II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 stycznia 2009 Opublikowano 9 stycznia 2009 (edytowane) no, no no Zassałem Tolkiena z Empika Hobbit, czyli tam i z powrotem. Edytowane 9 stycznia 2009 przez il capitano Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 Trzy części Lord of The Rings w przekładzie Marii Skibniewskiej. Jadę z zaległościami. Później Silmarillion i będę udobruchany. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 pojechałem po całości zakupiłem pack 11 książek z serii 'Miecz Prawdy' Terry'ego Goodkind'a <-- już je niestety czytałem ale chiałem mieć w kolekcji bo to jedna z moich ukochanych serii No a na teraz do poczytania zakupiłem dwie książki Neil'a Gaiman'a 'Księga Cmentarna' i 'Chłopaki Anonsiego' oraz książkę o buddyjskim przesłaniu 'Las Duncton' William'a Harwood'a <-- genialna opowieść o kretach (brzmi głupio ale takie nie jest;)) Cytuj
HunterX 36 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 'ksiezycowy park' Ellisa Mam ochotę to przeczytać. Lubię Ellisa. Również czaję się na "Księżycowy park". A aktualnie zamówiłem: * F. Scott Fitzgerald "Ciekawy Przypadek Benjamina Buttona" * F. Scott Fitzgerald "Wielki Gatsby" * H. P. Lovecraft "Zew Cthulhu" Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Scott Smith - "Ruiny". za 17zl kiedy w sklepach idzie po 30zl ;] Cytuj
marjano 161 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Dobre to? Film strasznie cienki, a brat kupil i go wysmialem. Z tylu jest napisane, ze King o malo nie wyskoczyl z kapci po przeczytaniu. Tak sie bał!. Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Najlepsza powiesc z gatunku horroru ostatniego dziesieciolecia! RUINY to jeden wielki krzyk przerazenia... Stefan Krol no ponoc za(pipi)iste ;] Jestem dopiero na 70 stronie http://horror.com.pl/books/recka.php?id=338 Cytuj
zolwik777 1 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 A aktualnie zamówiłem: * F. Scott Fitzgerald "Wielki Gatsby" Great Gatsby mi osobiście się nie podobał. Ja rozumiem, że metaforyczny, niby skłaniający do przemyślenia niektórych spraw, ale jednocześnie bardzo nudny. Cytuj
Mati_Siepacz 0 Opublikowano 29 stycznia 2009 Opublikowano 29 stycznia 2009 Pamiętnik znaleziony w wannie - Stanisław Lem Niezwyciężony - Stanisław Lem Herold Zmierzchu - Tom Lloyd Cytuj
Szwed 642 Opublikowano 29 stycznia 2009 Opublikowano 29 stycznia 2009 Neil Gaiman- 'Księga Cmentarna', niedługo przeczytam. Cytuj
sir_ryszard 80 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 (edytowane) Użyczyła mi koleżanka - "Dziesięciu Murzynków" kryminał Agathy Christie :f Edytowane 15 lutego 2009 przez sir_ryszard Cytuj
Gość Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 Andrzej Pilipiuk "Kroniki Jakuba Wędrowycza" Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 15 lutego 2009 Opublikowano 15 lutego 2009 (edytowane) Blisko 45minut maruderowania po Empiku dało: - Jacek Piekara - Przenajświętsza Rzeczpospolita - Jacek Piekara - Charakternik (obie polecone przez znajomego - zobaczymy czy się sprawdzą) - Terry Pratchett - Piekło pocztowe Edytowane 15 lutego 2009 przez greah Cytuj
sir_ryszard 80 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 (edytowane) "Tyranki: Najokrutniejsze kobiety w historii" Helmuta Wernera. Znowu książkę użyczyła mi koleżanka :f Edytowane 22 lutego 2009 przez sir_ryszard Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 Dorwałem 'Ruiny' Smith'a oraz 'Kwiaty Zła' Baudelaire Cytuj
Gość Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 "Czarownik Iwanow" i "Wieszać każdy może" czyli dwa tomy przygód Jakuba Wędrowycza od A. Pilipikua Cytuj
wielad 0 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 moja kolekca clarksonow powiekszyla sie o "wiem ze masz dusze", a posiadam juz "swiat wedlug clarksona 2" i "nie zatrzymasz mnie" Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 Kup sobie jeszcze Motoświat, bo to chyba najlepsza jego dotychczasowa książka po polsku w moim odczuciu. bez offtopu Steven Gerrard, My story Cytuj
wielad 0 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 (edytowane) ide do empiku po "motoświat" no chyba ze beda mieli "swiat według clarksona" to bede mial dylemat co wziac edit: no i wrocilem z "wsciekły od urodzenia" Edytowane 3 marca 2009 przez wielad Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 Dorwałem 'Ruiny' Smith'a oraz 'Kwiaty Zła' Baudelaire Dobrze, że odpuściłeś sobie Coelhów tego świata na rzecz Baudelaire`a. Polecam Paryski Splin. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 No troche czytałem o Splinie na Twoim blogu, ale w pobliskiej bibliotece nie maja, a nie stac mnie by kupic. No ale kiedys na pewno obczaje, bo 'Kwiaty Zla' są naprawde dobre Cytuj
lmz 48 Opublikowano 13 marca 2009 Opublikowano 13 marca 2009 moja kolekca clarksonow powiekszyla sie o "wiem ze masz dusze", a posiadam juz "swiat wedlug clarksona 2" i "nie zatrzymasz mnie" Ja też sobie kupiłem "Świat wedlug Clarksona 2" i "Wiem ze masz dusze" ale in english. Pierwszego Clarksona czytałem po polsku i stwierdziłem że te felietony są idealne do szlifowania języka. Krótkie, intelektualnie nie męczące, językowo ciekawe, w sam raz. Przy innych książkach po angielsku bym wymiękł pewnie. Cytuj
Gość Grzehoo Opublikowano 15 marca 2009 Opublikowano 15 marca 2009 Dzisiaj nabyłem: N. Gaiman, „Nigdziebądź” F. Kafka, „Proces” Ponadto jakiś czas temu kupiłem „Amerykańskich bogów” Gaimana. Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 16 marca 2009 Opublikowano 16 marca 2009 No troche czytałem o Splinie na Twoim blogu, ale w pobliskiej bibliotece nie maja, a nie stac mnie by kupic. No ale kiedys na pewno obczaje, bo 'Kwiaty Zla' są naprawde dobre Są stare wydania splinu, nawet chyba w tym samym tłumaczeniu co te nowe wydanie. Pewnie kosztują mniej. Baudelaire`a znam jeszcze fragmenty Rajów utraconych czyli Wino i haszysz. Również polecam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi