sakiu 83 Opublikowano 17 października 2009 Opublikowano 17 października 2009 (edytowane) Heh, ja też bardziej offline wole grać..anyway wczoraj półgodzinna sesja i już tak źle jak ostatnio nie było, chyba jakiś zły tydzień miałem tylko Przydałby się jakiś zlocik BB EDIT: Co do trofeum z Rachel, możesz to zrobić w treningu, nagraj kombinację na drugiej postaci i dostosuj timing pierwszej do odgrywanych ciosów. Kombinację, którą musisz nagrać Rachel to 2C (chyba C, bo dawno to robiłem, tam gdzie używa kota do siedzenia i rażenia prądem), jak siedzi to dajesz 8D co powoduje wybicie pierwszej Rachel do góry, nagraj to 4 razy i po odegraniu zacznij używać wiatru pierwszej Rachel. Edytowane 17 października 2009 przez sakiu Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 17 października 2009 Opublikowano 17 października 2009 Każdy woli grać offline i nikt nie jest w stanie zagrać swojego w 100% na nawet małym kilkuklatkowym lagu. Nawet jeżeli combosy, setupy oraz ogólny gameplay już wychodzą tak zawsze będziemy stratni z powodu gorszego czasu reakcji i albo rzadziej będziemy się wyrywać, albo gorzej karać czy blokować. Ja na dzień dzisiejszy tej gry jeszcze nie czuję. Nie wiem czy to przez ten offline, czy przez to że za mało jeszcze grałem ale idzie mi dość słabo. Nie wykorzystuje wiele z potencjału Nu, zapominam o podstawach jak shield czy CA i jak ktoś przyciśnie to siedzę w defensywie i blokuję aż w końcu łyknę jakieś 50%. Dużo bardziej czułem GG i nawet grając z ludźmi który zaczynali rok wcześniej mogłem nawiązać wyrównaną walkę nawet grając mniej i do tego grając jakimś C-tier'em, a tutaj gram S'ką i dostaję często baty od zwykłych graczy jakbym grał z Cieślakiem lub innym Fujim:c. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 17 października 2009 Opublikowano 17 października 2009 No ale grasz ze mną to w sumie prawie to samo 1 Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 17 października 2009 Opublikowano 17 października 2009 No faktycznie, jesteś prawie czołówką europy w BB ;]. Cytuj
kowal 0 Opublikowano 17 października 2009 Opublikowano 17 października 2009 a przy netplayu to juz wygrywa ten co dłuzej moze cos cignac nic przy tym nie myslac naprawde setupy z GG przy tym to oaza logiki skill z innych bijatyk w BB (pipi) sie przydaje bo... bo to taki soulcalibur 2D a zeby soul calibur to nie był to trzeba chyba 8h na dobe łykac bezkrytycznie ten szajs ktorym sraja po ekranie wiec co sie dziwisz ze jak myslisz to cie jada wiekszosc tych graczy w gg by nawet nie pierdła nie mowiac o innych tytułach Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 No tak kowal i pewnie dlatego naprawde dobrzy gracze wygrywaja walki jak leci i w online maja win ratio okolo 85/90% Cytuj
kowal 0 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ukyo na necie w gg przesiedziałem ponad 2 lata czasem wystarczyło plansze zmienic (bo tam plansze lagowały animacjami w tle) i kolo z ktorym mogłes wrabac 10-0 naraz rabał 0-10 i to jest takie granie online Cytuj
ornit 2 953 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 LOL Traktujcie te walki online trochę z przymrużeniem oka, mkayyy? Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 No traktujemy raczej. Chociaż ciężko tak kiedy to jedyna możliwość normalnego pogrania. Ja na swoim łączu mogę grać komfortowo jedynie z kilkoma osobami z polski no i jeszcze z Ukyo w miarę ok. Na rankingu jest to zawsze gra w przypuszczenia i zgadywanki, bo na kilkudziesięciu klatkowym lagu nie da się grać w real timie, na reakcje. Jestem też pewien że ci którzy mają te 85-90% żyją w mniej zacofanych krajach i mają troszkę lepsze łącza bo nie da się w 1000 walk ugrać 900 zgadując co chwila. Tzn. teoretycznie da się, ale to jest zbyt małe prawdopodobieństwo więc w praktyce się nie da. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Nie no fakt faktem ze jak np gram z AtTheGates to mamy 5 kresek polaczenia z MikeZ w USA mam 3/4 Kreski wiec ogolnie z nimi czy z Amerykanami na dobrym laczu mam lepsze polaczenie niz z kazdym z polakow ... przy lagu okolo 5ms nie ma na prawde mowy o zgadywaniu tylko po prostu jest komfortowe granie ... tyle ze lacza ktore mamy to jest minimum 20 mb i zazwyczaj swiatlowod Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 (edytowane) A przyznaj się ile razy ci łącze przestało działać jak graliśmy hmm hmm? ;p EDIT: typo. Edytowane 18 października 2009 przez sakiu Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 To nie wina lacza tylko routera ... Cytuj
CalopS 2 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ja czasami tez tak mam czasami cos mi soft z czarnulki sie sypie bo rozlancza sie z routerem i musze reset routera zrobic. Ludzie zacznijcie grac bo niemam z kim grac Cytuj
Di 839 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ile osób interesuje się tym tytułem w naszym kraju? Czy ktoś z Was śledzi zagraniczną scenę? Moglibyśmy pomyśleć o otworzeniu działu o BB na nSports (w tym i na forum), jeśli znalazłaby się osoba, która by się tą sekcją zajęła Cytuj
Gość GaScAn Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Online da się grać jak gra ma spoko kod sieciowy nie wiem jak jest w blazeblue ale w kupę innych bijatyk grałem i gram online i przegrywam przeważnie bo jestem słabszy a nie bo gra przylaguje raz na 10 walk. Oczywiście nie mówię tu o grach z fatalnym online jak np tekkendr, SC czy podobno KofXII. Poza tym jak się chce grac w 2D w Polsce to pozostaje tylko online i nie ma co wybrzydzać. Ludzie zacznijcie grac bo niemam z kim grac Zaczniemy ale w Tekkena 6. Cytuj
CalopS 2 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ja zamiast T6 kupilem BB i chwilowo nie narzekam z europom sie spokojnie cisnie ja chwilowo z Francuzami i Anglikami cisne to spokojnie da sie pograc, rangowe odpadaja bo wylapuje ludzie za jakis za(pipi). Z tego co widze na forum to Bell jakos sledzi co sie tam dzieje ja glownie gram a moj polski pozostawia wiele do rzyczenia jesli chodzi o pisanie artykolow. Moze cos w przyszlosci bo znajac zycie to wyjdzie tekken i wszyscy zaczna w niego cisnac i juz totalnie nie bedzie z kim grac jak prawie kazdy sie deklaruje ze go kupi pfffff. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 chcial bym tez przypomniec zeby gracze w koncu zaczeli wchodzic na Czata BlazBluePL jezeli ktos chce dolaczyc ( z tych ktorym jeszcze nie wyslalem zaproszenia ) to skrobnac mi PM-ke i wlazic jak gramy w BB Cytuj
CalopS 2 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ja chyba go usunolem to mozesz mi wyslac Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ja tam chętnie bym sobie poczatował ale klawierki do ps3 nie mam a na padzie tak pisać to nie za wygodne jest:d. Di, na dzień dzisiejszy chyba za małe zainteresowanie jest jeszcze, nie wiem ile osób w to gra. Może 10 . Pewnie się coś zmieni po wyjściu wersji pal. Tyle że, właśnie, może się zmienić na gorsze, i to nieodwracalnie, po wyjściu T6. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Ok, zalapalem o co idzie z trofeum z astral heatami. trzeba rowniez odpalic na ultimate postaciach, tak informacyjnie jesli ktos tez mial problem xd pisze z ps3 Cytuj
CalopS 2 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Na zadnych ultimate nie trzeba odpalac bo sie niczym nie roznia, a powiedz mi ktos czy trofeum za 100 rapidow i counter assult trzeba robic w jakims specjalnym trybie Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Pewnie nie bo zdobyłem to kiedy nie miałem jeszcze 10 walk online, więc wpadło mi to gdy grałem na story, w practice i vs z cpu. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Nabija w kazdym trybie poza Practice 1 1 Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 (edytowane) Ok to proszę mi wytłumaczyć jakim cudem po zrobieniu jeszcze raz na versus Astrala wszystkimi postaciami nie wpadło, a jak odpaliłem z ultimate Rachel, którą nigdy nie grałem i nie odpalałem astrali dostałem trofeum ;p Jak dla mnie bardzo dziwne....ale nieważne, może po prostu przeoczyłem ten jeden astral, ważne że wpadło. Edytowane 18 października 2009 przez sakiu Cytuj
CheeseOfTheDay 47 Opublikowano 18 października 2009 Opublikowano 18 października 2009 Nie wiem. Ja nawet nie wiem jak wybiera się te postacie w ver. ultimate, więc nie mogłem nimi robić. Może po prostu trzeba mieć je odkryte, i wtedy zalicza, nie wiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi