyszły dwie książki w, jednej to postanowiłem wziąć. Dla mnie trudna książka , ciężko się ją czyta. Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 25 grudnia 2020 Opublikowano 25 grudnia 2020 Jak tam Panowie, pod choinką same gierki? 2 Cytuj
tomasz_sromasz 114 Opublikowano 29 grudnia 2020 Opublikowano 29 grudnia 2020 (edytowane) Dorwałem wreszcie. Stówka za tom, ehh Edytowane 29 grudnia 2020 przez tomasz_sromasz 3 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 8 stycznia 2021 Opublikowano 8 stycznia 2021 Chyba trzeba mieć w kolekcji. A i sobie przeczytać ponownie. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 12 stycznia 2021 Opublikowano 12 stycznia 2021 przeczytałeś chociaż jedną z książek które wrzucałeś na przestrzeni ostatnich miesięcy? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 stycznia 2021 Opublikowano 12 stycznia 2021 Tak, Profil Mordercy, Seryjnych morderców II RP i jestem w połowie Hobbita. Książki kolekcjonuję, więc dlatego tyle ich kupuję Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 13 stycznia 2021 Opublikowano 13 stycznia 2021 Z Tolkiena to pamiętam, że "Dzieci Hurina" były całkiem fajne (chyba nawet bardziej mi się podobały, niż Hobbit), ale to z 10 lat temu czytałem, więc może coś zmyślam. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 13 stycznia 2021 Opublikowano 13 stycznia 2021 32 minuty temu, Kmiot napisał: Z Tolkiena to pamiętam, że "Dzieci Hurina" były całkiem fajne (chyba nawet bardziej mi się podobały, niż Hobbit), ale to z 10 lat temu czytałem, więc może coś zmyślam. Czytałem za nastolatka i polecam fajna książka z niezłym zakończeniem. jednak tą książkę o ile dobrze pamiętam kończył jego syn. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 stycznia 2021 Opublikowano 22 stycznia 2021 W końcu przyszedł preorder i w końcu jest pierwsza książka poświęcona w całości Arnoldowi: Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 27 stycznia 2021 Opublikowano 27 stycznia 2021 @KmiotDaj znać jak Abominacja Simmonsa. Przeczytał Terror i mam ochotę na więcej. Cytuj
shinian 629 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 (edytowane) Zakupy ksiażkowe od czerwca 2020: Penguin Clothbound classics: Nieco nowszych angielskich ksiazek: Odrobina polskich: pisarze rosyjscy francuzi & włosi: teologia & nauki społeczne: Edytowane 3 lutego 2021 przez shinian 3 Cytuj
michal 558 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 edytuj jeszcze raz bo nie widac obrazków tylko ciąg liter,znakow itd. Cytuj
Boomcio 4 050 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 4 minuty temu, michal napisał: edytuj jeszcze raz bo nie widac obrazków tylko ciąg liter,znakow itd. Ciiii....Zrobił wrzutę w matrixie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi