Blaise 3 603 Opublikowano 30 lipca 2023 Opublikowano 30 lipca 2023 Wrzuć fotkę regału z książkami historycznymi Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 14 sierpnia 2023 Opublikowano 14 sierpnia 2023 ,,Sportówa" - rządek, jak na razie!, takiej a nie innej ilości książek sportowych i okołosportowych w swej tematyce. Dla mnie najważniejsze pozycje w kolekcji książkowej! Skoro duża część mojego życia jest związana ze spotem wyczynowym, czy sportem w ogóle, w tym fizjologią, to wybieram w dużej mierze taką, a nie inną tematykę książkową. Ale na tym w popkulturze/kulturze nie poprzestaję. 3 Cytuj
shinian 629 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Zakupy ksiazkowe z ostatniego polrocza: Hemingway z vintage classics Vintage classics c.d. Z Trollope nic jeszcze nie czytalem a podobno jest dobry. Prezenty od znajomych. Mam wrażenie że wybieraja najgrubsze ksiazki z ksiegarni xD Nie mam pojecia co to jest. Chciałem sprawdzic jakosc wydan Folio Society przed sciaganiem ich ksiazek z UK. Bardzo fajne wydanie. Nowy wydanie HP od MinaLima Troche roznorodnosci. Literatura podrozniczo-spoleczna. Newmana czytalem "Rowerem przez II RP" - dobry kwalek reportazu. Mam ostatnio faze na wydania Naszej Ksiegarni z lat 50-70. Moje ulubione Penguin Clothbound Classics i niemiecki kryminal z Rugii. Jak mi się spodoba to jest tego z 20 części. Strammord, Seemord, X-mord, y-mord itd 3 1 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Opublikowano 16 sierpnia 2023 Godzinę temu, shinian napisał: Zakupy ksiazkowe z ostatniego polrocza Harry Potter w tym nowym anglojęzycznym wydaniu - perełka! To samo książka o mówiąc krótko: ,,wiedźmach z Salem" - również kusząca, jakby tabu! A podróż przez ,,zrujnowaną Polskę" też brzmi ciekawie - zazdro konkretne! Ostatnio dokupiłem dwie książki, ale nie z segmentu sportowego, jak pisałem w powyższym poście, ale z czegoś zgoła innego tematycznie: "Xi Jinping. Najpotężniejszy człowiek świata i jego imperium" "Alfred Hitchcock - życie w ciemności i pełnym świetle" Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Opublikowano 17 sierpnia 2023 Do ogarnięcia przed filmem 2 Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 Z cyklu "zlote, a skromne" brakowało mi wydania do wrzucenia w plecak i wreszcie mam, a Pana H. kocham 4 Cytuj
mugen 1 954 Opublikowano 6 września 2023 Opublikowano 6 września 2023 A jest taki zdrowegowariata? Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 27 września 2023 Opublikowano 27 września 2023 Długo czekałem na reedycje i sie doczekałem. Cudo. 5 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 2 października 2023 Opublikowano 2 października 2023 Lektura, której znaleźć ,,przypadkowo w piwnicy, bo robiłem porządki, i chyba tą książkę niegdyś kupił mój ojciec, i rzucił ją przypadkowo w kąt", się nie spodziewałem, cóż, moje szczęście: wpada na moją czytelniczą listę. Książkę będę ogarniał dość długo - chcę się przyjrzeć dokładnie fenomenowi kina akcji w gatunku wschodnich sztuk walki, poznać filmy, pozaznaczać co trzeba, żeby obejrzeć w przyszłości to, co trzeba! Ale pocieszność! 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 605 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 za polecenie. Jeszcze dziś zamówię. Relację wrzucę, jak moce nekromańskie je wskrzeszą. U mnie ostatnio tak to wygląda: Na listopad planuję "Sagę o Zielonych Kościach" oraz kilka tomów Joe Abercrombiego, ponieważ trylogia "Pierwszego Prawa" niesłychanie mi się podobała. "Bohaterowie" też godni polecenia, ale jednak to już nie to samo. 5 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 Książkę już skończyłem, ale jakoś nie było okazji wkleić fotki. Postanowiłem już nie wpadać w szał zakupów, jak kolega wyżej, tylko kupować jedną książkę, którą od razu przeczytam. Battle Royale jest kapitalna, blisko 800 stron przepełnionych akcją. Bez przerwy coś się dzieje, ktoś umiera a czytelnik nie może się doczekać jaki będzie finał tej masakry. 1 3 Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 15 października 2023 Opublikowano 15 października 2023 Czytałem w poprzednim sezonie letnim. Malo ktory tytul potrafi tak utrzymać napięcie Cytuj
K.Adamus 683 Opublikowano 18 października 2023 Opublikowano 18 października 2023 Jakoś tak na żółto, choć całkiem przypadkowo... 4 Cytuj
Gregorius 488 Opublikowano 19 października 2023 Opublikowano 19 października 2023 Od dawna planowałem zakup, po przesłuchaniu wersji audio, a ostatecznie dostałem w formie prezentu. To powinien przeczytać każdy komu wydaje się, że na rosyjskiej ziemi jest jeszcze w stanie kiedykolwiek wykiełkować coś pozytywnego. No nie jest w stanie. Archipelag stanowi zbiór świadectw o tym jak narodowi przetrącono kręgosłup, i o przekroczeniu przez niego punktu bez powrotu jeśli chodzi o życie społeczne i relacje z władzą. Ten proces jest rozłożony tutaj na czynniki pierwsze i z zadziwiającą dbałością o szczegóły, krok po kroku, opisany oczami autora oraz kilkuset innych zesłańców. Pozycja obowiązkowa dla każdego kto interesuje się historią, a Rosją i jej dziejami w szczególności. To lektura bardzo brutalna, psychcznie męcząca i arcyciekawa choć bez cienia happy endu. 4 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Czoperrr 5 114 Opublikowano 7 listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 listopada 2023 Prezent od żonki 9 2 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 Jestem ready na drugą połowę jesieni. Noc od 14.30, filiżanka depresso i elegancko Dracula wjeżdża, cały na czerwono. Adaptacja F. F. Coppolii z 1992 roku, to jeden z moich ulubionych filmów. Absolutny wizualny top, który się nie starzeje. Zawsze bałem się do tego podchodzić, bo w końcu, to XIX powieść, ale ponoć tłumaczenie jest bardzo dobre, a skoro pokochałem Lovecrafta dzięki Vesper to i może Drakula mi siądzie. Okłada na żywo wygląda przepięknie, chociaż w necie prezentowała się tak sobie. Terror też wygląda cudownie ( na zdjęciu blado, bo w folii) i cover to niebo a ziemia w porównaniu z wcześniejszym "serialowym" wydaniem. Nigdy nie czytałem Simmonsa, zobaczymy czy taki fajny jak ludzie mówią. 6 Cytuj
snejk04 413 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 (edytowane) Te wydania Vespera są genialne, aż chce się wracać do już raz przeczytanych książek Piąty Kier przeczytany ostatnio, jednak wyraźnie niżej od Terroru (nie powinieneś się zawieść) i trochę niżej od Abominacji. Pomysł ok, ale całość mnie raczej rozczarowała. Do dłużyzn i rozwlekania u Simmonsa się przyzwyczaiłem, ale Abominacja to jakoś nadrabiała dość ciekawa tematyką, tutaj jest gorzej, raczej w tym przypadku ładne wydanie nie wystarczy, żebym wrócił do tej książki. Edytowane 12 listopada 2023 przez snejk04 5 Cytuj
JaskinieTerrigenoweMarvela 108 Opublikowano 12 listopada 2023 Opublikowano 12 listopada 2023 1 godzinę temu, snejk04 napisał: Te wydania Vespera są genialne, aż chce się wracać do już raz przeczytanych książek Piąty Kier przeczytany ostatnio, jednak wyraźnie niżej od Terroru (nie powinieneś się zawieść) i trochę niżej od Abominacji. Pomysł ok, ale całość mnie raczej rozczarowała. Do dłużyzn i rozwlekania u Simmonsa się przyzwyczaiłem, ale Abominacja to jakoś nadrabiała dość ciekawa tematyką, tutaj jest gorzej, raczej w tym przypadku ładne wydanie nie wystarczy, żebym wrócił do tej książki. Podbić razy tysiąc! Tak, zgadzam się i to jeszcze bardziej! Odnośnie do tego, że "Vesper" drukuje i wydaje wraz z równie klimatyczną i genialnie zaprojektowaną zakładką, świetnie prezentujące się na zewnątrz książki... które same z siebie są po prostu świetne. W bibliotece wydawnictwa mamy multum książek, które jeśli biorąc pod lupę tylko gatunki: powieści grozy, thriller psychologiczny, sci-fi, fantasty, są najwyższej jakości, generalnie bardzo dobrze oceniane przez czytelników i fanów. Każda beletrystyka z "Vesper" to również - jak wspomniałem - cudowne zakładki, które akurat z tego wydawnictwa zbieram. A posiadam następujące tytuły w ,,vesperowskiej" kolekcji, gdzie "Psychoza" i "Amityville Horror" to moje topki! Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 Wlasnie wpadla ksiazka o konfiarzach 1 1 1 1 Cytuj
shinian 629 Opublikowano 13 listopada 2023 Opublikowano 13 listopada 2023 @Pierre Deck - jeżeli będziesz miał czas i chęci po przeczytaniu to proszę o skrobnięcia dwóch zdań o ksiazce. 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 15 listopada 2023 Opublikowano 15 listopada 2023 To chyba jest książka o użytkownikach portali pokroju Wykop Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 Jak Vesper wydaje książkę to aż się chcę ją na półce postawić. Świetna robota. Zakupy z kilku ostatnich tygodni. Coś dla mnie, coś dla żony, coś dla córki. Albumy z Batmanem mega! Batman TAS The Batman 5 Cytuj
Pierre Deck 587 Opublikowano 22 listopada 2023 Opublikowano 22 listopada 2023 W dniu 13.11.2023 o 17:07, shinian napisał: @Pierre Deck - jeżeli będziesz miał czas i chęci po przeczytaniu to proszę o skrobnięcia dwóch zdań o ksiazce. Wystarczy poczytac wysrywy @Rozi Wypisz wymaluje biografia jego. Chlop zgorzknialy sie zrobil i zbieglo sie to z premiera ksiazki Przypadek? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi