tk___tk 4 795 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 http://www.slashfilm.com/david-simon-agrees-sixth-season-the-wire-agrees-war-drugs/ Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 świetnie. a ja dzis skończyłem ogladac 'Kabla' po raz drugi:) 10/10~! Cytuj
Mq 73 Opublikowano 15 czerwca 2011 Opublikowano 15 czerwca 2011 http://www.slashfilm.com/david-simon-agrees-sixth-season-the-wire-agrees-war-drugs/ simon gdzies mowil, ze nastepny sezon mial byc o urzedzie emigracyjnym i o tym jak (zle) dziala ale zrezygnowali z pomyslu bo bodajze w zasadzie nie wiedzieli wiele o tym aspekcie w porownaniu do tematow z poprzednich sezonow. anyway, serial sie skonczyl porzadnie i nie odczuwam potrzeby kolejnych sezonow. ale to i tak nie ma znaczenia bo rzad usa nigdy nie przyzna ze wojna z dragami jest niewypalem Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 20 czerwca 2011 Opublikowano 20 czerwca 2011 (edytowane) Skończyłem, polowę piątego obejrzałem właściwie teraz. Smutno mi, że się skończyło. Dużo fabularnych zwrotów po prostu denerwowało, ale nie dlatego, że były źle rozwiązane, tylko dlatego, że były tak realne. Postaci napisane genialnie, to chyba pierwszy serial, gdzie równie mocno kibicowałem tym "złym" jak i "dobrym" (cudzysłowy mają na celu wymuszenie refleksji). Dwa ostatnie odcinki piątego sezonu zasługują na obowiązkowe pokazywanie w szkołach. Zupełnie niespodziewana, WRĘCZ GŁUPIA śmierć Omara, który wydawał się postacią nieco z bajki, do momentu, gdy na scenę wkroczył Michael. Umarł król, niech żyje król. Aha i 'pogrzeb' mcnulty'ego w barze, nie wierzę, że jest osoba, która nie chciałaby być wtedy policjantem w baltimore Jak dla mnie 5 > 4 > 1 > 3 > 2 10/10 Edytowane 20 czerwca 2011 przez Mikes Cytuj
Figaro 8 234 Opublikowano 20 czerwca 2011 Autor Opublikowano 20 czerwca 2011 takie wiesz, ekhm, spoilery all in the game yo mocno kibicowałem tym "złym" jak i "dobrym" (cudzysłowy mają na celu wymuszenie refleksji). ahahah. Cytuj
Mikes 65 Opublikowano 20 czerwca 2011 Opublikowano 20 czerwca 2011 Temat ma 7 stron, sam unikałem go jak ognia, gdy oglądałem, czytanie go wcześniej nie ma sensu więc spoilery są zbedne. I nie wiem co robisz, w tym temacie, twoja ignorancja w kierunku tego serialu wychodzi w każdym poście, co jest dość ironiczne biorąc pod uwagę, że bawisz się w krytyka filmowego Cytuj
django 549 Opublikowano 20 czerwca 2011 Opublikowano 20 czerwca 2011 Zeby wejsc do tematu i narzekac na spoilery to trzeba umiec. Ja pamietam kiedys ogladalem jakies dodatki na jutubie i w polecanych wyskoczylo "McNulty's wake" to sie w(pipi)ilem dopiero;) I caly piaty sezon sie zastanawialem kto i kiedy go kropnie a tu prosze... Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 9 lipca 2011 Opublikowano 9 lipca 2011 Gdzie da radę pooglądać ten serial online? Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 Gdzie da radę pooglądać ten serial online? Anyone? Cytuj
Figaro 8 234 Opublikowano 12 lipca 2011 Autor Opublikowano 12 lipca 2011 http://iitv.info/the-wire/ Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 http://iitv.info/the-wire/ Tylko 5 odcinków Cytuj
Figaro 8 234 Opublikowano 12 lipca 2011 Autor Opublikowano 12 lipca 2011 (edytowane) No popatrzcie jaka dorodna gąska się znalazła. Narzekać ciągle będzie. Edytowane 12 lipca 2011 przez Figaro 1 1 Cytuj
sprite 1 791 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 (edytowane) Narzekać? Nie no nie ma co przynajmniej sobie 5 odcinków ze wszystkich 60 obejrze. Zajebiście Figaro E: A tak na serio to byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś znalazł. Wszyscy tak polecają a tu nie ma gdzie obejrzeć Edytowane 12 lipca 2011 przez sprite 1 Cytuj
Figaro 8 234 Opublikowano 12 lipca 2011 Autor Opublikowano 12 lipca 2011 Zdecydowanie nigdzie nie obejrzysz całości w online. Po prostu ściągnij sobie. Cytuj
django 549 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 Przez te 3 dni czekania na odpowiedz juz bys sciagnal 1 Cytuj
Dante 433 Opublikowano 12 lipca 2011 Opublikowano 12 lipca 2011 Jeśli bardzo chcesz oglądać online to jest na Tudou.com tylko wbudowane chińskie napisy ma. Cytuj
qraq_pk 371 Opublikowano 13 lipca 2011 Opublikowano 13 lipca 2011 (edytowane) wow, czytam i się jaram Jeżeli pierwsze epy ciężko wchodzą, a potem jest lepiej, to mnie ten serial totalnie rozp.ierdoli :potter: Jestem na dopiero 1.05 i jest wybornie. Scena na scenie zbrodni sponsorowana przez literkę F to prawdziwy diament. Edytowane 13 lipca 2011 przez qraq_pk Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 (edytowane) Skończyłem przed chwilą. Serial świetny oczywiście, ale niestety nie podzielam podniety, która udzieliła się większości po obejrzeniu serialu. Świetne postacie, realizm pełną gębą, trzyma poziom cały czas, ale nie porwał mnie tak jak Sopranosi, których stawiam wyżej. Hamsterdam, jak ktoś wcześniej wspomniał, trochę pojechał po bandzie w kwestii realizmu i ciężko mi przymknąć na to oko. Postać Omara też balansowała na graniczy realizmu, ale (niezbędna)scena śmierci na szczęście w porę wybudziła z tego amerykańskiego snu. Poza tymi dwoma drobnymi zgrzytami to nie mam absolutnie się do czego przyczepić. Rewelacja, ale Sopranosów stawiam wyżej. I pytanko, jak w porównaniu do The Wire wypada The Shield? Też stawia na realizm czy jest bardziej zhamerykanizowany? Edytowane 19 lipca 2011 przez Dahaka Cytuj
ogqozo 6 559 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Postać Omara też balansowała na graniczy realizmu Postać Omara jest praktycznie w całości przepisana z rzeczywistości. 1 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 Co nie znaczy, ze nie balansuje na granicy realizmu :potter: Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 I pytanko, jak w porównaniu do The Wire wypada The Shield? Też stawia na realizm czy jest bardziej zhamerykanizowany? jest więcej cudownych zbiegów okoliczności, dzięki którym ekipie głównych bohaterów udaje się ujść cało z kłopotów, oczywiście do czasu Cytuj
Mq 73 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 the shield ma szybsze tempo, wiecej adrenaliny, wiecej akcji, mniej realizmu, wyrafinowania i wrazliwosci spolecznej pozostaje jednak bardzo dobrym serialem trzymajacym rowny poziom przez wszystkie sezony jesli chcesz pozostac przy czyms bardziej przyziemnym i realistycznym polecam southland Cytuj
ogqozo 6 559 Opublikowano 19 lipca 2011 Opublikowano 19 lipca 2011 "The Shield" moim zdaniem trudno opisać inaczej, niż jako bardzo realistyczny serial. Tutaj na pewno jest w czołówce. Nie jak "Wire", ale nadal trudno znaleźć coś lepszego. Po pierwsze, jest tu realizm psychologiczny. Bohaterowie nie są pobudzani chęcią uczynienia historii ciekawszą, tylko logicznymi i wiarygodnymi pobudkami własnego interesu, czy to finansowymi (im większe potrzeby, tym bardziej ich ciśnie na kasę), czy wywołanych czymś ambicjami, czy chęcią zwiększenia swojej atrakcyjności u lasek itd. Nawet jedyna postać, którą można by określić jako "pozytywną", ma odpowiednio sporo przeciwwagi, by zrozumieć, czemu taki jest. Fantastycznie serial podejmuje przede wszystkim to, czego moim zdaniem nikt poza teraz "BB" i "Mad Men" tak dobrze nie zrobił, czyli rola aktorstwa w codziennym życiu między ludźmi. Relacje bohaterów z czasem stają się jedną wielką siatką różnych prawd, które jednym są znajome, a innym są znane w zniekształconej wersji, co każe nam później wciskać im z kolei inne kłamstwa... Jak to w serialu, jest to podniesione do wysokich rang (ukrywane są zabójstwa, gwałty itp.), ale sam mechanizm łatwo zrozumieć, bo jest bliski każdemu. Po drugie, zachowane są "prawa fizyki". Akcje cliffhahngerowe mogą się wydawać szalone, ale podobnie jak w "Breaking Bad", mają zawsze bardzo solidną bazę. Ponadto widz jest w stanie w to uwierzyć, bo baza jest najpierw, a dopiero później zdarzenie - innymi słowy, jakkolwiek zaskakujące, tuż po odcinku trzeba przyznać, że w sumie było to bardzo przewidywalne w takiej sytuacji. Po trzecie, realizm faktyczny. Gliniarze bardzo sobie cenią ten serial, bo oddaje różnorakie problemy, które trawią LA i które trawią gliniarzy. Mniej więcej tak wygląda praca policjanta i tak wygląda typowy posterunek. Podobno. Sam serial (konkretne sprawy, gangi) inspirowany jest prawdziwymi historiami - główny wątek, przykładowo, inspirowany prawdziwą ekipą uderzeniową, która stosowała korupcję, podrzucanie dowodów itd. 3 Cytuj
xMAFIA_PLxMICHAL 46 Opublikowano 31 lipca 2011 Opublikowano 31 lipca 2011 polecam wyszło 60 epizodów w 1 paczuszce szkoda ze w posce tego nie kupi http://www.rlslog.net/the-wire-complete-dvdrip-xvid-mixed/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi