shinian 629 Opublikowano 8 stycznia 2023 Opublikowano 8 stycznia 2023 On 4/7/2022 at 3:51 PM, drozdu7 said: Ten "Problem Trzech Ciał" to dobre? Bo czytałem różne opinie Ostatnio przeczytałem : P Interesujacy jest watek cywilizacji opierajacej swoje przetrwanie na odwadnianiu/nawadnianiu członków społeczności. Poza tym nie porywa. Czytałem dużo lepsze Sci-Fi i dużo lepsze ksiażki innych orientalnych autorów. Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 12 stycznia 2023 Opublikowano 12 stycznia 2023 I na teraz koniec, chyba ze coś wpadnie rykoszetem ale nic nie planuje na dzisiaj. 5 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 14 stycznia 2023 Opublikowano 14 stycznia 2023 Małe zakupy z Openbeta. Jedną już wcześniej wrzucałem ale trzy wyglądają lepiej 2 1 Cytuj
shinian 629 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 (edytowane) Zakupy ksiazkowe z ostatniego +/- polrocza: Haul z Bratyslawy. Polecam ksiegarnie Red Apache. Prowadzona przez kanadyjskiego nauczyciela i jego rodzinę. Postanowili wyemigrować do ciepłych krajów i padło na Słowację. Można przyjemnie pogawędzić o literaturze i różnych systemach kształcenia przy kawie lub piwie. W księgarniach w stolicy ciężko niestety znaleźć angielskie tłumaczenia słowakich autorów. Haul z Talina. Polecam księgarnię Ruutel & Matilda. Szeroki zakres ksiazek anglojezycznych, w tym tłumaczeń estońskich autorów. Bardzo miła obsługa. Można spokojnie porozmawiać o nowościach rynkowych. Odradzam centralny Rava Raamat który jest reklamowany jako jedna z najlepszych księgarni w europie. Gloryfikowany empik z lepszymi meblami. Bez charakteru. Zakupy krajowe: Bliższy wschód Dalszy wschód. Penguin ClothBoundClassics Odrobina noblistow Odrobina polskich autorow. Dołega Mostowicz to drugi znany mi pisarz po Tyrmandzie który popełniał o wiele lepsze eseje niż powieści. Literatura społeczno-podróżnicza Podarki od znajomych Edytowane 23 stycznia 2023 przez shinian 4 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 612 Opublikowano 4 lutego 2023 Opublikowano 4 lutego 2023 Nieco ostatnich nabytków. 5 2 Cytuj
drozdu7 2 789 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Ostanie zakupy, zaczynam praktycznie od zera bo w zeszłym roku napalilem się na czytnik i sprzedałem wpizdu kilkadziesiąt książek. No ale jednak książka w ręce to jest to. Przyznam że bardziej mnie to teraz cieszy niż kupowanie gierek i filmów. 5 1 Cytuj
michal 558 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 te wydanie Draculi ma akceptowalne tłumaczenie? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 lutego 2023 Opublikowano 15 lutego 2023 Teraz, michal napisał: te wydanie Draculi ma akceptowalne tłumaczenie? Nie wiem czy znajdziesz lepesze przełożenia niż w Vesper. Drakuli jeszcze nie czytałem, ale mam kilka klasyków od nich i jest sztos. Cytuj
iluck85 2 899 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 W oczekiwaniu na model Tygrysa 3 Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Kiedy Dziedzictwo Hogwartu wejdzie za mocno Tak, mam juz jedno wydanie całości ale spójrzcie tylko na to ilustrowane cudo. I było na przecenie w Empiku ❤️ 3 1 Cytuj
shinian 629 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 2 hours ago, K.Adamus said: Kiedy Dziedzictwo Hogwartu wejdzie za mocno Tak, mam juz jedno wydanie całości ale spójrzcie tylko na to ilustrowane cudo. I było na przecenie w Empiku Rzuć okiem na HP wydanego przez MinaLima (to wydawnictwo artystów którzy robili design propsów do filmów HP) 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 612 Opublikowano 1 marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 1 marca 2023 "Archiwum Burzowego Światła" w komplecie. Teraz pozostaje czekać na V tom. Zostanie wchłonięta na jednym posiedzeniu. Jak przeczytam, opiszę wrażenia. Dodatkowo zakupy z tego tygodnia. Pozdrawiam. 8 2 Cytuj
drozdu7 2 789 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Opublikowano 5 kwietnia 2023 Kupione na kiedyś tam, na jakieś długie jesienno zimowe wieczory. Takie naprawdę długie, ładne cegły w sumie 3 Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Opublikowano 7 kwietnia 2023 Coś na co zawsze miałem chrapkę. 300 stron piękna! 3 1 Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Opublikowano 21 kwietnia 2023 Wleciały 2 póki co dostępne edycje HP minalimy. Nie spodziewałem się że to będzie aż tak świetnie wydane. Każda strona zdobiona w jakiś sposob, kilka interaktywnych elementów - otwierające się listy, Nora, szachy - no jest tego mnóstwo. Plus piękne ilustracje co kilka stron. I te grzbiety 10/10 Premiera 3 części w październiku 6 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 27 maja 2023 Opublikowano 27 maja 2023 Kolejna pozycja dołączyła do giereczkowej biblioteki. Tytuł mówi wszystko. 4 Cytuj
Czoperrr 5 118 Opublikowano 3 czerwca 2023 Opublikowano 3 czerwca 2023 Wróciłem właśnie z Festiwalu książki. Te 4 na dole wziąłem już na odchodne bo znalazłem za 11 zł od sztuki a ładne wydania w grubej oprawie 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 612 Opublikowano 8 czerwca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 czerwca 2023 Zakupy z ostatnich kilku tygodni. "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fantastyczna seria. Ojcze Burz, co tu się wyprawia... Epickie sceny, znakomite postaci (Anomander Rake - istna rewelacja), gęsty, brudny klimat. Tak mi się te dwa tomy spodobały, że kupiłem kolejne i te również trzymają niezwykle wysoki poziom. Nawet jeżeli Erikson czasami da odetchnąć czytelnikowi, to bogactwo i różnorodność świata oraz przedstawionych wydarzeń zachwyca. Ma facet fantazję, rozmach i rękę do wprost niesamowitych zakończeń. Bo przynajmniej 8 tomów kończy się tak, że głowa mała. "Negocjuj" jako prezent. "Malazańska Księga Poległych" w komplecie. Trzeba tylko jej nowy regał sprawić. Dodatkowo Simons. Z tej 4. najbardziej (zdecydowanie) podobał mi się "Hyperion". Kolejną zdobyczą będzie Wampirze Cesarstwo. 7 3 1 Cytuj
mitra 1 787 Opublikowano 13 czerwca 2023 Opublikowano 13 czerwca 2023 Nowy nabytek do giereczkowej popkulturowej części biblioteczki 2 Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 Książka (trylogia), którą zdecydowanie powinno się czytać w wersji papierowej. U mnie pierwsze podejście było w formie ebooka, teraz czas na ponowne zagłębienie się w lekturze. Pamiętam, że drugi tom mocno odciska się na psychice. Jedna z ważniejszych książek w moim życiu. Przypadkowo złapane w fajnej promocji. 4 Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 17 minut temu, Crazy Horse napisał: Pamiętam, że drugi tom mocno odciska się na psychice. Jedna z ważniejszych książek w moim życiu. Pan z WWA? Krakus tez ma szansę na emocjonalny strzał? Bo krakus myśli o kupnie. Pytam bez ironii Cytuj
Boomcio 4 052 Opublikowano 30 czerwca 2023 Opublikowano 30 czerwca 2023 23 minuty temu, K.Adamus napisał: Pan z WWA? Krakus tez ma szansę na emocjonalny strzał? Bo krakus myśli o kupnie. Pytam bez ironii Zdecydowanie spoza więc na pewno tak. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi